Sabtu, 18 Mac 2017

LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST

Lazada akan menyambut ulang tahunnya yang kelima tak lama lagi. Mesti jem website lazada time tuh sebab sale akan diadakan secara besar besaran. Tak sabar nak usha barang barang dekat lazada nanti. Untuk korang yang belum tahu, take note tarikh ini 22 March hingga 24 March 2017 akan berlangsungnya 5TH BIRTHDAY SUPRISE! masa tuh rambang mata korang nak online shopping.hehe. Save sikit duit yang ada sekarang ini untuk shopping dekat lazada 22-24 march nanti.hehe


Sempena hari ulang tahun ini, lazada sangat sangat bermurah hati nak bagi hadiah kat kita semua. Jadi jangan lepaskan peluang untuk join lazada birthday blogger contest sebab lagi ramai join lagi besar peluang untuk korang semua menang hadiah. Aku pon nak join sama, mana tahu ada rezeki kan. without further ado, lets get started!

What do you love about Lazada?
Aku suka lazada sebab for me lazada nih macam poket doraemon, cakap jer nak apa? name it! topup pon ada hokeh. tak perlu kau nak mengesot malam malam pergi 7E semata nak beli topup.haha!

Lagi satu yang aku suka, bila ada ramai seller jual barang yang sama tapi  harga yang ditawarkan oleh setiap seller berbeza beza dimana aku boleh buat pilihan untuk beli barang yang aku nak dengan seller A, B atau C. Bila ada saingan of course memasing try to jual barang dengan harga murah yang amat untuk menarik customer marhaen macam aku beli barang dorang.kihkih

Top three picks from Lazada Malaysia
Nasib baik lazada minta listkan top three jer kalau tak jenuh aku nak listkan semua.haha. Pening jugak kepala aku nak pilih top three tapi aku akan cuba sebaik mungkin.gituh. 

Fashion Sneakers, Street Leisure Series of Tide Shoes, Running Shoes


Aku tak tahu apa yang korang fikir pasal kasut ini tapi kalau korang tanya aku, i want it to be here with me right now. Running shoes memang dah ada tapi kan bagus kalau ada lagi satu. *Berangan nak ada lagi satu running shoes! yang ada nih pon krik krik jer. bukannya guna pon.haha

 Duffle Bag

Banyak pilihan duffle bag dekat lazada tapi Duffle bag Fred Perry ini memang cun abes dah bagi aku, nak beli tuh boleh tapi kalau dapat free kan best.wink wink sikit kat lazada.haha.

Canon PowerShot G7X Mark II


This is my ultimate wishlist for now. kalau dapat ini memang senyum sampai dahi. kenapalah mahal sangat. Aku suka Canon G7x nih sebab dia ade flip screen,so kalau nak buat vlog ke senang. ada banyak lagi camera yang ada flip screen tapi hati ini dah jatuh dekat Canon G7x. Ada mak hayam nak sponsor tak? haha. okbai.

How do you think Lazada Malaysia can Improve?
Based on my observation,
Bila nak beli apa apa barang, potential buyers ini suka tengok rating dan komen komen positif dari previous buyers. Aku rasa Lazada Malaysia perlu encourage buyers to leave a comment untuk barang barang yang dorang dah beli. So that, the next potential buyers will be more confident and buy the item that they want without thinking twice. Contohnya aku sendirilah, kalau aku suka barang tuh tapi bila tengok takde rating atau komen yang positif, aku akan rasa ragu ragu nak beli. korang tak rasa macam tuh ke?hehe.

Macam mana nak encourage pembeli untuk tinggalkan komen? mungkin lazada malaysia boleh offer vouchers. Kalau beli barang dekat lazada dan tinggalkan feedback tentang barang yang dorang beli, dorang berpeluang untuk dapatkan voucher 10% or 20% discount on the next purchase. 

Win Win situation for both (buyers and Lazada Malaysia) where,
  • pembeli yang pernah beli barang kat lazada sebelum ini akan datang balik untuk utilize vouchers yang dorang dapat.
  • Lazada Malaysia berpotensi untuk dapat new buyers
  • Lazada Malaysia will gain more and more sales.
What is my birthday wish for Lazada Malaysia?
Selamat Ulang Tahun yang kelima untuk Lazada Malaysia. Aku harap lazada Malaysia akan terus maju dan sukses. Just bear in mind, we are here to support you.hehe.


Kalau korang nak join contest boleh klik http://www.lazada.com.my/blogger-contest/
 1st March until 23 March 2017 (11.59pm)

22 ulasan:

  1. ooo best la lazada buat sale...tak sabar nak terjah beli barang2 dgn harga murah

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan..tak sabar nak geledah barang barang menarik time sale nanti..kalau ade yang berkenan boleh beli.hehe

      Padam
  2. tak sabar nak tunggu 22/03 ni ๐Ÿ˜ kot2 la ada yg berkenan, harga pula murah

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan..tak sabar dah nih..hehe

      Padam
    2. sebab dah x sabar, jam 12 malam terus buka website lazada ๐Ÿ˜‚

      Padam
    3. haha! cepat betul tuh..malam nih kan..selamat shopping kihkih.

      Padam
  3. All the best for the ocntest

    BalasPadam
  4. Okay wishlist yang paling mengancam ialah kamera tu! haha nak juga wehhh kalau boleh dapat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang tuh memang mengancam..kalau dapat memang happy giler.hehe

      Padam
  5. Good luck bro. Smart juga kasut tu. Menggoda betul.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih and good luck to you too! menggoda kan ksut tuh..hehe

      Padam
  6. Join too !! Goodluck ehh !

    http://nonasani.blogspot.my/2017/03/lazada-birthday-blogger-contest.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you and good luck to you too..hehe

      Padam
  7. All the best.
    Wishlist yang memang lelaki sangat ngeh!ngeh!ngeh!

    BalasPadam
  8. Duffel beg tu cun bro. Buat give away la. Hehehe

    BalasPadam
  9. Awesome wishlist tu! Hehe by the way, good luck ya! :D


    www.fatinamdzfr.blogspot.com

    BalasPadam
  10. Gut luck man.. Moga ada rezeki kita menang.. insyaallah.. Kek tu paling win.. hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin..InsyaAllah kalau ade rezeki kan..hehe

      Padam