Sabtu, 8 Oktober 2016

A little makan makan with colleagues

By luqman zakaria  |  22:27 8 comments

Entry pasal makanan adalah antara entry yang paling aku excited nak share dengan semua orang sebab semua orang suka makan right? Ok! Hari ini department kitorang ada buat makan makan sikit. Kitorang kalau buat makan makan temanya mesti "Potluck". Always potluck!


Masa first tengok i was like "aku nak makan semua" tapi bila dah satu satu masuk perut hampeh nak habiskan semua. Kecundang jugaklah last last tuh tapi sempat lagi tapau satu tupperware makanan untuk makan dekat rumah. kahkah.


That bihun goreng dalam bekas biru tuh ya ampun memang sedap. Makan pulak dengan sambal bilis. Boleh pengsan hokeh makan sedap macam ini hari hari. Lepas tuh kari ayam pon tiptop. Nora bagi lima bintang untuk korang yang masak sedap sedap tuh yer. Macam mana nak kurus kalau asyik makan sedap jer. T_T


Makaroni bakar pon ada uolls. Untung dapat colleague yang tahu masak macam macam. Tak payah nak tempah orang luar kalau ada event. hehe. Selain makaroni ini, aku nak share satu lagi special dish yang ada which is cupcakes. Not just cupcakes okeh tapi Green Tea cupcakes. Healthy nau bunyinya kan. 


Tadaa! Inilah haa Green Tea Cupcakes tuh. Sebenarnya aku tak pernah plak dengar orang buat cupcake perisa green tea sebelum ini. Kalau minum green tea pernahlah. To be honest! i am not a fan, not that i hate it but it is not my cup of tea! Aku lebih rela minum green tea lagi. haha. Cakap pasal green ini aku nak kena panaskan air sebab nak minum Clenx tea sebelum tidur. Tadi dah makan macam kena rasuk sekarang kenalah clear kan balik kan. haha.ok guys. Assalamualaikum dan selamat malam.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

8 ulasan:

  1. ya ampun. mujur baca entri nie pukul 2am. hahahahaha

    BalasPadam
  2. Waaaaaah!
    Bestnya makan2..
    Memang boleh buat sendat perut tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpe. macam macam ada. rambang mata xtau nak makan mana dulu.hehe

      Padam
  3. Memang time potluck lah yang ditunggu-tunggu.
    Lauk satu yg dibawak-bawak boleh beranak-ranak..
    Tup2 penuh satu meja. Hihi.

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP