Selasa, 23 Februari 2016

Sangkaya atau Nutty Coco, Mana satu pilihan korang?

Assalamualaikum.

Kalau sebut Sangkaya jer mesti semua orang tahu kan. Mana taknya dekat semua tempat ada, Kuala Lumpur, Selangor, Melaka, Penang, Seremban, Johor, Ipoh. Fuh! You are damn pemes Sangkaya.  *Tepukan gemuruh sikit. 

Keinginan untuk mencuba aiskrim di sangkaya semakin membuak buak bila ramai netizen yang upload gambar aiskrim ini di instagram, facebook dan segala mak nenek social media. Dan beberapa hari yang lepas, aku sempat singgah di Sangkaya yang terletak di Setapak Central and wallah!


RM10.50

4 Scoops of Icecream dengan 3 topping. Korang boleh pilih topping apa yang korang nak tapi aku cuma ambil 2 topping which is Corn and peanut. Topping yang lain kurang menarik bagi aku sebab tuh letak dua jer.

Sekarang kita beralih pada Nutty Coco pulak. Outlet Nutty Coco tak meluas sangat macam sangkaya. Kalau ikutkan website yang aku tengok, outlet ini hanya ada di Wangsa Walk  Mall, KLCC dan IPC Shopping Centre.


*lupa harga. sorry T__T

Sama tapi tak serupa. Pada aku both of them memang sedap. Pada yang belum ada kesempatan untuk rasa bolehlah ke Outlet Sangkaya dan Nutty Coco yang berdekatan dengan korang. Check out their website untuk maklumat lanjut. Mana satu pilihan korang? Share dekat komen. 

15 ulasan:

  1. Dua2 akak nak....alahai...terus teringin

    BalasPadam
  2. dua2 menarik...nak gak tau harga ais krim kedua tu...hihi..teringin gak nak try sekali sekala..terliur dari jauh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan. tapi tuhlah..dah lupa harga yang second tuh..sbb dah lama nau nau..sorry yer.

      Padam
  3. first time dengar nama ni -.- haha.. nampak sedap tu..

    Blogwalking sini...

    Jom baca lobak merah bagus untuk kesihatan

    https://www.ahmadhasif.my/2016/02/kebaikkan-lobak-merah-carrots.html

    BalasPadam
  4. assalamualaikum luqman...sedapnya tengok...rasanya mesti dua2 sedap ni...:)

    BalasPadam
  5. dah lama teringin nak makan tapi belum dapat lagi..huhu

    BalasPadam