Isnin, 15 Disember 2014

All about the foods.

By luqman zakaria  |  22:46 19 comments

Ok.macam mana nak start nih. Last post dua disember. Sekarang nih dah Lima belas disember. Kemain lama nau nau baru nak update blog. Biasalah orang bujang bekerja kan. Mestilah busy menguruskan hidup.gituh. padahal malas.

Enough with the intro. Sekarang fokus pada tajuk entry. Tak lain tak bukan mestilah pasal makanan. Favourite topik bila nak menulis. Sebelum ini aku ada post satu entry berkenaan dengan Satu Cafe nih yang dipanggil Simplyd. Ada jugalah comments kat entry tuh yang cakap nak pergi try nanti.Bagus.Bagus. Kalau korang belum baca boleh klik SINI

And guess what? 

After few days later, aku singgah lagi di Simplyd tuh sebab nak try menu lain pulak. Kali ini aku makan Simplyd Laksa served with Yellow mee.



Kali ini aku tak pergi sorang sorang macam aritu, Aku dengan member time belajar dekat kolej dulu. Dia makan Beef burger yang aku makan sebelum nih, so aku tak snap sebab entry lepas dah cerita pasal burger tuh. Burger tuh memang sedap tapi untuk Laksa yang aku makan nih kurang sikitlah. tak kena dengan citarasa aku.Huhu.


Tapi nasib baik jugaklah aku ade order skewers. ada Lamb dengan Chicken. Yang nih kena dengan tekak aku. sedap jugaklah. Kitorang sebenarnya tengah tunggu sorang lagi member lain yang nak datang sama tapi lambat sikit sebab nak tunggu die habes kerja. So, while waiting tuh, aku suggest untuk pergi try makan tempat lain sebab member yang sorang lagi tuh dah pernah makan kat simplyd.

Bila member sorang lagi tuh datang, kitorang tiga orang terus gerak pergi makan dekat Wondermama X pulak. Aku plan dah tak nak makan. Just nak lepak lepak sambil minum jer. Tapi sekali tengok menu, aku terorder makan pulak. dah terorder kenalah makan kan.haha.


Aku terorder yang nihlah.haha.


Mango Smoothies.

Aku dah lupa ape benda nama dia. yang penting, rasa die memang sedap. Tak peliklah kenapa selalu ramai orang kat wondermama X nih. Walaupon tadi aku dah pekena laksa dengan Skewers, aku still lagi boleh makan waffles nih tambah pulak dengan Mango Smoothies. Layan betui.haha.

Kawan aku yang baru joined kitorang order pasta. Tapi seperti biasalah aku lupa apa nama makanan tuh.haha.Sorry okeh. Dah lama sangat peram gambar terus lupa.


Aku nih bukan penggemar pasta. Tapi pasta kat wondermama X nih superb. Untuk penggemar pasta yang hardcore aku taktahulah kan. haha. Apa kata korang pulak pergi try and share dekat blog. Boleh aku usha usha entry korang pulak. Oklah. nampaknya sampai sini sajalah aku membebel. Selamat mencuba dan selamat berblogging.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

19 ulasan:

  1. Balasan
    1. haha..byk sgt kalori tapi nak wat cmne...sedap..haha

      Padam
  2. kalau pasal makan... memang akan terasa sedap... takleh nak kata lah... gambar sangat menarik...

    BalasPadam
  3. yummyyyyyyy... sedappppp nyerrrr... menjilat jari

    BalasPadam
  4. aiyooo...smoothies tu nmpk menarik laa...dh laa sy mmg peminat tegar smoothies ni....tgk pasta pon leh terliur....hihiihihih

    psst...wondermama ni kat mne plak...juz wonder...hehehehhe

    BalasPadam
    Balasan
    1. la yeke..lau tau post byk2 gmbr smoothies..haha...wondermama X nih kat Avenue K. kat tmpt lain pon ade tp luqman x check plak katne.

      Padam
    2. hahhahha...jgn laa...tergugat iman kang...rupanye kat avenue K jugak yer...baru tauuuu...hihihi

      Padam
    3. aah..kat AK nih byk outlet makanan.

      Padam
  5. ok serius akak jeles..sedap2 la dik makanan tu semua...hahahaha

    BalasPadam
  6. satay tu looks tempting betull

    BalasPadam
  7. Oh! mango smoothies! cuci mata jelah huhu

    BalasPadam
  8. mengancam betul makanan2 ni

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP