Ticker

6/recent/ticker-posts

Kenapa Ikan Ini Nama Dia Macam Tuh? Nak Sebut Pun Segan!

Hari nih aku jalan jalan pasaraya teman kakak aku beli barang untuk masak. Sambil jalan jalan dekat bahagian barang basah aku ternampak beberapa jenis ikan yang tak pernah aku dengar sebelum nih. Mungkin bagi orang yang dah biasa beli ikan dan tahu serba serbi pasal ikan mesti anggap aku nih noob sebab tak tahu pasal ikan haha.

Ada satu jenis ikan nih nama dia ikan nyot nyot. Berdosakah aku bila terfikir benda lain bila sebut nyot nyot? Bukannya otak kuning guys tapi bila sebut perkataan tuh aku terbayangkan budak budak atau baby yang minum susu botol haha, aku rasa macam kelakar.

Nama lain ikan nyot nyot

Aku cuba cari dekat google, nama lain ikan nyot nyot nih apa? Ada yang kongsikan nama lain untuk ikan nyot nyot adalah ikan cupak. Seperti biasa, ikan cupak pun aku tak tahu guys haha. Korang tahu tak?

Gambar Ikan Nyot Nyot

Ini gambar ikan tuh! kalau korang kenal tapi tempat korang panggil dengan nama lain boleh kongsi dekat bahagian komen. Boleh semua orang belajar betul tak?

Lagi satu, bila aku search pasal ikan nih, rupa rupanya banyak orang kongsi resepi masak ikan nyot nyot. Kiranya ikan nih bukanlah rare sebab ramai jer yang makan. Aku jerlah yang lembss sikit sebab tak kenal. Resepi masakan ikan nyot nyot yang selalu orang buat contohnya masak asam pedas ikan nyot nyot, kari ikan nyot nyot dan banyak lagi. 

Post a Comment

0 Comments