Ahad, 26 Julai 2015

24 Jam di Aloft Kuala Lumpur Sentral

Assalamualaikum.

Haluu bloggers. Hari ini aku nak share dengan korang semua pengalaman aku dengan kawan kawan bermalam di Aloft Kuala Lumpur Sentral. Kenapa Aloft? First sebab decoration and design hotel nih very young and fresh. Everywhere pon colourful and modern memang sesuai untuk youngsters macam kitorang.gituh. The second one, rate bilik yang affordable. Itu yang paling penting. kalau tak  affordable maknanya tak dapatlah nak check sini kan.


Aloha Desk 

Reason yang ketiga adalah disebabkan oleh lokasi hotel. kalau korang nak pergi by public transport memang senang nak reach hotel nih especially kalau naik LRT sebab Aloft hotel dekat ngan KL Sentral dan NU Sentral. For those yang nak shopping tuh senanglah. gambar yang aku share kat atas ini nama dia Aloha desk ( reception ) dan belakang reception counter ini ada satu grab n' go cafe (Re:fuel). On the right side pulak ada lobby lounge yang dipanggil Re:mix. kat situ korang boleh lepak and if let say korang tertinggal charger ke korang boleh charge kat situ sebab dorang ada sediakan tempat untuk charge phone. 

Isnin, 6 Julai 2015

Iftar bersama mereka di Mandarin Oriental

Assalamualaikum.

Kalau masuk bulan puasa jer mesti rambang mata nak pilih tempat berbuka puasa kan. Untuk entry kali ini aku nak kurangkan sikit "kerambangan" mata korang yang tengah dok usha usha tempat berbuka puasa tuh. Salah satunya adalah Mandarin Oriental yang menawarkan buffet ramadhan yang memang best giler. Boleh dikatakan semua makanan yang dorang serve kat situ marvelous semuanya.hihi.

Ini bukan dongeng semata mata yer. ini berdasarkan pengalaman aku sendiri.gituh. On 1st of july aritu, aku ngan member office decide nak beriftar kat sana. walau pon masa tuh masih ragu ragu sebab pricey sikit kitorang tetap nak try jugak. Bukannya selalu pon kan. Bak kata omputih once in a blue moon.haha.



So, this is the first round. haha.

Banyak pilihan makanan ok jangan risau. ada malay food, Japanese, western. dessert punya part pon banyak jugaklah. Kalau nak makan durian pon ada hokeh.