Khamis, 22 Disember 2016

Apa itu Om Telolet Om dan kenapa ianya viral di seluruh dunia?

Om Telolet Om! Sejak dari semalam aku perasan yang ramai netizen gunakan meme "Om Telolet Om" di instagram dan twitter. Masa first tengok memang confirmed yang ayat tuh dari indonesia sebab setahu aku OM tuh maksudnya uncle or pak cik tapi TELOLET tuh maksudnya apa dan kenapa ianya viral? hmm..Jom kita tengok penerangan dari behind the meme.


Bila dah tengok video dari Behind The Meme ini baru faham apa maksud Om Telolet Om! Demam meme ini bukan hanya di indonesia sahaja tapi seluruh dunia kot. The Chainsmokers, Martin Garrix dan Dillon Francis pon twit pasal ini di twitter dorang.


Kalau korang ke youtube dan taip om telolet om memang ramai orang yang buat video berkaitan dengan meme nih. Kalau ke instagram pulak penuh komen komen om telolet om. Pening aku! haha. Cuba bayangkan kalau kita buat ada tak orang nak layan? belum cuba belum tahu kan.hehe. apa lagi! moh ler Om Telolet Om!

18 ulasan:

  1. Macam2 sekarang nie. Lepas nie ape pulak. Haha.

    BalasPadam
  2. okay sekarang baru lah tahu haaa, thank you sharing!

    BalasPadam
  3. Perasan gak ramai share kt fb semalam. Ingatkan ape lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah..sbb tuh cari..bila dh tahu tuh..sharelah dengan semua.hehe

      Padam
  4. Om..telolet om..skjpan da viral..mcm goreng pisang panas..

    BalasPadam
  5. serius tak faham....hahahaha teruk betul saya ni

    BalasPadam
  6. Apsal Mrs. A masih tak tahu ni?
    Hurm... macam-macam

    BalasPadam
  7. pelik, baru tahu..pelik2 je skrg ni. lawak pun ada..hikhik

    BalasPadam