Sabtu, 16 September 2017

Bilik Studio di Bayu Marina Resort Johor Bahru sangat besar dan selesa


Bilik Studio di Bayu Marina Resort Johor Bahru sangat besar dan selesa  | Aku ke Johor Bahru disebabkan oleh urusan kerja dan sepanjang aku berada di Johor Bahru, aku stay dekat Bayu Marina Resort. Everything was planned by my friend, so aku tak survey pon pasal bilik kat resort nih. Entah ok ke tidak kan tapi suprisingly bilik kat resort nih quite big and comfortable. No wonder lah fullybooked.

Bilik Studio di Bayu Marina Resort Johor Baru


Studio Room. Sepatutnye kitorang mintak twin bed tapi dah fullybooked. so ambil jer la double bed pon. Ada wall yang membahagikan bahagian katil dan ruang tamu which sangat cantik. Another one more thing, bilik nih berada di tingkat yang paling atas and the view from this room was really awesome.


Nice view tapi sayang sebab stay sini one night jer, tuh pon check in midnight and the next morning, kitorang kene gerak ke puteri harbour and nusajaya 

But before depart from the resort, kitorang pergi breakfast dulu. it was a buffet breakfast. oh yer. cakap pasal makanan nih, paling aku suka, dorang punyer fishball. Sedap tapi sayang tak ada gambar nak tunjuk korang. Aku sempat snap sikit sikit jer.

Excited pulak aku tengok kueh apa ntah nama dia nih. Nornally kat dalam dia ada inti kacang. Besar nih tau. Aku lupa nak letak something dekat dengan kueh untuk buat comparison.hehe. Oklah guys, sampai disini jer entry untuk kali ini, kita jumpa lagi di entry akan datang ok. Thank you for dropping by.
Throwback version

42 ulasan:

  1. amboi makan sedap tu....
    ramai peminat rindu baca blog ni, jadi tuan blog kenalah rajin update yer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. thnx aisy nasiha sbb selalu singgah blog nih..

      Padam
  2. comelnye tmpt ni... sedap laa

    BalasPadam
  3. Welcome backk!! Nice view though. Mesti romantic waktu mlm kan. HAHA. Ngee!

    BalasPadam
  4. macam jeles jer... i jeles kay...best lah...hik hik hik... apa x halo2 bley tumpang sekaki... :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. aip aip..jgn jeles..nnti ade rezeki..bolehler pg.

      Padam
  5. Dah lama tak update..baru nampak..waa..cantiknya pemandangan dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..mmg lame x update..thnxsinggah yer!

      Padam
  6. peh..lama hupdate nampak..ehe..ohhhsemnya semua gambar..

    BalasPadam
    Balasan
    1. weeeehhh...tukat dot com ler..aku nk singgah blog ang x bulih!

      Padam
  7. welcome back bro! pergi lagoland ke? haha

    BalasPadam
  8. Aku tau kueh tu tp tk pena tau nama.... Haha

    BalasPadam
  9. Nice gila bilik dia......
    Cam honeymoon suite pun ada... =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup! luqman pon xsngka studio room die cmnih.

      Padam
  10. wuah bestnye bro...bilik memang terbaik...hm..??? sala kueh tu krole tau n penah mam tapi tak tahu namanya bro...tau mam jew hahaha! serius bro! lama jgak tunggu bro update entri ni..rupenye sibuk ngan keja kat johor~

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...ituler krole..aku pon tau mkn tp x tau name..thnxyer sbb sokong arepnakbebel.com

      Padam
  11. Gambar-gambar ni cantik sangat..ada insta tak ? hee ~

    BalasPadam
    Balasan
    1. de je...follow ler lau sudi..kihkih..

      Padam
  12. perghhh awesome gila, ni menambah keterujaan gua nak ke Bayu Marina tersebut ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg awesome..nk lg awesome...stay kat thistle jb..hehehe

      Padam
  13. aq dah 3 tahun tinggal kan jb nih, tp tak penah plak aq jumpa bayu marina..dekat dengan Danga Bay kew bro..one more,gambar cantik macam cam pro..ke mmg dh grafik designer..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. 3 tahun...lamenye...lagi pon Bayu marina nih consider masih baru lg la..location die aku pn x tau sgt..org bwk jer..haha..aku bukangrafik designer laa..huhu

      Padam
  14. tempat best, makanan dia sedap. wah mesti rasa nak pergi lagi. tapi gambar kuih yang last tu dah lama tak makan, tak tahu juga nama dia apa, tapi rasa nak cari la esok. salam kenal dari saya :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kueh booommm la...dah tau dah...hahaha..salam kenal jgk..thnx singgah arepnakbebel.com

      Padam
  15. bestnya... mahal ea bayar?.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. best ler jugk...free jer..xyh bayor ..lol

      Padam
  16. fuh nice yer bilik tuh...pasti tidur dgn nyenyak kan..:)

    BalasPadam
  17. Kuih tu macam pau goreng kan..tapi inti kacang .sedapp..suka makan..kalau letak biji bijan kat luar tu lagi sedap..nyum nyum..mahal tak bilik kat situ? Cantikla...teringin nak pergi sane kalau holiday nti :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. dekat kelantan panggil kueh bom kalau tak salah. Untuk details pasal harga NH boleh ke website dorang di www.bayumarinaresort.com

      Padam
  18. wow.. mmg cantik tptnya, rasa tak nak balik dah keluar duk bilik... hehehe... kuih bom ke, rasa cam lain lak namanya... akak ore kelate pun lupa... keke

    BalasPadam