Sabtu, 8 November 2014

Karaoke atau Karao-KO? dan Ranking Alexa yang Awesome.

Seriously aku dah lupa bila aku mula mula terjebak dalam dunia karaoke nih. Walau pon suara aku dikategorikan dalam suara "nan hado" aku tetap confident ok pegang mic dan menyumbangkan lagu orang dengan muka feeling habes tanpa hiraukan mata mata lain yang memerhati.

Nak update pasal karaoke nih pon kena ada confident jugak kawan kawan semua sebab nanti mesti ada keyboard warriors yang menular dalam media sosial nih memberi komen seperti "baik kau mengaji lagi bagus" atau "kalau tahu suara tak sedap kenapa nak nyanyi jugak" atau pon "suara macam langsuir" dan sebagainya. Aku cuma mampu gelak jer untuk orang yang suka bagi komen komen cliche/negatif macam nih. korang tak ada kehidupan ke??ha?



Oklah. Berbalik kepada cerita asal kita. Aku kalau karaoke selalunya Redbox jadi tempat pilihan aku sebab semua lagu yang ada kat tempat ini memang updated. Normally kalau karok aku akan pergi sorang. kenapa? gile ke nak pergi karok ramai ramai dengan suara nan hado nih. Lagipon aku tak suka kalau mic kena caras lebih dengan orang lain.eh!.haha.


All of me by John Legend.



Halo by Beyonce.


Ini adalah antara lagu yang aku sumbangkan time karok. Karaoke ke Karao-KO? eh lantaklah. yang penting kita enjoy. So, motif entry nih sebenarnya nak share aktiviti yang selalu aku buat selain mengumpul setem. Eh! ada lagi ke yang suka kumpul setem? kalau ada memang rare. korang pulak selalu buat aktiviti apa kalau free free? Jangan cakap beriadah di taman rasidah sudah la sebab memang tak kuasa aku nak tahu aktiviti macam tuh. huuuuuuuu. Bukan apa. Aktiviti beriadah or jogging ke memang dah biasa sangat dengar. apa kata share yang rare sikit baru best. haha.

Sebelum mengakhiri entry kali ini aku nak share pasal Alexa.


Dulu laptop pernah rosak. Aku tinggalkan dunia blogging buat sementara waktu. Bila dah dapat laptop baru and nak start balik blogging Ranking Alexa in Malaysia hilang terus.Sedih kejap sebab sebelum laptop rosak Rank in Malaysia dah cecah 3000 lebih. Alhamdulillah ranking semakin baik sekarang. Dari 13,000 turun jadi 10,000. Lepas tuh turun lagi jadi 8000 dan sekarang 7677. Hopefully, in future Ranking Alexa untuk blog ini akan bertambah baik. Amin.

Happy blogging semua.

24 ulasan:

  1. Balasan
    1. Hehe..feel la sorang2..boleh feeling over sikit sbb xde orang tgk..haha

      Padam
  2. Psl alexa tu sy alami bnde yg sme.Dr 13ribu sbb da lme x berblogging. Skrg nie alhmdulillah da 1ribu baik. Teruskn usaha :)

    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oklah tuh..jeles pulak dgr dah 1ribu lebih blog CB.hehe..yup..akan terus berusaha nih..chayok2..

      Padam
  3. zizie pun dah lama xkarok ni.. hehehe.. terbaik r ranking.. zizie pun ritu busy sampai terabai blog.. memang jatuh merundum.. uhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...luqman pon baru2 nih jer pergi karok..dah lama sgt x pergi..hehe..alhamdulillah ranking semakin baik..sebab followers, silent readers semualah yang buat ranking blog nih ok..tq semua.huhu.

      Padam
  4. IM suka kumpul buku nota bebanyak. Kebanyakan tak tertulis apa2 dlm buku tu. *mcm belum cukup rare* haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. suka kumpul tapi tak pernah guna? alamak..nape macam tuh..bagi sini sebijik dua..hehe..

      Padam
  5. tahniah luqman.. tumb up tuk ranking alexa.. haha tak pe karok rosakkan lagu orang janji puas nyanyi

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih BBL :) Ranking mcm nih pon sbb semua orang yg support..tq to all of them as well..hehe..bab rosakkan lagu tuh janji puas kannn,,hehe

      Padam
  6. lisa pun suka myumbangkan lagu.,.hehe

    BalasPadam
  7. hehheeh...yg penting konpiden...sedap xsedap sore tu len citerrr laa kannn

    BalasPadam
  8. Ranking saya mmg dah menjunam.
    Dari 13++ ke 2000.
    Lepas jarang hapdet.
    Tak kisahlah kan..asalkan kita enjoyyyyy..
    Enjoy blogging.

    BalasPadam
    Balasan
    1. xpe2..meh same2 kite bagi ranking jdi gempak2 semua

      Padam
  9. wah karok tuu.. huu
    suka lagu bi ek :)

    BalasPadam
  10. ok je nyanyi . goodluck alexa :)

    BalasPadam
  11. Sama la kita! Dulu suka g krake sorang2. Hehehehe. Skang dah berumah tangga, dah tak boleh dah. Best sungguh waktu itu. Nyanyi sampai hilang suara. Hehehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhu...best kan..memang balik tuh suare takde terus kot..hrhr.

      Padam