Rabu, 20 Januari 2016

Imbas kembali blog anda dengan Wayback Machine

Assalamualaikum.

Agak agak ingat lagi tak bila korang mula mendekatkan diri dengan dunia blogging ini. Rasanya kalau tanya mesti ingatkan. Tapi korang ingat tak lagi macam mana rupa blog korang masa mula mula start blogging dulu. Mesti huru hara kan. ke tak? kalau aku, for sure huru hara gila. Bila tengok balik rupa blog tahun tahun sebelum ini rasa macam nak hantuk kepala dekat dinding. haha. Meh aku nak share sikit dengan korang semua.


 2011

Ya ampun. Header blog tuh yang tak tahan.kahkah. Lepas tuh pemilihan tulisan pon tak cantik. Tak tahu nak cakap apa. Rasanya time ini aku dah bangga kaw kaw dengan pencapaian aku dalam editing.haha. Tak sampai hati nak review blog sendiri. Masa ini blog aku belum ade domain lagi sebab aku still letak myamigosspace.blogspot.com. kemain panjang url blog.lol


2012

Hmm. Tak pernah ingat plak yang aku ada template and header blog yang macam ini. Aku sendiri ke yang buat header tuh? aku pon dah tak ingat. Yang aku ingat pasal entry ini jer. Masa ini Puteri Caroline agak femeslah lepas menang mentor 6. Lagu pon best tapi sekarang hilang kemana pon tak tahu.


2013


2014

haa..Tahun 2013 dan 2014 dah ada peningkatan sikit dari segi kekemasan blog. gituh! mampu puji blog sendiri? haha. Untuk dua tahun ini tak ada banyak perbezaan sangat. Aku cuma tukar header, tukar fonts dan buang home button dan buatkan ia nampak lebih kemas. 


2015

Dan yang ini pulak tahun lepas. Everything was fine. Paling aku suka header blog. Kalau korang perasan aku memang suka sangat tukar header dekat blog aku nih. kalau nak cakap pasal header rasanya memang tak akan habes entry ini sebab bila tengok dekat wayback machine website tuh memang berlambak lambak header yang aku buat.hehe. Untuk tahun baru ini template blog memang lain dari yang sebelum ini dan aku sangat sangat suka sebab simple. 

Aku dah imbas kembali blog aku pada tahun tahun yang lepas, korang tak nak try ke tengok balik blog korang masa mula mula buat blog dulu. Bila tengok balik rasa nak gelakkan diri sendiri pon ada. haha. Sekiranya korang nak cuba boleh klik link atau banner  yang aku letak dekat bawah ini.




Selamat mencuba dan happy blogging Semua.

22 ulasan:

  1. cool ! nak try jugak lah . hahahaha

    BalasPadam
  2. Terbaik juga ni... Lama tak cantikkan blog. kena buat juga nanti ni.

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. try la ciklily..best jgk tgk blog dulu dulu..

      Padam
  4. Alaa takboleh nak try T^T

    "Hrm.

    Wayback Machine doesn't have that page archived."

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kenape macam tuh? takpe.nanti boleh try lg..bukan selalu die archived kan kita punye website kot.huhu

      Padam
  5. best ni...Sally start follow blog ni since 2013 punya header plus interface tuuu...banyak kan dah berubah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup..banyak sangat dah berubah.sekarang ini nak keep it simple jer..hehe

      Padam
  6. bestnya boleh tgok balik...abes la, keluar semua header cabok kita, masa mula2 blogging...hahahahah thx for sharing luqman :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe..takpe..kenangan semua tuh. welcome.saya tahu pon dari orang lain jgk..hehe

      Padam
  7. wah..nak try jugak la..memang kelakar ingat blog masa mula2 dulu. haha

    BalasPadam
  8. mula+ berblog? mestila ingat. blog memang berselerak..penulisan pun hahahha tak payah cakap :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..seronok kan tgk blog dulu dulu.

      Padam
  9. thankz for this info .. nak try juga laa :)

    BalasPadam