Jumaat, 19 Disember 2014

Magnum Cafe di Mid Valley Megamall

By luqman zakaria  |  22:53 37 comments

As i remember, Dulu masa first time makan Ice Cream Magnum nih, i was like "hmmm..sedap jugak benda alah nih". Flavour apa entah masa tuh aku dah lupa. Then, few days later, keluar iklan cakap ada new flavour will come out soon which is "Chocolate brownies". Nampak tempting gila kot. Walaweh kena try nih. 

Bila dah try tuh. Memang sedap. Tapi sampai situ jerlah experience aku dengan Magnum Ice Cream sebab lepas lepas tuh dah tak rasa nak makan dah. Bukan Magnum jer tapi ice cream lain pon sama. Mungkin sebab usia kot. Time kecik kecik dulu memang pantang nampak ice cream mesti nak tapi sekarang dah kurang sikit. Kalau usia meningkat memang macam nih ke? tettt. haha

Oklah! takmo citer panjang sangat kisah dulu dulu. Sekarang nih aku nak berkongsi sikit pasal kehangatan Magnum cafe yang menjadi kegilaan ramai orang. Pasal apa aku cakap menjadi kegilaan ramai? sebabnya memang ramai sangat sangat orang dekat cafe nih. Queue panjang giler. Luckily aku sampai awal and orang pon tak ramai sangat time tuh. After aku dah keluar tuh baru perasan orang tengah queue panjang.



First of all, aku nak mintak maaf sangat sebab aku tak sempat nak capture gambar banyak banyak sebab Phone black out. Pasrah gila time tuh. Tujuan pergi sana sebab nak share dengan korang tapi apakan daya kan. 

Tapi tetap juga ada informasi untuk korang pasal Cafe nih. Kalau korang dah biasa pergi Mid Valley guna public transport macam KTM, for sure korang akan guna escalator and masuk terus ke 1st floor. Dari sana korang boleh terus ke 3th Floor. Magnum Cafe tuh on 3th floor nearby GSC. senang jer nak jumpa.

Aku sebenarnya cuak sikit bila sampai sana sebab tak tahu concept dia macam mana kan. buat buat pandai jerlah. Kononnya pergi Usha menu dia and then ada seorang staff dia approached. Tanya aku "Ice Cream only sir?". Disebabkan aku dah usha menu tadi, aku dapat tahu yang dorang bukan Serve ice cream jer tapi beberapa snacks lain yang dorang ada macam fries, soup dan lain lain. Lepas tuh, aku cakaplah aku nak try something else as well selain ice cream. So, dia suruh aku proceed ke tingkat atas sebab kat sana sana ada banyak seats lagi.


Bila dah proceed ke level atas, aku tengok tengok menu. Macam macam ada. Untuk ice cream yang aku ordered nih bukan customized tapi yang sedia ada dalam menu. Kalau nak customize sendiri kena beratur pulak. Makan jerlah yang ada dalam menu. nampak sedap jugak. Namanya Fruity Loops. 


Meh nak story sikit apa benda yang ada kat ice cream tuh. untuk ice cream kat dalam dorang guna flavour Vanila. Chocolate pulak, korang boleh nampak kan dorang guna White chocolate. Topping ada dried mango, Freeze dried raspberries, chopped pistachio dan dark chocolate pearls.


Ini pulak Chicken Kaarage. Kan aku ada cakap yang aku nak try benda lain sama selain ice cream. Tapi sebenarnya aku nak order waffles tapi die cakap tak available. Lepas tuh aku tanya dia, waffles je ke yang tak ada. Dia cakap yer. Then aku usha la yang lain pulak, nampak red velvet apa entah nama dia, nak order yang tuh, aku panggil staff dia sebab nak order, tapi unfortunely, dia cakap not available jugak. pfft. 


Chicken karaage tadi serve dengan benda nih. Seriously tak kena dengan tekak aku. haha. Aku sepatutnya try Triffle tapi sombong tak nak order yang tuh.hehe. padam muka. Aku geram jugak sebab tak dapat nak capture interior Magnum cafe nih untuk korang sebab Deco , environment dia memang superb. Even ramai orang, aku still can chill kat dalam tuh.haha. So, nanti kalau korang pergi jangan lupa update kat blog. nak tahu jugak pendapat korang pasal Magnum Cafe nih. Selamat mencuba.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

37 ulasan:

  1. Amboi melampau nye gambar tu. Kecur air liur. Hahahha. Kalau ice cream sekali topping tu harga macam mana?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harga 9.90 untuk ice cream. selain ice cream ade snacks lain jgk.

      Padam
  2. mid velly pun penuh lagi ke? haha try la pergi ioi putrajaya. sana baru bukak. cafe kat mid velly 2 tingkat kan, level bawah tuk take away & customised aiskrim & level 2 tuk dine in kan. haha harga pun boleh tahan jugak magnum cafe kalu dine in T.T

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang ramai giler kot. queue panjang sgt..Boleh tahan la rege die lau dine in..tapi for ice cream harga die sama je kan.

      Padam
  3. humang aihhh...pantang tol tgk eksrim....my faveret tuhhh...adehhh....menelan air liur jer laa mlm2 nih...huhuhuuhu

    BalasPadam
  4. wow! bagusnya dah ada kat KL. biasanya orng pi singapore..:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. kn..takyah g singapore la..sini pon dah ada..hehe

      Padam
  5. wow! sangat menyelerakan ....sedap..rasa nak minta ja..hehehe

    BalasPadam
  6. Gambar aiskrimnya buat orang terliur je, Haritu pergi midvalley, tengok orang beratur panjang tak jadilah jawabnya.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang panjang giler Q..nasib baik pergi aritu tak ramai.

      Padam
  7. walaoweii.. ni yang best nih :) i wish i had the chance to visit the cafe

    BalasPadam
  8. Tak tau pun ada magnum cafe ni kat mid...menariksss...boleh try nanti n tq tau share :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. NK nanti pergi..share kat blog jgk la..

      Padam
  9. sedapnyaaa.. terliur okayy.. bila lah ade chance nak kesana.. jauh

    BalasPadam
  10. as'salam...

    walaweehh nmpk sedap jek tuuuu blnje 1..! =p

    BalasPadam
  11. Lama gila tak merasa Magnum Ice Cream ni.

    ZH Blogger

    BalasPadam
  12. apsal nmpk tempting sgt ni!!sedapnya...

    BalasPadam
  13. Dah try juga magnum cafe ni memang best! Tapi yang RM9.90 lah hehe pasni nak try yang dalam balang pulak

    BalasPadam
  14. follow balik http://cikanggur10.blogspot.com/ terima kasih

    BalasPadam
  15. Ice-cream dgn topping macam tu RM9.90 okler kut. Kalau BR sure tak dapat harga tu.

    BalasPadam
  16. hari tu pegi mid lalu je...nak makan benda lain..hee

    BalasPadam
  17. waaah berapa hoo harga eskrem tu.. mvcm menarik.. kena makan cepat2 la kan nnt cair. nyum nyum

    dah masuk hari ke 9 tahun baru.
    selamat tahun baru 2015 :D

    BalasPadam
  18. Bulan 2 ni aku nak terjah magnum cafe ioi mall.
    Jom jom

    BalasPadam
  19. SALAM DAN HI , JEMPUT UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' MENANGI HADIAH LUMAYAN SEBUAH IPHONE 5S ORIGINAL DAN HADIAH-HADIAH LAIN. ---> KLIK SINI UNTUK SERTAI<---

    BalasPadam
  20. food ada dlm menu tp bila nak order, not available...hmmmm...mujo la eskrem magnum tu nampak sangat yummylicious..so masih rasa nak jjcm ke magnum cafe ni insyaAllah :)

    BalasPadam
  21. wah,aiskrim magnum :-)

    BalasPadam
  22. Klu enjoy 2 or 3 ketul tu ok jgk..mmg puas hati..hehe

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP