Ticker

6/recent/ticker-posts

Golden Butter Cereal Menu Baru KFC | Tak Kedekut Langsung!

Golden Butter Cereal Menu Baru KFC | Tak Kedekut Langsung! | Hai warganet sekalian, korang dah try ke menu KFC yang terbaru? Nama dia Golden Butter Cereal. Aku tak tahulah sebelum ini pernah keluar ke tak menu macam nih sebab tak pernah perasan pun. 

Ayam KFC terbaru

Inilah dia rupa dia Golden Butter Cereal tuh! Nampak menyelerakan bukan? haha! Sebenarnya aku tak tahu pun pasal kewujudan menu baru nih. Kebetulan nak beli ayam KFC ternampak menu baru nih terpacak dekat area kaunter KFC tuh terus aku beli sebab nak tahu rasa dia macam mana.

Menu terbaru KFC

Kalau korang tengok dalam gambar dekat atas, Cereal crumbs yang dorang letak dekat ayam goreng banyak gila macam tumpah pun ada haha sebab banyak bethoool! Memang berbaloi baloi. Yang merah merah tuh plak chili flakes kot, pastuh dorang letak jugak daun kari!

Menu terbaru KFC

Macam mana pulak dengan rasa dia? Sedap ke idok?

Sejujurnya, awal awal tuh aku ragu ragu jugak, macam manalah rasa ayam letak cereal crumbs macam nih? Bila dah makan tuh eh, boleh tahan jugak rasa dia. Disebabkan dia ada cereal crumbs, memang kruk krap kruk krap la crunchy and dia ada rasa pedas tapi tak pedas sangat pun bagi aku just ok. Kalau pedas sikit lagi ok.

Tahap kepedasan seseorang tuh lain lain jadi aku pun takleh nak cakap lebih lebih. Oh lagi satu korang jakan rasa dia punya butter tapi light light jer. Rasa dia tuh macam kau makan chicken butter tapi tak berat sangat. 

So, aku punya rate untuk Golden Butter Cereal ini adalah 4 bintang daripada 5 bintang. Sempena Chinese New Year ini korang bolehlah try. Order jer Delivery tunggu sampai dekat rumah. Sekarang PKP kan kalau boleh beli secara online jer senang. 

Selamat mencuba warganet sekalian!

Post a comment

0 Comments