Jumaat, 15 September 2017

Semakan Keputusan Ujian Penilaian Sekolah Rendah UPSR 2017 secara online dan SMS


Semakan Keputusan UPSR 2017  secara online dan SMS | Di sini saya ingin berkongsi dengan semua berkenaan dengan keputusan UPSR yang akan datang. Semakan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) secara online membolehkan dan memudahkan ibu bapa pelajar melihat pencapaian anak anak mereka dalam peperiksaan.

Cara untuk membuat Semakan Keputusan UPSR 2017 secara online

Anda boleh layari laman sesawang SAPS untuk semakan Ibu Bapa. Link yang disertakan ini akan membawa anda terus ke menu semakan keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2017.



Langkah seterus adalah seperti berikut

  • 1. masukkan No Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak
  • 2. Klik pilihan Sekolah Rendah
  • 3. Pilih Tahun persekolahan iaitu tahun 2017
  • 4. Klik Semak 

Cara cara untuk membuat semakan UPSR 2017 melalui SMS

  • Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888
  • Contoh: UPSR BC001A040 hantar ke 15888
Aku harap apa yang aku kongsi ini dapat membantu ibu bapa untuk melakukan semakan dengan cepat dan mudah. Selamat berjaya aku ucapkan kepada calon calon UPSR. aku harap semua calon UPSR tahun ini akan mendapat keputusan yang cemerlang kerana UPSR merupakan satu permulaan bagi mereka untuk terus berjaya. amin.

22 ulasan:

  1. Bestnya budak2 zaman sekarang.
    Semua di hujung jari..
    Zaman myu kena gi sekolah.. huhu

    BalasPadam
  2. Ikhmal Malique : kan! gudluck untuk dorang semua!

    BalasPadam
  3. myu : huhu! sistem nih pn sebenarnya untuk memberi kemudahan pada ibu bapa untuk buat semakan sebenarnye

    BalasPadam
  4. saya check result exam pun kat saps jugak .. cikgu saya malas . lol~

    BalasPadam
  5. semoga adik2 di seluruh dunia terima berita gembira :)

    BalasPadam
  6. tak boleh pon? huhuhu

    BalasPadam
  7. Senang je skrg, ank pergi check result kat sekolah , tp mak kat umah dh tau dh result anak,

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  9. Anak2 dah takleh tipu result lagi kat mak bapak,hehe

    BalasPadam
  10. Senang dah budak2 zaman sekarang. Check result boleh pakai sms je. Tapi elemen surprise dah takda la.

    BalasPadam
  11. Dkna Abza : harap2 macamtuh lah..amin

    BalasPadam
  12. Papa Mifz : Yup! dah tak boleh ..hehe

    BalasPadam
  13. Hazmin Hamudin : dah tak debar2 dah!hehe

    BalasPadam
  14. Tengok berita tadi, katanya peratus thn ni menurun la..

    BalasPadam
  15. setengah negeri menurun ..tapi ade jugak yang menaik peratusnye

    BalasPadam
  16. Kenape nak semak result UPSR secare online ta boleh ekhh ?

    BalasPadam