Ticker

6/recent/ticker-posts

Dobi Dibanjiri Manusia Dari Pagi Sampai Malam

Dobi Dibanjiri Manusia Dari Pagi Sampai Malam | Semalam lepas balik dari bayar roadtax dekat JPJ, mak aku suruh keringkan pakaian dekat dobi sebab ampaian dah penuh. Lagi pun musim hujan nih memang lambat kering kalau jemur pun kan tapi masalahnya semua orang mesti berfikiran sama macam kita jugak and as expected dobi penuh dengan manusia nak keringkan baju.

First dobi yang aku pergi sangat penuh sampai nak parking kereta pun tak boleh, Dobi yang kedua pulak masih tutup padahal waktu tuh dah nak masuk tengahari kot. Jadi, aku pun patah balik rumah sebab memang idok ler aku nak menapak tunggu mesin pengering dengan keadaan ramai orang. 

Bila dah petang sikit dalam kul 5 lebih aku pergi lagi tapi manusia tak kurang kurang haha. Pastuh aku cubalah pergi tengok dobi yang aku cakap tutup tuh kan. Eh! dah buka tapi keadaan sama jugak penuh dengan manusia dan kain hehe.

Fikir punya fikir kalau aku balik memang sampai tahun depan tak dapat nak keringkan baju la citer dia. So, aku decided untuk tunggu jer. Mesing pengering dekat dobi yang aku singgah nih ada lima tapi satu rosak tinggal empat je boleh guna. 

Keringkan pakaian dekat dobi

Kalau ikutkan orang yang menunggu nak guna mesin pengering tak ramai sangat sangat tapi yang banyaknya adalah pakaian. Sorang datang berbakul bakul mestilah nak guna at least dua mesin pengering. Sebab tuhlah nak kena menunggu lama. 

Kering pakaian dekat dobi

Kayalah orang buat bisnes dobi bila tiba musim hujan kan hehe. Alhamdulillah rezeki dorang tapi kan dekat kampung nih musim hujan jer la datang dobi kalau tak memang jemur baju dekat ampaian jer. Time tak hujan kalau pergi dobi memang krik krik sebab kadang kadang tuh tak ada orang langsung. Macam tuhlah dekat kampung tapi kalau dekat bandar setiap masa ada orang.

Post a Comment

0 Comments