Jumaat, 26 Februari 2016

Laluan Le Tour De Langkawi (LTDL) 2016

Assalamualaikum

Korang tahu tak jarak keseluruhan untuk perlumbaan Le Tour De Langkawi 2016 adalah sejauh 1180.8km. Mak ai! boleh sado kaki aku kalau join, untung untung boleh kurus sekali. Mana taknya, kayuh basikal dekat area titiwangsa tuh pon dah boleh buat aku tercunggap cunggap inikan pulak 1000km lebih.



Perlumbaan Le Tour De Langkawi (LTDL) pada tahun ini bermula dari Kangar. Kalau tak silap aku pada tahun lepas LTDL berakhir di Kuala Lumpur tapi untuk tahun ini, LTDL akan berakhir di Melaka pula. Jom kita tengok laluan LTDL dari peringkat pertama sampailah ke peringkat yang ke lapan.


credit to www.ltdl.com.my

Semoga perlumbaan untuk peringkat ketiga dan seterusnya akan berjalan dengan lancar. Korang boleh ke www.ltdl.com.my dan klik bahagian Photos untuk melihat pelbagai gambar yang menarik. Website LTDL berkongsi banyak gambar gambar ketika perlumbaan peringkat pertama dan kedua yang berlangsung pada 24 dan 25 februari lepas.

11 ulasan:

  1. Lalu kulim...nak jati kulim, kedah...lokmanamirul.blogspot.com

    BalasPadam
  2. teringat masa sekolah rendah dulu rep, siap beratur tepi jalan ramai2 sebab nak lambai...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tuh dean..aku pon still ingat lagi..

      Padam
  3. pehh kalau saya la silap-silap belum 1km dh kecundang..haha

    BalasPadam
  4. masa balik pilah tu sempat jugak lah tengok sekejap rombongan le tour de langkawi ni..nak tunggu pelumba macam lambat pulak..tengok je la kereta kereta sponsor yang ada lalu..meriah jugak.

    BalasPadam
  5. Tahun ini ltdl lalu KP, Seremban & Rembau meriah kata kawan Mrs. A yang cikgu-cikgi tu

    BalasPadam
  6. Salam..

    wahh..giler jao beriban batu..huhu

    BalasPadam
  7. aku siap bawak budak2 sekolah berdiri tepi jalan kibar bendera..diorang lalu depan sekolah aku...huhu

    BalasPadam