Isnin, 10 November 2014

Chunburi Seafood Kampung Baru untuk penggemar makanan melayu

By luqman zakaria  |  22:20 50 comments

Aku ingat lagi time practical training dulu, aku sewa bilik di Flat PKNS kampung baru. Heaven betul tinggal dekat area kampung baru sebab aku tak payah risau pasal makanan. Kiri kanan semuanya kedai makan tapi selalunya kalau aku nak makan aku akan ke Chunburi Seafood. Tak tahu pulak kedai makan yang satu nih memang meletop. 

Sebelum aku, dah ramai blogger blogger lain yang update pasal Chunburi Seafood Kampung baru ini. Contohnya macam Blogger Eyriqaz yang pernah ke sana untuk pekena Bihun sup. Kata blogger Eyriqazz, bihun sup kat sana memang sedap. Insyaallah, kalau ada masa nanti nak pergi pekena bihun sup pulak.



Hari ini aku kerja shift pagi, jam 3 petang dah balik kerja. Teringin sangat nak makan nasi dagang dengan nasi kerabu tapi malas nak pergi kalau sorang sorang. Nasib baik ada member opis nak follow sama. Tak payah fikir panjang. Kitorang terus gerak pergi Chunburi Seafood nih. Korang tengoklah sendiri pilihan lauk pauk yang ada. maunya tak drooling kan.


Bila dah banyak sangat pilihan mesti ada kes Dilemma pulak berlaku kan. Tak tahu nak makan yang mana satu. Last last aku makan nasi dagang dengan Kuah Gulai Ikan tapi Amek daging ulai dengan Ikan Tongkol Cili *entah masak apa ikan nih.aku tibai jer nama dia. Member aku pulak makan nasi kerabu.

Dah tibai satu pinggan macam nih seriously dah boleh buat korang kenyang. Tapi kalau still lagi tak kenyang, korang boleh pekena kuih muih untuk desserts.Kalau awal awal tadi dilemma nak pilih lauk pauk. Sekarang dilemma nak pilih kuih muih pulak.


Macam macam ada, rambang mata dibuatnya.


Tadi, member aku jer yang beli kuih. first first tuh nak beli jugak tapi seriously dah full tak boleh nak makan lagi dah. Kalau ikutkan nafsu semua aku nak tapi katakan tidak pada nafsu.hehe. Lepas nih nak pergi lagi sebab nak rasa bihun sup yang sedap tuh.hehe. Siapa yang pernah makan dekat sini selain blogger Eyriqaz? kalau ada, sharelah. Pada yang belum pernah datang tuh, ada masa terluang bolehlah try. Insyaallah korang akan suka jugak.

Terima kasih. Happy blogging.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

50 ulasan:

  1. lapar terus tgk gulai kariii...sedapnyee pulut panggang tuuuuuuuuuuuu....teringat masa dok kl dulu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan. Drooling abes tgk gulai2 tuh.mcm2 ada..pulut panggang pon nampak sedap tp arituh x leh nak rasa sebab dah kenyang sgt.

      Padam
  2. mak oi, sedapnya tengok makanan tu... dah la tengah lapar ni.. sobs..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..len kali lau tgk entry makanan xleh time lapar..hehe.

      Padam
  3. Adui naaa terliur bahhh...
    Dulu duduk kat Sleangor, tak pernah plak sampai kat KG BAru nim walhal glemor jeee adede...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ala..rugilah akak..takpe nanti kalau dtg kl nih..boleh ler singgah sane mkn2.

      Padam
  4. sedapnyee nasi dagang dengan nasi kerabu.. teringin plak..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang sedap :) boleh lah dtg sini makan.hehe

      Padam
  5. dah lama tak lunch kat kampung baru.. kena datang awal kalu nak merasa makan kat kampung baru.. lambat sikit semua sold out T,T

    BalasPadam
    Balasan
    1. luqman pergi arituh dalam kul 3 lebih..time tuh pn still ramai lagi orang..makanan pon byk lagi..nasib baik..hehe

      Padam
  6. Woww...
    Banyak betul pilihan makanan.
    Memang patut pun meletops.
    Pernah pi Kg. Baru tahun lepas tapi xtau pasal kedai ni.
    Saya ikut suami je..xde sempat survey pun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak akak..memang x larat nak pilih..hehe..takpe nanti kalau ade plan pergi kg baru akak boleh ajak husband pergi try.

      Padam
    2. Insyaallah.
      Nak kene tunggu kaki dia pulih sepenuhnya dulu:(

      Padam
    3. Semoga cepat2 sembuh yer...amin.

      Padam
  7. mak aih.. meriahnye... tetiba lapaq...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..lau time2 lunch pergi memang jenuh nak pilih makanan..meriah sgt..hehe

      Padam
  8. makan kat sini memang best errr maksud saya kampung baru... kaler dia menarik, susunan menari, rasa pun sedap... mana2 restoran pun sedap...selalu main masuk dan makan jer... tak pernah nak tengok nama kedai... agaknya pernah makan kot kat sini...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye la..kebanyakan kedai makan kat area kg baru memang sedap2..hehe..yang belum pernh pergi tuh..kena jejakkan kaki..hehe

      Padam
  9. Memang best tinggal di Kampung Baru. Makan pun murah. Banyak nostalgia. Sekarang kalau ke KL mesti singgah di Kampung Baru. CP nak bagitau URL blog CP dah bertukar ke www.cikpinz.com. CP sekarang guna platform WordPress. CP dah masuk blog ni dalam bloglist blog CP yang baru. Nanti tukarkan ye. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan.hehe..pasal url tuh luqman dah tukarkan jugak dalam bloglist tuh ..tq sbb letakkan blog nih dalam bloglist Blog CP jgk yer.

      Padam
  10. singgah jln2 cari makan..hehe..bestnya bnyk pilihan makanan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup.memang best SG :) memang kenyang abes abesan kalau pergi sini.

      Padam
  11. wow.. pelbagai variasi makanan disediakan... nampak sangat menyelerakan..Mama Niza

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup.banyak pilihan kan..rambang mata nak pilih yg mane.

      Padam
  12. tengok makanan malam malam jadi lapar pulak aih

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe :) serious nih mmg sedap.kena try.

      Padam
  13. Knpe blogger suke update psl mkn mlm2 eh..adeiii..lapa plakkk
    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
  14. Ya ampun sedapnya tengok lauk2 ni...lapar perut...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg sedap CM..lau ade masa lapang tuh boleh try sini.

      Padam
  15. Jom join pencarian bloglist.
    Mudah sangat syaratnya .
    Jangan buang masa . Jom ..

    http://faris-ris.blogspot.com/2014/11/segmen-pencarian-bloglist-november.html

    BalasPadam
  16. salam kenal...follower no 1553 ;)

    BalasPadam
  17. mak ai.. meriahnya lauk.. dah mcm nasi kandar :)

    BalasPadam
  18. nampak best makanan kat sana. Boleh cuba jika ada kelapangan

    BalasPadam
    Balasan
    1. best and sedap..kena try tau...nanti boleh la share kat blog sekali..nak tahu jgk pendapat orang lain pasal makanan kat situ.

      Padam
  19. banyaknye lauk, mesti sedap punye lah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang byk..tadi pon pergi lagi makan kat sini memang puas ati lah.

      Padam
  20. dah lama tak gi makan kat kampung baru.. huhu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah lame? lamae mane tuh..lau lame sgt2..kene pergi tuh..hrhr

      Padam
  21. Perghh. Banyak pilihan. Memang kenyanglah bila balik, hati pun senang..

    BalasPadam
  22. Pergh... Banyaknya lauk. Memang tak tahan tengok.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..mmg byk..rambang mata nak pilih lauk.

      Padam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP