Ticker

6/recent/ticker-posts

Mengidam Nak Makan Nasi Kerabu | Hari Hari Makan Pun Takpe!

Mengidam Nak Makan Nasi Kerabu | Hari Hari Makan Pun Takpe! | Hai warganet sekalian, Hari nih aku nak citer pasal nasi kerabu. Untuk korang yang kenal aku memang tahu yang aku nih sejenis yang anti sayur sayuran. Kau bagi lah apa jenis sayur pun aku memang tak akan makan. 

Tapi lately nih aku dah start makan sayur. Mungkin sebab dah makin tua kot haha. Walau pun dah mula berjinak jinak dengan sayur aku still lagi tak boleh nak makan semua. Ada sesetengah je la contohnya bunga kobis atau dikenali sebagai cauliflower.

Biasanya mak aku akan letak dalam nasi goreng atau tom yam and then start daripada minggu lepas aku mengidam nak makan nasi kerabu. Aku sendiri pun rasa pelik dengan diri sendiri sebab tiba tiba rasa nak makan nasi kerabu.

Korang tahulah kan dalam nasi kerabu tuh dia punya ulaman ada banyak mana. Boleh ke makan? Alhamdulillah guys semua masuk perut tak tinggal sisa pun hahaha.

Nasi Kerabu Kelantan

Aku pun tak sangka yang aku boleh telan semua nih dan sekarang aku rasa menyesal pun ada. Sebab apa tau! Dulu aku pernah je makan nasi kerabu tapi tiap kali makan mesti aku akan asing daun daun tuh baru makan. Perbuatan sia sia apakah yang aku buat selama nih? huwaaaaa.

Nasi Kerabu Kelantan

Guess what? Aku punya obses makan nasi kerabu hari hari beli atas van yang jual ikan sampaikan mak aku masak nasi kerabu dekat rumah. Dari pagi petang siang malam aku makan nasi kerabu jer sampai menangis sebab terfikir bila nak kurus kalau macam nih T__T.

Post a Comment

0 Comments