Ahad, 26 Julai 2015

24 Jam di Aloft Kuala Lumpur Sentral

By luqman zakaria  |  02:24 12 comments

Assalamualaikum.

Haluu bloggers. Hari ini aku nak share dengan korang semua pengalaman aku dengan kawan kawan bermalam di Aloft Kuala Lumpur Sentral. Kenapa Aloft? First sebab decoration and design hotel nih very young and fresh. Everywhere pon colourful and modern memang sesuai untuk youngsters macam kitorang.gituh. The second one, rate bilik yang affordable. Itu yang paling penting. kalau tak  affordable maknanya tak dapatlah nak check sini kan.


Aloha Desk 

Reason yang ketiga adalah disebabkan oleh lokasi hotel. kalau korang nak pergi by public transport memang senang nak reach hotel nih especially kalau naik LRT sebab Aloft hotel dekat ngan KL Sentral dan NU Sentral. 

For those yang nak shopping tuh senanglah. gambar yang aku share kat atas ini nama dia Aloha desk ( reception ) dan belakang reception counter ini ada satu grab n' go cafe (Re:fuel). On the right side pulak ada lobby lounge yang dipanggil Re:mix. kat situ korang boleh lepak and if let say korang tertinggal charger ke korang boleh charge kat situ sebab dorang ada sediakan tempat untuk charge phone. 



Room Key card

After dah settle check in and key card pon dah dapat kitorang straight away pergi ke bilik. Kitorang sebenarnya request early check in tapi tak dapat due to heavy occupancy. Masa kitorang pulak singkat sangat sangat sebab besok tuh dah start keja balik so tak dapatlah nak berjimba lebih. haha.


Basically kat atas nih adalah gambar bedroom, bathroom dan juga amenities yang ada dalam bilik. The best part adalah bed yang ada dalam bilik nih. kitorang request to have a twin queen bed instead of twin single bed. Besar gila kot, siap boleh guling guling macam dalam filem hindustan uolls. korang nak tahu tak "mega reason" why kitorang check in sini? lol. semestinya sebab pool dorang ler.hoho. 



Pool die dekat rooftop. kitorang pergi time malam, so tak dapat la nak tunjuk time siang punye view camne. Tapi for sure memang best. tak lama pon lepak sini sebab bukannya nak mandi pon. Lepas tuh kitorang keluar kejap pergi minum minum and balik bilik around satu pagi camtuh. kitorang check in plak time bulan puasa, haruslah kena bangun sahur kan kalau tak kejap lagi belum sempat tengahari perut dah start keroncong, kang nanya.huhu.


Sahur menu untuk room service quite oklah jugak. kenyang dan rasa pon boleh tahan sedap. Sahur menu yang hotel provide untuk guest tak banyak, ada dua pilihan jer hari tuh tapi berbaloi sebab banyak item dan yang paling penting murah.muahhaha,.

kitorang check in sehari jer pon tapi seronok sebab dapat hang out dengan kawan kawan. Insha Allah lepas ini kalau ada peluang and masa, nak pergi check in hotel lain pulak. thank you and happy blogging.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

12 ulasan:

  1. Balasan
    1. 300 lebih.kitorang booking guna agoda..

      Padam
  2. bestnya lepak2 dgn kwn2 hihi..kalau kitaorg mau shopping xingat kat NU sentral tu..

    BalasPadam
  3. best gilar lah saya nampak ..huuu! tahnia pasti happy dapat nikmat macam ini kan Lokman...

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah..bukan selalu pon..nak merasa jer..hehe

      Padam
  4. Bestnya.. Sleep over kat hotel dgn kawan2.. Good!!nice room

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..sleepover ngn member2..bukan selalu..hehe

      Padam
  5. Waa cantik laa... Mesti selesa kan :)
    Kemain guling guling macam filem Hindustan :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah..selesa ..mana tak selesa..katil pon besar..itu yang guling2 macam citer hindustan tuh..hehe

      Padam
  6. Balasan
    1. Kan..tapi yang penting harga bilik affordable..one day kalau ada masa boleh la try check in sana..

      Padam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP