Selasa, 12 April 2016

Langkawi Escape - D' Sentosa Guest House, Gamat dan Laksa Kaw Ikan Sekoq Langkawi

Assalamualaikum.

Sepatutnya cerita Langkawi ini aku update bulan lepas tapi disebabkan tahap kemalasan tuh tak boleh dibendung jadi makanya hari ini baru aku share dengan korang semua. Persi sana pulak masa cuti sekolah, ramai gila orang tapi tak adalah ramai sampai jerit jerit macam nak beli tudung. oppss!

Kitorang satu family gerak dari KL dalam jam 1030 malam, sampai Kuala Perlis pagi besoknya jam 7 lebih kalau tak silap. Kitorang pergi sana naik feri tak naik flight. It was a great experience walau pon ramai orang. Sampai jer sana terus gerak pergi tempat penginapan kitorang yang terletak di Ulu Melaka. Kitorang tinggal dekat Homestay. Tempat tuh agak jauh dari chenang dan kuah tapi Who cares right! still dalam langkawi jugak kan.haha. ok tak lawak.


Berbaloi walau pon tempat penginapan sedikit jauh dari tempat yang happening. Tengoklah rumah yang kitorang dapat. Honestly memang selesa. Lagi pon kitorang sewa kenderaan untuk kemudahan, jadi tak ada apa apa masalah berkaitan dengan pengangkutan pon sepanjang berada di langkawi.

*Entry lain akan dikemaskini berkaitan dengan penginapan sekiranya ada antara korang berminat untuk tahu.

Tak banyak aktiviti yang kitorang buat sepanjang berada di sana disebabkan oleh masa. Tiga hari dua malam di langkawi memang tak cukup untuk discover semua tempat tapi we still had fun.


Nusantara Maju


Nusantara Maju adalah antara tempat yang kitorang pergi. Tak "langkawi" lah kan kalau ke sana tak singgah tempat jual gamat kan. Tempat ini memang dekat sangat dengan homestay kitorang, tak payah susah susah pergi jauh jauh kan.

Kalau port makan pulak, korang kenalah pergi makan Laksa Kaw Ikan Sekoq Langkawi yang terletak berdekatan dengan Airport. Taknak tulis panjang panjang. Jom layan gambar.



Laksa Kaw Ikan Sekoq ini berharga RM5.00 satu pinggan, dimana pada aku agak murah sebab dorang letak ikan sekor lepas tuh tambah lagi telur lagi sebijik. Murah habis habisan dah nih.hehe. Sekiranya korang tak makan laksa, ada lagi makanan lain yang boleh di order contohnya macam nasi ayam, rojak dan lain lain lagi.


Sambungan Part 2 (Coming soon)

21 ulasan:

  1. Luqman...sedap sungguh laksa tu...teringat2 dulu masa pi langkawi...mmg power lah

    BalasPadam
  2. Lawa lah guesthouse tuuu! Langsir dia English style gituuu.

    BalasPadam
  3. Huish borong minyak gamat banyak sungguh noh

    BalasPadam
  4. sedapnya laksa tu.. boleh tak laksa lebih ikan x mau hahaha

    BalasPadam
  5. Pendek sangat ceritanya ni. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. itulah kengkonon nak buat sambungan tapi sampai sekarang tak buat.

      Padam
  6. Ynaie datang Langkawi tak sah kalu tak singgah kedai gamat stu.. sennag borang je kat situ kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. wajib kena pergi kedai gamat kalai g langkawi.

      Padam
  7. sedap ikan tu.. tp lisa tk makan laksa.. hehhe tak reti...

    BalasPadam
  8. boleh dapatkan contact number guest house tu

    BalasPadam
  9. boleh dapatkan contact num guest house tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk contact boleh amek dekat entry nih yer.

      http://www.arepnakbebel.com/2016/10/d-sentosa-guest-house-pulau-langkawi.html

      Padam