Jumaat, 21 November 2014

Photography dan Kronologi Header blog arepnakbebel #Throwback

By luqman zakaria  |  01:20 28 comments


Some of you, bloggers yang memang followed blog arepnakbebel dari dulu memang tahu yang aku nih suka photography. Aku banyak share gambar gambar yang aku captured sendiri. Aku tengok bloggers yang aku kenal dulu dah tak aktif sangat ber-blogging. Sekarang ini ramai bloggers baru yang follow blog aku. Jadi aku nak share serba sedikit mengenai minat aku dalam bidang photography dengan korang semua.




Korang boleh klik link yang aku share kat atas nih untuk tengok beberapa keping gambar lain yang aku captured masa wedding kakak aku. That was my first wedding photography. Testing bakat on my sister'wedding.lol. Tak boleh buat experiment di majlis kahwin orang lain sebab takut hasil gambar tak bagus nanti haru biru pulak jadinya.hehe.Selain gambar wedding nih, aku ada jugak captured gambar gambar lain. Contohnya gambar anak buah aku.



Selesai bab Photography. Sekarang aku nak share pasal kronologi Header blog arepnakbebel pulak. Sejak dari 6 tahun lepas, aku memang suka tukar header. Bila aku tengok balik beberapa header yang pernah aku letak dulu macam kelakar pon ada jugak.haha.


Inilah kronologi Header yang berlaku dekat blog aku. Dari yang awal awal dulu sampailah yang sekarang. Kalau nak diikutkan banyak lagi header blog yang aku pernah tukar tapi semua tuh dalam laptop lama yang dah rosak. Almaklumlah dah 6 tahun blogging kau!! mestilah berdozen dozen header kan. Links yang kat bawah ini adalah antara entry yang aku published berkenaan dengan perubahan yang aku buat pada blog. 


Terima Kasih dan Happy blogging semua.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

28 ulasan:

  1. wah, lawa gmbar weddding tu ^^,

    rasanya header sekarang paling style kot. hahaha..

    BalasPadam
  2. cantik-cantik gambarnya.. wat part time tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih NJ. luqman tak buat part time pon untuk photography. tak reti sgt lah..lagi pn x berani.huhu

      Padam
  3. tumpang komen. hihih.. tq follow blog. btw, ur blog pn nice!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq YBS. luqman followed sbb suke blog akak. tq yer singgah n komen :)

      Padam
  4. suke gambar big sister wedding...

    tang kasut tu menjadi...

    BalasPadam
  5. Gambar wedding tu cantik, pengantin pun cantik. Harap boleh pandai ambil gambar macam anda

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih :) Boleh jer..luqman pon bukannya Pro pon sekadar try and error jer

      Padam
  6. eh chantek laa gambar2 tu luqman...kalau laa sy leh amik gbr mcm tu gak kan best...heheheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq DM.. semua pon boleh la..luqman pon maen amek jer..lepas tuh edit2 sikit.

      Padam
  7. wah! cntik la semua picnya..LZ guna camera apa yer??

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq TB.. LZ guna DSLR nih..tp tak ingat name die.

      Padam
  8. IM pun suka header sekarang. Menarik. Ramai yg komen dlm post IM katanya sukakan yg hitam putih tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq yer IM sbb review blog luqman :) appreciate sgt2.

      Padam
  9. singgah sini ye arep..macam tak perasan plak ada follow..hihihi ^^ skrg blogger tegar payah cari..bila dh sibuk mesti blog tertinggal..sabar jela

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..tau xpe..masing2 bz keja kan..lau ade mase lebih baru boleh nak tgk2 blog..huhu..

      Padam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP