Ahad, 19 Februari 2017

Muzik video dan lirik lagu Tiada Esok nyanyian Khalifah

Hang pi mana adalah antara lagu yang paling popular nyanyian Khalifah pada tahun 2016 dan tontonan musik video hang pi mana di youtube mencecah 11 juta. Selain hang pi mana, kumpulan khalifah juga dikenali menerusi lagu Assalamualaikum Ustazah dan Cikgu Ayu. Pada tahun ini mereka menghadiahkan peminat dengan lagu baru yang bertajuk Tiada Esok. Untuk pengetahuan korang, lagu ini di published kan di youtube pada 10 Februari yang lepas dan telah pon ditonton sebanyak 600,000 ribu kali.

Musik Video Tiada Esok - Khalifah


Lirik Lagu Tiada Esok - Khalifah

Bila aku pejam mata
Wajah mu menjelma
Waktu tidur ku bermimpikan mu
Dakapi ku di dada ku

Bila aku buka mata
Ku melihat dirinya
Potret manja berbicara
Tentang cinta
dimilikinya

Bila air hujan yang sudah turun disitu
Maka tumbuhlah bunga bunga di taman rindu
Bila mekar harum baunya

Kau mengusik hati ku dengan senyum tawa mu
Dan suara manja mu
Kaulah bidadari ku fatir tuhan untukku
Hanya kaulah bintang ku

Aku rindu pada mu
Aku cinta pada mu
Bidadari ku

Bila kau menangis pilu
Kerna merindui ku
Rasa hati ku datang pada mu kekasih ku
Esok tiada waktu ku
Tiada esok untuk ku

Banyak komen komen yang positif diberikan oleh peminat Khalifah tentang lagu ini. Kalau korang tanya aku, yes! lagu ini memang best! Korang boleh dengar sendiri dan boleh nyanyi sekali. Itulah motif sebenar letak lirik. haha. Ok guys! selamat mendengar dan selamat berehat! besok dah start kerja. jadi, rehatlah secukupnya.

13 ulasan:

  1. Best jugak. First time dengar ni.

    BalasPadam
  2. Saya tak minat tapi husband minat. Lagu budak2 sekarang dia cakap. Heheh.

    Jom exchange bloglist, http://lynk.my/w1cm

    BalasPadam
  3. baru ja dgr lagu ni 2 hari yg lepas. semua lagu Khalifah best ��

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya nih jarang dengar lagu khalifah tapi yang nih memang best..hehe

      Padam
  4. Lagu Assalamualaikum ustazah takdak ka haha.

    BalasPadam
  5. X minat khalifah,,tpi lgu ni mmbuat kwn nk tau sape khalifah,,mcm 80an stim lgu ni

    BalasPadam