Jumaat, 3 Mac 2017

DAPATKAN XIAOMI REDMI 4A GOLD/ROSE GOLD DENGAN HARGA MAMPU MILIK DI LAZADA MALAYSIA SEKARANG!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!

Light goes a long way adalah tagline yang sesuai untuk Redmi 4A sebab smartphone nih tersangat lah ringan (131.5g) dan rupa bentuknya juga sangat menarik. Redmi 4A didatangkan dengan dua pilihan warna yang menjadi pilihan ramai iaitu gold dan rose gold


At first tuh aku tak percaya sangat yang smartphone ini ringan tapi bila dah pegang barulah "eh eh ringanlah". tetiba rasa teruja pulak masa tuh.haha! Terima kasih aku ucapkan kepada InvolveAsia, MI (Redmi 4A) dan Lazada kerana memberi peluang untuk aku rasakan sendiri kehebatan Redmi 4A ini.


Menghadiri Majlis Pelancaran Redmi 4A yang diadakan di Berjaya Times Suare Hotel membolehkah aku berkongsi serba sedikit tentang Redmi 4A dengan korang semua sebab aku dapat beberapa maklumat berkaitan dengan spesikasi dan kelebihan yang ada di smartphone ini yang mungkin tiada di smartphone yang lain.


Redmi 4A
  • Gold dan Rose Gold
  • 5" Display
  • 13 MP rear camera & 5MP front camera
  • Snapdragon 425 - Processor
  • Dual Sim
  • 2GB+16GB Flash
  • 3120mAH (typ) - Battery
Apa kelebihan Redmi 4A yang tiada di Smartphone yang lain?
Redmi 4A menggunakan MIUI8. Apa kelebihan MIUI8? ianya membolehkan korang menggunakan dua aplikasi dengan akaun yang berbeza. Katakanlah korang ini ada business online dan korang gunakan dua akaun whatsapp, satu untuk personal dan satu lagi untuk business. Agak messy dan menyusahkan kalau nak ke hulu ke hilir dengan dua smartphone kan tapi dengan Redmi 4A, korang tak perlu lagi 2 smartphone sebab korang boleh create dua akaun whatsapp dalam satu handphone. Menarik kan! Korang boleh memiliki smartphone dengan harga RM459 sahaja.

12 ulasan:

  1. Murah giler. Menyesal pulak saya beli Lenovo S-60 ni. Kalaulah saya mampu bersabar sikit hari tu.

    Terkini daripada Mommy Muhaimin, http://lynk.my/q4z9

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..murah kan..dah beli ke..xpelah xde rezeki nak guna Redmi..InshaAllah kalau ade rezeki lebih beli la yg nih plak..hehe

      Padam
  2. Rose gold memang lawa. Tapi saya dah terbeli rose gold yg lain dulu 😅

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang penting rose gold kan hehe..rose gold yang beli tuh handphone ape?

      Padam
  3. Pisyek rasa spec dia macam turun sikit dari Redmi 3S. Kan?

    Pengalaman Pisyek dengan Redmi 3S ni memang best! Main game pun sedap.

    Hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya tak pasti pulak specs untuk Redmi 3s tapi yang saya pasti redmi 4a memang sangat murah untuk specs yang macam nih..kalau ada yang nak guna Smartphone dengan harga yang berpatutan mungkin boleh try redmi 4a nih.hehe

      Padam
  4. not bad. teringin nk cuba tp belum berbaget. heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh la try sebab harga pon xdelah mahal sangat.huhu

      Padam
  5. cantiklah colour rose gold tu. bingung ni nak pilih fon yg mana 1 nak ganti fon yg retak sejuta ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang cantek..ramai yang suka rosegold nih. jangan fikir lama lama sangat nanti lagi bingung..hehe

      Padam
  6. cantik pulak warna rose gold tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang lawa kak nab! ramai yang suka rose gold.

      Padam