Ahad, 23 November 2014

Lagu Lagu ini mungkin dapat menceriakan Hari anda.

Hello Peeps. Ok. Sebelum aku meraban melalut dengan lebih panjang lagi, aku nak ucapkan terima kasih kepada blogger umikasum.blogspot.com atau dikenali dengan nama Yumida kerana telah memberikan inspirasi untuk entry aku pada kali ini. cehh..gituh. Bukan apa, lately nih idea untuk buat entry memang kelaut. Hari cuti aku terbuang macam tuh jer. Serious malas nak pergi kerja besok. 

Berbalik kepada inspirasi tadi. kisah dia macam nih. 

"Tadi aku blogwalking sekejap, dari satu blog ke satu blog yang lain. then, end up pergi blog Yumida. Baca satu entry yang berkaitan dengan seorang penyanyi nih. Yumida ada update pasal lagu bertajuk "Rasa Sayang" nyanyian Hanie Soraya. First dengar lagu tuh memang best jugaklah. Bak kata orang puteh. Catchy.lol." - Luqman Zakaria



Layan lagu tuh sampai habes. Then, aku terus pergi youtube sebab nak tengok whether kat situ ada tak music video untuk lagu "Rasa Sayang". Scroll punya scroll tak jumpa tapi jumpa lagu lain pulak yang quite interesting. Tajuk dia "Knock Knock" by Elizabeth Tan.


Seriously, lagu "Knock Knock" nih memang best. Satu lagi lagu yang mungkin dapat menceriakan hari korang adalah "Senyum". Kalau kita cakap pasal Hanie Soraya, korang mesti dah kenal kan. Hanie soraya nih famous  dengan lagunya "Hujung Dunia" yang sekarang menjadi official Soundtrack untuk drama "Bila Hati Berbicara" yang ditayangkan di TV3. Elizabeth Tan pulak adalah youtube singer. Kalau korang suka dengan lagu "Havoc" nyanyian Joe Flizzow, mesti korang tau siapa Elizabeth Tan.huhu. 

Tapi macam mana pulak dengan lagu "Senyum" yang aku cerita awal awal tadi? hmmm.. Aku tak pasti samada korang kenal ke tidak dengan penyanyi lagu "Senyum" yang bernama Aziz Harun.


Kalau korang nak tahu siapa Aziz Harun nih. Korang boleh pergi youtube lepas tuh search nama dia. ada beberapa lagu yang die cover. Contohnya "Malaikat" nyanyian Hazama. Selain cover lagu, Aziz Harun nih ada lagu sendiri yang bertajuk "Never Gonna Stop". Best giler.aku loike. Oklah semua. sampai sini saja entry untuk kali ini. Selamat berhibur dan selamat malam. oh yer. jangan lupa singgah blog umikasum.blogspot.com. Thank you once again to her for the inspiration. Happy blogging.

20 ulasan:

  1. Assalamualaikum thanks for dropping by. . Hihi follow kamu blik ya

    BalasPadam
  2. semua lagu tu ada sentuhan faizal tahir. hehe :)
    dah dengar lagu assalamualaikum - faizal tahir? best gak lagu dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahu xpe..huhu..lagu assalamualaikum baru dgr td..best jgk..tq share.

      Padam
    2. hehe. peminat FT, so ter-excited nak share XD

      Padam
    3. oohh..peminat FT upernye..hehe.

      Padam
  3. mmg ceria lah. :D
    knock knock tu ingat lagu english skali bm.. hehe

    BalasPadam
  4. 3-3 penyanyi tu yaya xkenai..huhu
    nmpk sangat ktinggalan zaman yaya ni >,<
    sebab jarang dengar radio kot hoho ^o^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Luqman pon bukan kenal sgt pon.tau tau gituh jer..hehe..

      Padam
  5. knock-knock best, baru je semlm dgr kat radio..hehe..

    BalasPadam
  6. assalamualaikum luqman....best juga ni...:)

    BalasPadam