Khamis, 8 Oktober 2015

Logo baru yang Awesome Blog Luqman Zakaria

By luqman zakaria  |  00:30 24 comments

Assalamualaikum.

Setiap kali buat comeback mesti nak kena ubah template dan segala macam yang ada dalam blog sebab nak bagi semangat untuk diri sendiri supaya lepas nih jangan tenggelam timbul macam selalu tapi selepas dua atau tiga entry tup tup hilang sampai berbulan bulan. itulah aku!

Harap sangat kali ini penglibatan aku dalam dunia blogging akan bertahan lama dan akan berterusan dengan jayanya. gituh. macam statement retis yang buat comeback selepas bertahun bawa diri ke luar negara kan.eh! Oklah. Tanpa melengahkan masa, aku dengan ini melancarkan logo terbaru blog luqman zakaria.



Idea asal untuk logo blog aku ini sepatutnya gabungan antara huruf L dan Z. Design untuk logo yang asal tuh sebenarnya dah nak siap pon. Aku decide untuk letak yang tuh tapi we realize that logo asal yang kitorang design tuh sama dengan logo blog lain. Untuk mengelakkan isu ciplak kitorang cancel yang tuh yang fikirkan idea yang berbeza.


Selepas beberapa minit memerah otak, Abang aku come up with an idea to combine huruf L dan Q as a logo to this blog. At first aku tak agree sebab aku dah terbiasa dengan LZ yang membawa maksud Luqman Zakaria tapi bila fikir balik why not kita try dulu dan tengok hasil dia macam mana and yes i loikeee sebab simple. Aku boleh gunakan untuk header dan juga watermark. Sekali jalan je abis cerita.


Untuk page blog pulak aku still menggunakan Logo yang sama tetapi ada sedikit penambahan  supaya nampak lebih menarik. korang boleh tengok dekat bawah nih.


Credit to my brother for the logo.

Terima kasih juga kepada semua orang yang masih lagi memberi sokongan kepada blog aku, Walaupon dah lama sangat tak update apa apa still juga datang jenguk. Aku harap korang suka dengan perubahan pada blog yang sekarang nih. Aku cuba sebaik mungkin untuk buat blog nih nampak clean, cepat loading dan kemas. Sekali lagi terima kasih dan Happy Blogging.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

24 ulasan:

  1. Balasan
    1. Aku suka komen kau ...ringkas dah tulus..hahaha ..tq :)

      Padam
  2. dtg dri sini http://www.mialiana.com/2015/10/senarai-url-blog-19.html

    BalasPadam
  3. memang awesome logo ini.. blog kak aiza pun tenggelam timbul juga, setahun lebih kak aiza biarkan blog bersawang.. hehe.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq kak aiza :) setahun? lama tuh..tapi xpe..skg nih kita aktif baliklah kak.

      Padam
  4. Wah cantik ..saya dari laman URL Mia ya Loqman..cantik kreatif sungguh lawa simple but intersting yeeooo...
    Bole tak minta buat ..bayar juga lah boleh tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih etuza.. ini pon bukan buat sendiri kalau buat sendiri boleh jer..hehe

      Padam
  5. Etuza suka ruang follower tapi tak muncul sini loqman..tengok ya mana tahu Etuza dah follow..seolah Etuza pernah singgah sini dahulu..terima kasih

    BalasPadam
  6. nice and simple..nampaknya kena carik idea jugak buat keluar logo blog sendiri ni..tunggu..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq..buat jangan tak buat..nak tgk jgk.,.hehe

      Padam
  7. singgah follow.. woww, simple & elegant..")

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih PW singgah komen dan follow blog sy.

      Padam
  8. assalamualaikum, emma buat lawatan kat sini 😁😁😁
    wowwww, logo simple but nice 👍👍

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam emma :) terima sudi singgah dan komen sini :)

      Padam
  9. logo tu... simple tetapi penuh makna kan?...
    btw memang kelas lah

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP