Ahad, 3 Januari 2016

Ristorante Italiano, Capricciosa untuk penggemar Pasta dan Pizza

Asian macam kita ini memang takkan dapat lari dari nasi. Kalau satu hari tak makan nasi rasa macam tak lengkap hidup. betul tak? Sebab nasi tuhlah makanan ruji kita. Tapi kadang kadang tuh tekak kita ini terasalah jugak nak makan makanan ala ala italy gituh kan. Contohnya macam pizza dan pasta.

Sekiranya korang teringin nak makan samada Pizza atau Pasta, aku nak suggestkan korang pergi ke Italian restaurant, capricciosa. Buat masa ini cawangannya tak banyak, kalau ikutkan website, restaurant ini hanya ada di Pavillion, Sunway pyramid dan Sunway Putra Mall



Restaurant yang aku pergi ini terletak di Sunway putra mall, tingkat tiga. Kitorang tak plan pon nak makan dekat sini. Cari tempat makan pon tengok directory sebab tak tahu restaurant apa yang ada dekat mall. Ade few choices tapi yang paling menarik restaurant ini. So, kitorang decide makan dekat sini jer la. Lagi pon tak pernah try kan.


As usual, sambil tunggu makanan kita selfie dulu sekeping dua. Oh yer, masa sampai dekat restaurant ini, aku tengok tempat dia kecik jer macam tak best sebab kalau ramai orang yang makan dekat situ mesti crowded tapi rupanya seating yang dekat luar tuh dorang punya jugak, so kitorang amek seat dekat luar rasa selesa sikit. Tak lama lepas tuh makanan pon sampai.


Salmone


Seafood Algio Olio

Untuk pasta, ada tiga pilihan, samada spaghetti, linguinie atau pon Penne. Lepas itu, yang bestnya korang boleh tambah extra topping untuk pasta korang. Contohnya kalau order aglio olio, korang boleh tambah meatball atau pon extra cheese dengan harga RM5.90 sahaja


And this is the pizza! Mediterranean Lamb

At first memang aku tak nak try sebab aku tak berapa minat sangat pizza tapi sekali kau makan memang takkan menyesal. Lagi satu, aku tak suka makan pizza yang doh dia thick sangat, kalau dekat Capricciosa ini doh dia thin and bila kau makan, dia macam crispy sikit and guess what. aku suka! Next time kalau aku nak makan pizza or pasta aku akan ke sini.


Chicken Ceaser Salad. 

Kalau korang kenal aku, vegetables memang musuh nombor satu aku, aku takkan makan sayur dalam makanan apa pon. kalau makanan tuh ada sayur aku sanggup spend time untuk clearkan sayur dulu baru aku akan makan. Sejak dua menjak ini aku dah mula berjinak dengan sayur tapi kalau makan pon sikit jer tapi bila makan Chicken Ceaser salad ini, aku ramai macam menang oscar sebab mampu makan banyak sayur dari biasa. *lap air mata


Last but not least, desserts! Brownies and Tiramisu. Untuk brownies aku kena give up sebab i am not a brownies person. Kalau tiramisu, its quite ok dan portion dia pon besar. Kitorang makan tiga orang pon tak habis. Cakap pasal portion ini, pasta tuh korang boleh share dua orang kot sebab portion dia memang banyak. Thumbs up for Capriciossa. Gracias for todo Amigo. ahaks.

30 ulasan:

  1. Aglio Olio seafood tu fav Akak tu dik...bestnyaaa lepak makan kat sini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. La yeke..kalau ada masa akak try la pegi..sedap jgk pasta dekat sini :)

      Padam
  2. Memang tempting habis semua makanann..range harga tak nak share ke. Hehe . Nak tahu juga. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorry lupa nak share pasal harga..takpe dekat website dia ade menu dan harga sekali..awk boleh tgk situ lagi puas hati sebb harga semua ada

      Padam
  3. pernah try kat Sunway Pyramid dulu...da lama da...tu pun orang belanja...not bad la food kat situ...nak try lagi nanti...hehe

    BalasPadam
  4. kami pun suka kalau bab spagheti ni..

    BalasPadam
  5. adoiiii pasta dia.... merecikkk :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang merecik mama..portion plak byk memang tak menyesal kalau makan..hehe

      Padam
  6. Balasan
    1. memang sedap! kita plak pergi next time k.hehe

      Padam
  7. aglio olio tu banyak jugak seafoodnye ek

    BalasPadam
    Balasan
    1. byk jgk..nanti Ciklily try la..nak tahu jgk pendapat orang lain macam mana..hehe

      Padam
  8. emm dap nye! nak try..tq info! mmg suka jalan2 cri mkn nih hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama sama..kalau pergi nanti share la experience cmne.

      Padam
  9. Alamak geng....tekak kampung den ni.....mmg tak masuk lah semua tu...KECUALI...Pizza...ahakz

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..biasa ah tuh..sy nih pon baru baru jer berjinak jinak..dulu pon x makan jgk..hehe

      Padam
  10. Pizza tu pizza tu nampak sedap je - sekian dari penggemar pizza...

    BalasPadam
  11. wah pizza dia nampak sedap sgt tu.

    BalasPadam
  12. kena cuba ni bila lepak kat sini, macam sedap aja

    BalasPadam
  13. buat lapar sangat entry ni tau T.T

    BalasPadam
    Balasan
    1. nasib baik dah waktu lunch..boleh g makan..hehe

      Padam
  14. Sedapnya Seafood Algio Olio tu..dan pizza pun nampak sedap. Desserts tu buat kecur air liur pulak..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sedap..portion pon byk..hehe..

      Padam
  15. aigoo baca ni teruih lapar!! >.<

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..dah tengahari ini..boleh la terjah pie harbour mkn pie.hehe

      Padam