Khamis, 6 Oktober 2016

Langkawi Escape - Pantai Chenang, Pulau Langkawi

By luqman zakaria  |  22:12 9 comments

Salah satu tempat yang wajib pergi kalau korang ke Pulau Langkawi adalah Pantai Chenang sebabnya dekat area ini ada pelbagai tarikan yang menarik. Kalau nak makan, kafe dan restoran memang banyak, nak beli ole ole pon senang sebab kedai berlambak lambak.


Kita tolak tepi dulu cerita lain, meh nak share sikit pengalaman aku dekat Pantai Chenang. Masa ini memang panas gila tapi berbaloilah juga pergi sebab gambar cantik. haha. Tapi kan walau pon panas orang tetap ramai. Sebelum sampai sini aku fefeeling nak mandi laut jugak tapi disebabkan panas yang amat, aku just strolling around the beach jer amek amek gambar sambil tunggu anak buah mandi air laut.



Dalam gambar tak nampak sangat kot panas tuh tapi serious aku cakap kalau korang mandi sekejap jer memang confirm jadi roti bakar. Aku ini dah la hitam, kalau sunburn terus orang cop aku warganegara lain. haha. Kitorang satu family lepak lepak sekejap dekat pantai ini, semua tak mandi laut pon kecuali anak buah. Budak budak kalau jumpa air memang pantang, panas ke tak redah je asalkan dapat main air.


Gambar last sebelum balik homestay. Indahnya ciptaan Allah ini kan. Walau pon aku bersepai jatuh atas pasir lepas amek gambar ini, aku tetap nak datang lagi in future. Insyaallah. hehe. Sesungguhnya maafkanlah aku sebab baru nak update cite pasal langkawi yang dah berzaman ini. Aritu gambar semua hilang. Nasib baik dapat recover balik. Untuk entry full Homestay, aku akan update nanti sebab ramai yang tanya pasal homestay yang aku duduk dekat Instagram. aku pernah update pasal homestay tuh di entry Langkawi Escape - D'sentosa Guest House, Gamat dan Laksa Kaw Ikan Sekoq tapi tak banyak kalau nak baca boleh singgah baca dulu kat situ yer.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

9 ulasan:

  1. cantik pantai nya , teringin nak ke sinni kalo p langkawi , tapi selalu saja x kesampaian huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang cantek sebab pantai dia bersih. Mungkin rezeki belum ade tuh. Insyaallah in future nanti dapat pergi. amin.

      Padam
  2. inshaAllah, one fine day I'll be here. one of my wish list.

    BalasPadam
  3. Teringin nak ke langkawi. Tp tak tahu la tahu bila akn smpai. 😂😂

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe. InshaAllah nanti dapatlah pergi tuh.

      Padam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP