Khamis, 31 Januari 2013

Puteri Harbour Family Theme Park / Hello Kitty Town

Dalam entry yang lepas "Bayu Marina Resort, Johor Bahru" aku ade bagitau korang yang aku ke Puteri Harbour dan Juga ke Nusajaya. Actually on 27 January tuh pepagi lagi kitorang plan nak ke Legoland  tapi pusing punyer pusing jumpa PHFTP nih dulu.so, terjah sajor dulu.

untuk makluman anda. entry ini bakal menyagikan gambar yang Tomei Tomei. jadi comelkan diri anda sebelum skroll.muehohoho. aku rasa parents mesti seronok bawa anak anak dorang ke sini sebab theme park nih kan indoor. ade aircond lagi.sejuk.takyah nak kejar kejar anak kat bawah pancaran matahari.


macam tak ramai orang ponggg..time nih kitorang sampai awal sangat.eksaited nak usha usha alolo tomei tomei hello kity katenya. bila cakap pasal hello kitty jer semua benda nak merah sirap bandung atau dalam bahasa "blondie" ianya dipanggil PINK!




Entrance untuk ke Hello Kitty Town pon dah Jambu. sesuailah ler untuk gegurl. .macam macam ada pulak tuh. Siap ade Saalon lagi.kihkih. Time aku pergi ada ramai orang line up untuk bergambar dengan Hello Kitty jadian (custome) tapi aku buat dunno jer..zzzz..layan sajorlah gambar gambar nih.



Actually dekat Puteri Harbour Family Theme ade another attractions.. tapi untuk entry kali nih aku buat untuk Hello Kitty Town dulu..kalau nak update semua maunya panjang entry nih..nanti malas pulak orang nak baca.. Hope you guys enjoy tengok gambar gambar nih semua..maaflah tak banyak snap.



Puteri Harbour Family Theme Park 
Opening hours : Monday to Sunday (10am - 06pm)
Closed on Tuesday except Public and School Holidays


Isnin, 28 Januari 2013

Bayu Marina Resort, Johor Bahru

Sebelum aku citer pasal Bayu Marina Resort. aku nak  berterima kasih banyak banyak kat semua blogger blogger dan juga silent readers sebab still lagi singgah blog arepnakbebel.com. dah hampir sebulan aku tak update tapi trafik still awesome. korang korang yang joined Permanent Bloglist arepnakbebel boleh check link blog korang kat sidebar yer.kalau tade.please please bagitau. 

Oh yer. kepada yang undi blog arepnakbebel.com untuk Kategori Favourite Lifestyle Blogger, korang memang awesome giler sebab sudi luangkan masa untuk sign up and vote. for those yang rasa rasa macam "nak undilah"! korang still boleh undi sehingga 10 februari nih.. in case kalau nak vote korang boleh klik link kat bawah.





on 26 and 27 January, aku ke johor bahru sebab ada urusan kerja  plus leisure.hehe. sepanjang aku berada di johor bahru, aku stay kat Bayu Marina Resort. Everything was planned by aku punyer office mate, so aku tak survey bilik kat resort nih whether ok or not, but suprisingly, bilik kat resort nih quite big and comfortable. no wonder lah fullybooked.



Studio Room. seriously quite big and selesa. sepatutnye kitorang mintak twin bedded tapi dah fullybooked. so amek je la double bed pon. as you can see the katil ade kat sebelah wall tuh. another one more thing, bilik nih berada di tingkat yang paling atas and the view from this room was really awesome.


see.nice kan.tapi stay sini one night jer. tuh pon check in midnight and the next morning, kitorang kene gerak ke puteri harbour and nusajaya. but before depart from the resort, kitorang pergi breakfast dulu. it was a buffet breakfast. oh yer. cakap pasal makanan nih..paling aku suka, dorang punyer fishball. yum yum..tapi tade gambar.sorry. aku sempat snap sikit sikit jer.



yang nih amek gambo jer..makannye idok..nampak macam sup tapi hentah lah. dekat 2 jam jugak aku mengarang, mengedit entry nih.berwap dah nih. ade satu lagi gambar yang aku nak upload..gambar kueh tak tahu nama. 


ha.. inilah die..sape tahu nama penuh kueh nih.. normally kat dalam ade inti kacang..yang nih actually big version punyer..aku sepatutnya letak yang normal size kat sebelah.baru korang boleh imagine kueh nih besor mane.hehe.oklah guys.lastly, aku harap korang enjoy dengan entry nih.entry pertama selepas beberapa minggu tak update.

Rabu, 2 Januari 2013

Phewit! Nak Join Bloglist arepnakbebel.com

Sambungan cinta Siti Malware......

Ku meniti awan yang kelabu..ku mencari bloglist baru kuu..*dialunkan bersama muzik Kpop..sudahlah kau siti..kau punya pasal, jahanam bloglist aku. so sekarang nih aku nak buat bloglist baru. kalau  ada yang sudi nak jadi bloglist blog tak semegah nih bolehlah join. *blushing.


Jom jom join bloglist arepnakbebel.com.hehe. aku harap syarat yang aku bagi tuh tak susah dan menyusahkan korang yer. ini first segmen yang aku buat.Dulu pernah buat First GA. sekarang First Segmen pulak.hehe.harap harap sambutan ok. seperti yang aku cakap dalam kad jemputan tuh. aku akan update bloglist dari masa ke semasa.mintak maaf awal awal kalau terlambat update.maklumlah orang bekerjaya khen.