Ahad, 26 Julai 2015

24 Jam di Aloft Kuala Lumpur Sentral

Assalamualaikum.

Haluu bloggers. Hari ini aku nak share dengan korang semua pengalaman aku dengan kawan kawan bermalam di Aloft Kuala Lumpur Sentral. Kenapa Aloft? First sebab decoration and design hotel nih very young and fresh. Everywhere pon colourful and modern memang sesuai untuk youngsters macam kitorang.gituh. The second one, rate bilik yang affordable. Itu yang paling penting. kalau tak  affordable maknanya tak dapatlah nak check sini kan.


Aloha Desk 

Reason yang ketiga adalah disebabkan oleh lokasi hotel. kalau korang nak pergi by public transport memang senang nak reach hotel nih especially kalau naik LRT sebab Aloft hotel dekat ngan KL Sentral dan NU Sentral. 

For those yang nak shopping tuh senanglah. gambar yang aku share kat atas ini nama dia Aloha desk ( reception ) dan belakang reception counter ini ada satu grab n' go cafe (Re:fuel). On the right side pulak ada lobby lounge yang dipanggil Re:mix. kat situ korang boleh lepak and if let say korang tertinggal charger ke korang boleh charge kat situ sebab dorang ada sediakan tempat untuk charge phone. 



Room Key card

After dah settle check in and key card pon dah dapat kitorang straight away pergi ke bilik. Kitorang sebenarnya request early check in tapi tak dapat due to heavy occupancy. Masa kitorang pulak singkat sangat sangat sebab besok tuh dah start keja balik so tak dapatlah nak berjimba lebih. haha.


Basically kat atas nih adalah gambar bedroom, bathroom dan juga amenities yang ada dalam bilik. The best part adalah bed yang ada dalam bilik nih. kitorang request to have a twin queen bed instead of twin single bed. Besar gila kot, siap boleh guling guling macam dalam filem hindustan uolls. korang nak tahu tak "mega reason" why kitorang check in sini? lol. semestinya sebab pool dorang ler.hoho. 



Pool die dekat rooftop. kitorang pergi time malam, so tak dapat la nak tunjuk time siang punye view camne. Tapi for sure memang best. tak lama pon lepak sini sebab bukannya nak mandi pon. Lepas tuh kitorang keluar kejap pergi minum minum and balik bilik around satu pagi camtuh. kitorang check in plak time bulan puasa, haruslah kena bangun sahur kan kalau tak kejap lagi belum sempat tengahari perut dah start keroncong, kang nanya.huhu.


Sahur menu untuk room service quite oklah jugak. kenyang dan rasa pon boleh tahan sedap. Sahur menu yang hotel provide untuk guest tak banyak, ada dua pilihan jer hari tuh tapi berbaloi sebab banyak item dan yang paling penting murah.muahhaha,.

kitorang check in sehari jer pon tapi seronok sebab dapat hang out dengan kawan kawan. Insha Allah lepas ini kalau ada peluang and masa, nak pergi check in hotel lain pulak. thank you and happy blogging.

Isnin, 6 Julai 2015

Iftar bersama mereka di Mandarin Oriental

Assalamualaikum.

Kalau masuk bulan puasa jer mesti rambang mata nak pilih tempat berbuka puasa kan. Untuk entry kali ini aku nak kurangkan sikit "kerambangan" mata korang yang tengah dok usha usha tempat berbuka puasa tuh. Salah satunya adalah Mandarin Oriental yang menawarkan buffet ramadhan yang memang best giler. Boleh dikatakan semua makanan yang dorang serve kat situ marvelous semuanya.hihi.

Ini bukan dongeng semata mata yer. ini berdasarkan pengalaman aku sendiri.gituh. On 1st of july aritu, aku ngan member office decide nak beriftar kat sana. walau pon masa tuh masih ragu ragu sebab pricey sikit kitorang tetap nak try jugak. Bukannya selalu pon kan. Bak kata omputih once in a blue moon.haha.



So, this is the first round. haha.

Banyak pilihan makanan ok jangan risau. ada malay food, Japanese, western. dessert punya part pon banyak jugaklah. Kalau nak makan durian pon ada hokeh.