Jumaat, 19 Disember 2014

Magnum Cafe di Mid Valley Megamall

22:53 37
As i remember, Dulu masa first time makan Ice Cream Magnum nih, i was like "hmmm..sedap jugak benda alah nih". Flavour apa entah masa tuh aku dah lupa. Then, few days later, keluar iklan cakap ada new flavour will come out soon which is "Chocolate brownies". Nampak tempting gila kot. Walaweh kena try nih. 

Bila dah try tuh. Memang sedap. Tapi sampai situ jerlah experience aku dengan Magnum Ice Cream sebab lepas lepas tuh dah tak rasa nak makan dah. Bukan Magnum jer tapi ice cream lain pon sama. Mungkin sebab usia kot. Time kecik kecik dulu memang pantang nampak ice cream mesti nak tapi sekarang dah kurang sikit. Kalau usia meningkat memang macam nih ke? tettt. haha

Oklah! takmo citer panjang sangat kisah dulu dulu. Sekarang nih aku nak berkongsi sikit pasal kehangatan Magnum cafe yang menjadi kegilaan ramai orang. Pasal apa aku cakap menjadi kegilaan ramai? sebabnya memang ramai sangat sangat orang dekat cafe nih. Queue panjang giler. Luckily aku sampai awal and orang pon tak ramai sangat time tuh. After aku dah keluar tuh baru perasan orang tengah queue panjang.

Isnin, 15 Disember 2014

All about the foods.

22:46 19
Ok.macam mana nak start nih. Last post dua disember. Sekarang nih dah Lima belas disember. Kemain lama nau nau baru nak update blog. Biasalah orang bujang bekerja kan. Mestilah busy menguruskan hidup.gituh. padahal malas.

Enough with the intro. Sekarang fokus pada tajuk entry. Tak lain tak bukan mestilah pasal makanan. Favourite topik bila nak menulis. Sebelum ini aku ada post satu entry berkenaan dengan Satu Cafe nih yang dipanggil Simplyd. Ada jugalah comments kat entry tuh yang cakap nak pergi try nanti.Bagus.Bagus. Kalau korang belum baca boleh klik SINI

And guess what? 

After few days later, aku singgah lagi di Simplyd tuh sebab nak try menu lain pulak. Kali ini aku makan Simplyd Laksa served with Yellow mee.

Khamis, 4 Disember 2014

Boat Noodle di The School Jaya One, Petaling Jaya

07:00 31
The School? Seriously first time dengar. Macam mana aku boleh tersesat sampai ke sana? Well, Hari ahad lepas, member aku called nak wish birthday then ajak aku pergi Warehouse sale dekat sana. Since aku tak ada buat apa lepas kerja, aku ikut jer la dorang pergi sana. 


Sebenarnya, kitorang tak plan pon nak pergi makan Boat Noodle nih. Lepas pergi Warehouse Sale kitorang pusing pusing nak cari tempat makan tapi tak jumpa. Before tuh, member dah suggest boat noodle tapi tak nak. gigih jugak cari kedai lain tapi last last pergi sana jugak.haha