Selasa, 5 September 2017

Jom makan di Richdad dan Babajia | Genting Highlands


Jom makan di Richdad dan Babajia | Genting Highlands | To be honest, aku tak pernah tahu pon yang Richdad ini wujud padahal dorang ada banyak cawangan di Malaysia ini termasuklah di Sky Avenue, Genting Highlands. Di restoren ini korang boleh mencuba makanan malaysia dan juga western.

Richdad, Sky Avenue Mall


Aku ke restoren ini untuk 36 hours food trail dan sempat mencuba grilled chicken masak merah yang sedap dan menyelerakan. 


Ianya dihidangkan dengan sauteed vegetables dan juga wedges. Satu hidangan yang menarik untuk aku.


Richdad | Genting Highlands

Facebook

Website

Babajia, Sky Avenue Mall

Aku juga sempat mencuba bubur chacha dan kuew teow goreng dari restoren Babajia yang berada betul betul sebelah Richdad. 




Kueh teow goreng yang dihidangkan di babajia adalah antara yang menarik perhatian. Selain kueh teow goreng, korang juga boleh cuba pelbagai jenis makanan lain seperti hokkien mee, seafood nyonya laksa, abalone chicken porridge dan macam macam lagi.

Babajia | Genting Highlands

Facebook

Website

4 ulasan:

  1. wow, Nampak menarik. Tak pernah tahu juga kewujudan tempat ni.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe.saya pon tak tahu yang cafe nih wujud..bila pergi sky avenue baru tahu.

      Padam
  2. oh my nampak menyelerakan. nak! hehe

    BalasPadam