Isnin, 31 Mac 2014

Bvlgari Man EXTREME, You are finally mine.

10:55 35
Assalamualaikum.
Sebelum aku bercerita panjang pasal Bvlgari Extreme nih. Meh layan iklan kejap.



Nak dijadikan cerita, beberapa bulan lepas, kalau tak silap time cuti kerja kot..aku pergi rumah member aku nih..macam biasalah melepak sambil mengumpat..ehh...ehh..tadelah mengumpat sangat..lebih kepada bercerita..haha..

Then aku nampak dia punye Bvlgari Extreme..aku nih kan aktif dalam bercakap..so aku tanyalah pasal bvlgari tuh..sambil spray dua tiga kali kat badan..perghh! bau dia mengancamlah..rasa macam jatuh cinta pulak.


and finally, dia milikku! amik masa jugaklah nak dapatkan benda alah nih..kalau dah bau die mengancam..harga dia pon mestilah mengancam jugak kan..nak seribu daya,tak nak seribu dalih. betul tak. Semalam aku cuti, jadi aku pergilah usha perfume nih dekat Sogo. nasib baik tak ramai orang. 


Dalam satu box tuh, dia kasi aku dua ..as usual kalau yang besar tuh 100ml and yang kecil punyer 15ml. oklah sikit kalau ada yang kecik tuh sebab senang nak carry kalau keluar jenjalan or pergi kerja.


100ml


15ml

Sebelum nih aku guna perfume apa entah yang aku beli entah kat mane dengan bau yang aku sendiri pon  tak suka..boleh tak macam tuh? seriously nak buang perfume lama tuh macam sayang kan..so, aku guna jerlah..kebetulan semalam dah habes. aku pon belilah yang nih.lols oklah rasanya sampai sini jerlah entry untuk kali ini. insyaallah kalau rajin petang nanti update lagi..kalau malas..hmm..zzzz...hoho. Happy blogging semua.

Ahad, 23 Mac 2014

Rezeki Nuffnang bulan March dan hadiah hari lahir

23:50 18
Assalamualaikum,
Hurmm..bila dah lama sangat tak menaip kat blog rasa macam blur kejap sebab tak ada idea langsung nak tulis entry pasal apa. Tiba tiba terajin pulak nak buka nuffnang kot kot ada Running iklan kan..Padahal dan dua tiga bulan tak blogging sebab laptop rosak ..berangan jer nak ada iklan running kat nuffnang tapi aku tetap jugak nak check and suprisingly eh eh eh..ada iklan melekat oullss..bukan satu tapi lima. Terharunyaa.haha.


Sekian saja update untuk nuffnang. Sekarang aku nak share pasal potluck plus birthday bash party. A few days ago, kat department aku ada buat potluck party..jadi masing masing kena bawa something untuk share masa potluck tuh. aku nih dah lah duduk bujang..nak masak untuk sendiri pon nan hado ini kan pulak nak masak untuk orang lain kan..last last aku share jer dengan officemate bawa roti jala. nak share gambar tapi masa tuh tak snap banyak gambar pon..adelah sekeping dua..jadi korang layan jelah yer..huhu


macam macam ada..roti jala dengan kari, kueh talam, Bihun goreng, nasi goreng, ayam masak pedas dan banyak lagi lah..yang penting kek tuh.hehe. that one untuk celebrate staff's birthday bulan November, December, January, february and march.  


Dorang tanya apa yang aku nak untuk birthday...sebenarnya susah nak cakap apa yang kita nak..kalau benda yang diminta tuh macam melampau or mahal ke susahlah..bajet untuk hadiah bukannya juta juta kan..lol. At the end aku mintak sandwich maker. kalau rajin rajin boleh guna. kalau malas simpan dalam lemari. benda tak basi kan..daripada mintak benda benda mengarut tah pape.



tapi tadi tetiba pulak rasa macam tak nak makan nasi and malas nak turun bawah beli makanan. jadi aku testinglah sandwich maker nih. Alhamdulillah, semuanya sudah selamat masuk ke dalam perut aku..


Terbaiklah walau pon rupa dia macam unik sikit. 

Dengan itu berakhirlah entry untuk kali ini. Besok kena pergi kerja petang pulak. malasnya nak pergi tapi itulah kan tak kerja duit takdak. kalau tak kerja tak dapat nak beli laptop nih. tak dapat nak blogging.hurmmm senang citer kalau duit tadkak susahlah..sobss..sobss..zzzzz..