Rabu, 27 Januari 2016

Malaysia Social Media Week 2016 ( MSMW Awards 2016 dan Twitterthon )

Assalamualaikum.

Malaysia Social Media Week kembali lagi. Seperti biasalah akan ada beberapa aktiviti menarik yang diadakan tapi yang paling syok untuk dikongsikan dengan korang semua adalah berkenaan dengan Malaysia Social Media Week Awards 2016 dan Twitterthon.


First, lemme talk about awards, Malaysia Social Media Week awards adalah antara yang paling dinantikan. Ada banyak kategori yang dipertandingkan. Antaranya adalah Best foodie blog, Best Lifestyle blog, Promising Blogger of the year, Best blog of the year dan banyak lagi.  Tarikh undian akan dibuat bermula pada 2 Februari sehingga 21 Februari akan datang. Sekiranya korang nak nominate mana mana blog kesukaan korang, nasihat aku baik buat cepat cepat.


Tinggal beberapa hari sahaja lagi untuk nominate blog kegemaran korang. Yang pasti lepas dah calonkan nanti jangan lupa undi pulak yer sebab penjurian adalah 80% on public dan 20% lagi bergantung kepada juri. 

Aktiviti kedua yang menarik perhatian aku adalah Twitterthon. Basically twitterthon ini adalah aktiviti yang sihat dan pada masa yang sama ianya sangat menyeronokkan. 

Credit to www.socialmediaweek.com.my untuk gambar gambar diatas.

Twitterthon ini highly recommend kepada peserta yang ada social media account contohnya macam  twitter, facebook dan instagram sebab nanti kena snap gambar, tweet dan share aktiviti korang di social dan haruslah kena #MSMW2016 dan #MSMWTwitterthon2016 kasi trending sikit. hehe. kalau tak ada social media account pon tak apa boleh jer join untuk support event ini. Yang pasti dengan adanya twitterthon ini, korang dah boleh buat aktiviti sihat sambil pegang handphone. kihkih.

p/s: untuk maklumat lanjut berkaitan dengan aktiviti yang aku share ini, korang boleh ke laman web www.socialmediaweek.com.my 

6 ulasan:

  1. tak layak lagi nak masuk bertanding..huhu
    cantik template..sebelum ni dah pilih nak guna template camni tapi x jadi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. as long as kita blogger layak jer..jgn ckp macam tuh.
      btw thank you..penat cari template..last2 pilih yg ini sb kemas.hehe

      Padam
  2. twitterhon tu nampak cam best jelah ek

    BalasPadam
  3. Insyallah saya nak gak tercalon dlm anugerah tu...

    BalasPadam