Khamis, 31 Oktober 2013

Luqman Zakaria (www.arepnakbebel.com) dalam REMAJA Keluaran 1 November

Assalamualaikum.
Ehem.ehem. Tajuk entry tak nak kalah. Alhamdulillah rezeki. Tak sangka pulak cepat jer Majalah REMAJA review blog aku. Ingatkan makan masa yang lama sebab aku yakin ramai lagi blogger blogger kat luar sana inginkan blog mereka di review dalam Majalah ini.Untuk Akak Nurul Huda. Terima kasih yer sebab luangkan masa membaca email dan explanation tentang blog yang panjang lebar tuh. 



30 tahun berada dipasaran. REMAJA decide untuk melakukan perubahan pada Majalah mereka. dan Yup! Aku suka sebab nampak lebih REMAJA! dan fresh. Honestly, bila akak Nurul Huda bagitau blog aku akan direview, aku berharap sangat blog aku direview dalam majalah REMAJA keluaran 1 November dan sekali lagi Alhamdulillah ianya berlaku. Bak kata orang, Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia tak siapa yang tahu..kan?



Keluaran 1 November ::: Nad Zainal :::

Ok. sekarang nak share pasal Blog arepnakbebel.com dalam segmen  Siber blogger pulak. Yesterday, aku ada training kat Renaissance Kuala Lumpur. Training untuk probation staff kat situ. Disebabkan sampai awal aku online dulu. Then, Deno bagitau blog aku masuk REMAJA keluaran terbaru. apa lagi aku..senyum bertingket tingketlah. Habis jer training terus pergi beli.hehe.


Seronok bila ramai kawan kawan yang ucap tahniah. 



Header blog yang dimasukkan dalam ruangan nih sebenarnya header yang lepas..but its okay..yang penting ada tertempek muka sendiri.muahaha. Apa apa pon terima kasih sekali lagi untuk Remaja. Sehingga berjumpa lagi dalam entry yang akan datang..Happy blogging semua.

Khamis, 17 Oktober 2013

Food Testing di Sagano restaurant, Renaissance Kuala Lumpur Hotel.

Assalamualaikum semua.
Fuh! dah lama tak update blog. Busy katanya. sebab dah kerja kan. Alhamdulillah buat masa ini semuanya berjalan dengan lancar. Sekarang nak imbas balik entry lepas berkenaan dengan rumah sewa. Aku sekarang dah jumpa rumah dan housemate pon ok. Cuma jarak dari rumah ke tempat kerja agak jauh sikit tapi aku dah selesa kat rumah nih.huhu. Hopefully duduk sini lama.

The End. 

Dah masuk dua minggu kerja kat renaissance. Awal awal nih rasa stress sikit. Banyak benda yang perlu aku hafal. Biasalahkan kerja One Call centre kena banyak tahu, nanti kalau guest tanya boleh jawab dengan sepantas kilat. tak perlu nak ermm..ermm..ermm jer..haha.


2 hari lepas aku dengan staff One Call Centre ke Sagano restaurant untuk training pasal makanan jepun sebab kalau guest nak order makanan pon kitorang kena ambik jugak. aku nih kurang sikit kalau makanan yang raw macam sushi tapi sebab nak belajar kan..cubalah makan sikit..giler tak try kan..makanan semua puluh puluh ratus ratus.


Lobster Roll. 

Lobster dia besaq baq ang. Aku makan satu slice jer tapi nan hado..tekak tak boleh terima. tapi orang lain makan sepenuh hati. 


Salmon Tataki Salad.


Crispy Crab Salad.

kalau salad salad nih memang aku tak makanlah kan..aku cuma bedal crab dengan salmon jer.salad bagi orang lain makan.kihkih. 


Beef Katsu Don.

Yang nih nampak very simple. tapi bagi aku beef katsu Don yang paling sedap. Daging dari Australia kau.giler tak sedap. makan pulak dengan nasi putih. drooling weh.


Sushi & Sashimi moriawase.

Nama pon dah liat lidah nak sebut. belum mention harga lagi. yang nih antara yang paling mahal kat Sagano restaurant, berbaloi untuk penggemar sushi. ade lima jenis sushi dan 5 jenis sashimi. sushi tuh menarik sebab ada sushi ikan siakap. oklah. sampai disini sahaja untuk edisi Projek makan makan bersama luqman zakaria.sehingga bertemu lagi dalam entry yang akan datang.