Sabtu, 22 Januari 2011

YUNA -Bulan Ditutup Awan



wahai janji setia sudah diucapkan

aduh! kata bersumpah telah ku padukan

kini engkau pergi jauh

membawa diri tinggal daku

seorang dalam sunyi sepi

nun bulan ditutup awan terkenang

hati bertambah rawan

wahai jikalau ku tahu janjimu palsu

tidak kuturut sedari dahulu

ulang 2x

p/s : best lah lagu nih! arep bagi lirik untuk korang nak nyanyi senang!hehe :p tapi mp3 tade la..korang search kat youtube okeyh!hoho:P

Jumaat, 21 Januari 2011

thank you dude!

terima kasih untuk siapa? semestinya untuk orang yang bagi inspiration kat arep untuk teruskan aktiviti  berblogging! maybe bloggers tuh tak tahu actually dorang dah bagi arep satu feeling yang boleh buatkan arep mula berblogging balik after a few months tinggalkan blog arepnakbebel dalam keadaan tenat.siapakah bloggers tersebut??






seingat arep!arep follow blog beliau nih hujung semester 3! arep memang suka baca entry blog dia!why?reason yang arep nak bagi cukup simple! blog budaklelakisebelahpintu nih  seriously memang best and tak bosan! arep takkan terlepas peluang untuk baca blog beliau! selain itu, arep suka every part of his blog! sampai arep terikut ikut dengan cara dia make up blog dia! im so soory la hizami kalau ada persamaan dalam jenis font entry and layout ( white ).blog beliau memang best.kalau tak caya terjah lah!terjah!terjah!

entry baru blog budaklelakisebelahpintu :

Koleksi Rantai Kunci Yang Comel Lagi Gojes





writetoasphaq is super duper lawaking! itulah sebab kenapa arep suka baca entry blog dia! sometimes tuh teringin jugak nak ada entry yang boleh jadik lawak macam entry dia! jeles!jeles! serious! kalau korang rasa macam bosan terjah lah blog ashpaq! kompen gusi korang tak kering sampai besok pagi!

entry baru blog writetosaphaq :

p/s : thank you guys!

Selasa, 18 Januari 2011

backstabber is a life saver? is that true?

korang rasa betul tak apa yang arep cakap? backstabber is a life saver!! bagi arep betul! sangat betul and benar! WHY?WHY?

arep rasa tak perlulah diterangkan lagi apa maksud BACKSTABBER tu kan! every single human being mesti tahu kan! kat kolej arep memang banyak manusia yang macam nih! senang citer " kawan makan kawan "..hadoi! aneh betul! punyer la banyak food court kat alor setar nih! kawan sendiri juga nak di makannya! kalau species cannibal tuh boleh la dimaafkan tapi kalau species yang makan kawan nih memang tidak sama sekali la kan.

kenapa backstabber is a life saver?

kita sepatutnya berterima kasih pada species yang macam nih sebab dia buat kita sedar yang kita perlu jauhkan diri kita dari meraka ! sekali kita dah ditikam oleh dorang mestilah kita dah mula sedar and tak nak benda benda yang tidak diingini berlaku lagi.

one more thing, thank you damn much for them jugak sebab buat kita lebih berhati hati memilih kawan! kalau dulu kita accept semua orang just like that without knowing anything about her / him tapi sekarang kita akan lebih teliti dalam memilih siapa kawan and siapa lawan! betul tak?

jadi, sudah jelas kat sini yang backstabber is a life saver! so, jangan benci backstabber! sayangilah mereka kerana mereka banyak membantu kita!

p/s : this is just an opinion and hope that readers boleh share pendapat tentang isu nih sebab isu nih semakin berbuih buih di persekitaran arep!



Sometimes it’s your closest friends who end up hurting you more than your worst enemies ever could.

Ahad, 16 Januari 2011

“Blog Saya Nak Domain!!“

ataupon just push the banner!

This is so interesting! i want to have my own domain! kenapa? saya inginkan domain sendiri sebab bloggers and readers blog nih akan lebih senang untuk search my blog! lagi pon saya memang serious dalam berblogging! pihak advertiser akan memberikan kepercayaan kepada saya untuk meletakkan iklan mereka ke blog saya!dan secara langsung.. 100% arepnakbebel akan jadik hak saya sepenuhnya!

mangsa tag :








thank you eyriqazz!

unexpected! aritu blog beliau ( eriqazz ) ade buat contest yang really simple! easy to joined! without kene buat entry yang berjela jela dah boleh joined! without ragu ragu aku pon pon aje la! contest yang beliau buat nih berkaitan dengan duit! we need to create our own quote about money!

"THERE IS NO HONEY IF YOU GOT NO MONEY!"

then! without expect ape ape!aku terjah blog beliau arini! nak tengok qoute siapa jadi pilihan! tak sangka bila aku scroll down ade nama aku terpampang kat dalam entry tuh! aku menang 5 GTO pointz! nih kira aku punyer first winning! thnk you bro!

Sabtu, 15 Januari 2011

Ben Ashaari : Masihkah Kau Ingat?


BEN ASHAARI ( jom singgah blog beliau untuk join!)

first sekali nak cakap pasal mula mula arep berblogwalking dulu! masa mula mula tuh arep tade la minat sangat berblogging nih! kira macam nak mencuba teknologi baru!arep ingat blog nih macam digital diary! saja suka suka cube benda baru!pastuh..lama lama makin best!tapi ade la jugak dapat kata kata kesat dari orang yang bukan blogger. dorang cakap. "eh! kau datang kolej nih nak belajar ke nak berblogging?".."kau nih buang masa aje buat blog!bukannya ade yang baca pon"..kadang kadang tuh terasa tapi buat dunno aje! then, bila dah lame lame dorang ok and puji pon ade " blog kau best la..kelakar jugak entry2 kau".alhamdulillah!kalau sabar semua akan ok!/

macam yang BA cakap! ada yang datang and ade yang pergi!pernah jugak alami..arep macam terkilan bila ada someone yang berfikiran buruk pasal arep! sampai block arep kaw kaw!tapi macam arep pernah cakap dalam entry lepas.. walaupon dia tade..at least arep ade korang!

arep ade kawan!dia pon buat blog sekali ngan arep! kawan sekolah!dia kawan baik arep! dia yang yang bagi komen pertama  untuk blog arep!kalau tak secara bertulis, secara lisan pon ok la kan!hehehe:P

ermm! arep nih seorang yang kuat pikir negatif! sampai kawan pon cakap jangan terlalu pikir sangat!semuanya ok je! dalam berblogging pon sama!arep ade jugak putus asa! tapi bila arep BW ke blog laen! tengok dorang gigih dalam blogging and dorang pon bagi support untuk arep! semestinya arep akan bangkit kembali~

arep ada kenal seorang blogger baru! siap add arep kat fb! tanya pendapat arep tentang blog baru dia!macam macam dia tanya..heehe:P nasihat untuk blogger baru! 

"jangan pernah give up walau pon kene caci maki dengan orang!apa yang kita buat bukannya salah!lagi pon berblogging lagi berfaedah dari melepak tak tentu hala"

blogger yang arep follow arini and why?

arini pepagi lagi arep dah follow blog ASAM GARAM GULA..
first masuk blog dia! arep tengok header dia!cantek kot! arep teringin nak buat header macam tuh! sebelum follow mesti kene bace dulu kan!blog ni pasal life beliau! arep follow sebab suke dengan cara penulisan dia!tak boring!kalau korang nak baca..push la link asam garam gula kat atas tuh!