Sabtu, 31 Oktober 2015

Jom amalkan Clenx Tea dan Green Tea untuk Kurus dan Sihat

By luqman zakaria  |  00:34 49 comments

Assalamualaikum.

Nak kurus dan sihat tapi langsung tak ambil apa apa inisiatif. itulah aku. Sebelum ini mana pernah nak ambil tahu tentang produk kesihatan lebih lebih lagi pasal green tea dan clenx tea yang aku nak kongsi untuk entry kali ini. 

Kesedaran untuk mengamalkan Clenx tea dan green tea datang bila aku mengalami satu pengalaman ngeri yang tak dapat nak diungkap dengan kata kata..gituh tapi tak adalah ngeri sangat pon.haha. Kalau nak tahu apa sebabnya korang semua boleh singgah baca entry Oh My Size

Sebelum aku merepek dan melalut yang bukan bukan baik kita kembali pada tujuan utama entry ini. First, jom tengok apa kebaikan Clenx Tea untuk badan kita.

  • Mengurangkan berat badan atau mengekalkan bentuk badan yang ideal
  • Mengalakkan proses perkumuhan dan melegakan sembelit
  • Meningkatkan keupayaan organ organ detoksifikasi
  • Menguatkan Sistem imunisasi

aku nak kongsikan serba sedikit pengalaman aku dengan Clenx tea. As i said sebelum ini aku tak pernah fikir pon untuk amalkan minuman macam nih dan tak pernah ambil tahu pon apa kebaikan yang aku akan dapat kalau minum Clenx Tea. 



Dalam entry sebelum ini, aku pernah bagitahu yang aku berniat untuk kuruskan badan. Selain Jogging dan kawal cara pemakanan, aku cuba untuk minum dan mengamalkan Clenx Tea ini 2 hingga 3 kali seminggu . Masa beli tuh excited nak try nih tapi sekali bancuh..hmmm..semerbak bau dia. kembang kempis hidung ini nak habiskan satu cawan.

Clenx Tea disediakan dalam bentuk Uncang supaya senang untuk kita bancuh dan bawa ke mana mana. Aku biasanya akan minum waktu malam selepas makan malam tapi bergantung pada keadaan jugak. Kenapa? kejap lagi aku cerita kenapa.

Clenx Tea ini kan teh detoks, jadi kalau minum sure korang akan ulang alik pergi toilet dua tiga kali. Macam aku, lepas 7 hingga 8 jam minum baru kesan itu akan datang. Aku plak keja shift jadi kena pandai bajet masa. Sebab itu aku cakap tadi ianya depends pada keadaan. Korang kalau nak minum mesti kena pandai bajet masa kalau tak susah nanti. Mana tahu time dok meeting dengan bos tetiba perut memulas. satu hal pulak kan.hehe.

Selain Clenx Tea, aku mengamalkan green tea jugak. Setiap hari selepas makan mesti kena minum sebab green tea ini kebaikannya memang selambak atau dalam erti kata lain banyak giler.

Antara kebaikan Green Tea
  • Menurunkan berat badan
  • Menurunkan Tahap gula dalam darah
  • Mencegah Kanser
  • Membantu mengurangkan kadar kolestrol jahat (LDL)
  • Mencegah Osteoporosis
  • Meningkatkan sistem immun
  • Mencegah keracunan makanan
  • Membantu mengawal tekanan darah tinggi
Dan banyak lagi. kalau nak senarai satu satu lenguh jari nak taip. Korang boleh google untuk tahu kelebihan yang lain.hehe. Untuk green tea ini aku masih lagi tengah cari brand yang sesuai dengan tekak aku. Currently using BOH tapi cannot go la.haha. Any suggestion?

Last but not least, Jom Kurus dan sihat bersama TEH! tapi jangan lupa exercise jugak untuk kesan yang lebih maximum. lol. Happy blogging semua. 

Author: luqman zakaria

Hello, I am Author, decode to know more: In commodo magna nisl, ac porta turpis blandit quis. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In commodo magna nisl, ac porta turpis blandit quis. Lorem ipsum dolor sit amet.

49 ulasan:

  1. Balasan
    1. baguslah kalau peminat tegar..macam sy tak tegar pon tapi demi nak sihat dan kurus sy minum..bila dah lama lama minum tekak nih dah boleh terima.

      Padam
  2. kalo dekat facebook, ramai yang duk promote TKO fat burner mega untuk kurus..tapi mahal sikit..rm150.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada jgk nampak iklan2 tuh..teringin jgk nak try..huhu

      Padam
  3. minuman diet yang menyihatkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..memang menyihatkan..hehe

      Padam
    2. Saya bancuh simpan dalam botol n letak dalam peti Ais... sedap minum sejuk­čść.

      Padam
  4. green tea memang bagus untuk diet...

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup memang bagus. Sy baru baru je amalkan

      Padam
  5. belum pernah cuba lagi...

    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #19 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/10/senarai-url-blog-19.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nnti kak mia cubalah..first first tuh mungkinlah rasa macam pelik tapi lama lama nanti ok..terima kasih kak mia.

      Padam
  6. in the same time, kena banyakkan minum air kosong...

    BalasPadam
  7. Seronok gilaaaaa! Hihihi…syok je baca..tapi part nak amalkan tu payah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..takpe kalau nak amalkan kena pelahan2..pastu baru boleh minum ari ari.

      Padam
  8. semoga berjaya. utk kurus & lebih sihat (^-^)
    Apepun luqman..blog awak akan duduk setahun disebelah kanan sidebar saya..
    http://thenamyblog.blogspot.my/2015/11/pemenang-segmen-thenamyblog-1st.html

    BalasPadam
  9. wahhh, ibu kite pun ada suruh minum. tapi nanti nanti nanti. haha. tapi sekarang baru terasa nak minum

    BalasPadam
  10. Balasan
    1. takde suka pon tp bagus untuk kesihatan

      Padam
  11. Menarik juga nih.. Boleh bg en.somi..

    BalasPadam
  12. Clenx tea ritu minummm. Nanti bru nk beli balek kot. Rasa dia mmg pahit gilekann. Tpi berbaloii sbb nti msti g toilet hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. pahit ke?bg luqman ok jer..hehe..tapi kesan die memang ke toilet la..haha

      Padam
  13. green tea tu okay lg sanggup minum tp clenx tu azab nk hbiskan

    BalasPadam
  14. Thanks
    Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.lain lain tiada.Dulu kini Dan selamanya

    BalasPadam
  15. Blh guna Ahmad Tea =) Lazimnya jual di pasaraya Giant

    BalasPadam
    Balasan
    1. tuh la..pernah dengar jgk pasal Ahmad Tea nih

      Padam
    2. sy pn dh cuba..tp boh better kot..boh agk mild...kalo Ahmad Tea tu keras ckit rasanye..hehe

      Padam
  16. Ni review drpd sy, sy mengamalkn minum teh clenx tea sebelum mkn. Dalam masa 2 jam , rasa kerap kencing, 8-9 jam terus rasa nk buang hajat, tp kira okay, sbb sembelit dh takde, hari2 buang 2 kali sehari, perut pun rasa nyaman, dh xde kembung perut atau sakit perut.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya plak selalu minum selepas makan. Lepas tuh lepas 8 atau 9 jam mesti cari toilet..hehe

      Padam
    2. Utk breastfeeding bole x?

      Padam
  17. memang baguslah kalau greent tea ni diamalkan....

    BalasPadam
  18. Minum clenx tea ni boleh campur dgn madu atau lemon ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak pasti lak sbb sy selalu minum mcm tuh jer.

      Padam
  19. Lps minum bi 5,6 kali masuk tandas

    BalasPadam
  20. Clenx tea bole beli kt mna ye?

    BalasPadam
  21. Clenx tea bole beli kt mna ye?

    BalasPadam
  22. watson guardian n farmasi ada jual...saya minum dah dekat 2 tahun...kalau nak kurus yg pnting kena jaga pmkanan dan senaman samabil minum air nie...sy dah turun 20kg..

    BalasPadam
  23. Saya baru nak start minum,ok la teh dia sedap..

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP