Drama Dua Darjat

Tonton Drama Dua Darjat, Pelakon Drama Dua Darjat, Sinopsis Drama Dua Darjat, Drama baru TV3 tahun 2024, Drama Slot Lestary 2024

Drama Dua Darjat | Drama melayu baru yang akan menemui penonton di kaca televisyen tidak lama lagi adalah drama yang bertajuk Dua Darjat.

BERITA TERKINI : Drama baru Lara Kasih Menggandingkan Chacha Meambong & Fikry Ibrahim Sebagai Teraju Utama | Info Drama Lara Kasih

Info Lengkap Drama Dua Darjat

Untuk artikel kali ini aku akan kongsikan dengan korang semua tentang informasi lanjut berkaitan dengan drama Dua Darjat dimana korang boleh dapatkan maklumat seperti Pengarah Drama, Penerbit, Sinopsis, Tarikh Tayangan dan lain lain.

Poster Drama Dua Darjat

Pengarah dan Tarikh Tayangan

Drama Dua Darjat yang diarahkan oleh Shuhaimi Lua ini akan mula bersiaran pada setiap hari isnin hingga jumaat jam 7:00 malam di TV3 menerusi Slot Akasia bermula 12 Jun 2024.

Buat korang yang tidak dapat menonton di kaca televisyen boleh tonton drama Dua Darjat secara online di laman sesawang atau aplikasi TONTON.

BERITA TERKINI : Drama Baru Khilaf Yang Tertulis Lakonan Puteri Balqis Jadi Perhatian

Penerbit dan Pelakon

Dua Darjat merupakan sebuah drama terbitan Tanah Beris Film Production. Drama ini dibintangi oleh ramai pelakon! Korang boleh rujuk jadual dibawah untuk lihat senarai pelakon dan nama watak yang dibawakan oleh mereka dalam drama Dua Darjat.

No. Pelakon Watak
1
Zarul Umbrella 
Zulkifli
2 Sharifah Rose Ariana
3
Yasmin Hani
Lily
4
Aniq Durar
Hanif
5
Iman Nasuha
Husna
6
Raja Azmi
Cik Yam
7
Sharifah Zarina
Rafidah
8
Ferth Jasni
Yusof
9
Jiha Sham
-
10
Adam Shahz
-
11
Zalela Kadir
-
*Akan Dikemaskini Dari Semasa Ke Semasa

Informasi Ringkas Tentang Drama Dua Darjat

Tajuk Drama : Dua Darjat
Saluran : TV3
Tarikh Tayangan : Bermula 12 Jun 2024
Waktu Tayangan : Setiap hari isnin hingga jumaat, jam 7:00 malam
Pengarah : Shuhaimi Lua
Terbitan : Tanah Beris Film Production
Pelakon : Zarul Umbrella, Sharifah Rose, Yasmin Hani, Aniq Durar, Iman Nasuha, Raja Azmi, Sharifah Zarina, Ferth Jasni, Jiha Sham, Adam Shahz, Zalela Kadir dan ramai lagi

Sinopsis Drama Dua Darjat 

Drama ini mengisahkan tentang kehidupan Hanif yang merupakan seorang pelajar bijak dan dia dibesarkan oleh seorang ibu. Manakala, Ariana pula adalah rakan sekelas yang sukakan Hanif. Walau pun pada awalnya hubungan mereka agak dingin tetapi mereka semakin rapat disebabkan oleh satu kejadian.

LihatTutupKomentar