Rabu, 24 September 2014

Maharaja Chicken-The Chicken Rice Shop Op Op.

''The chicken rice shop op op..Bukan sekadar nasi ayam''- Setiap kali iklan kat tv mesti ikut sekali nyanyi sambil diikuti oleh bunyi ayam dari belakang. tapi pernah ke pergi? kalau korang tanya aku. last time aku pergi dua tahun lepas. Sadis kan. 

Tak pernah terlintas pon dalam kepala aku nak pergi lunch kat sana tapi disebabkan ada satu menu baru yang diberi nama "Maharaja Chicken" aku gigih kan diri pergi sana demi memuaskan nafsu makan aku yang bergelora ini. Cehh giteww kan. 


Thanks to my friend, Rajes sebab introduce kan menu baru "Maharaja Chicken" nih. We had our lunch before pergi keja, kelam kabut sikit sebab aku lambat. Sampai sampai jer terus order takut lambat masuk keja. lagi pon outlet dekat KL Sentral nih ramai jugak orang even tak fullhouse. Few minutes after order makanan dah sampai.fuhh. Impressed. hehe.



Maharaja Chicken.

Ade 3 set yang korang boleh order. Set A untuk individu. Set B untuk Couple and Set C untuk 3 to 4 person. Kitorang order Set A. Untuk set A nih korang akan dapat :

  • Maharaja Chicken 2pcs
  • Nyonya Pai Tee 2pcs
  • Pak Choy with Oyster sauce (Small)
  • 1x Bowl of rice
  • 1x Soup of the day
  • Mirinda Strawberry



Nyonya Pai Tee. 


Last time aku pergi Chicken rice aku lupa dah aku makan apa, manalah nak ingatkan sebab dah dua tahun tapi yang aku ingat rasa dia kurang menyengat tapi this time untuk maharaja chicken boleh tahanlah. bill untuk 2 orang makan. Quite reasonable. Harga mampu bayar.hoho.

Lepas makan kitorang terus gerak pergi kerja. Dari KL Sentral pergi Dang Wangi tuh agak lama jugaklah kan. Lepas tuh dari Dang Wangi nak kena jalan pulak. Haish. Dugaan betul. Tengah duk melenggang kangkung berjalan, kawan aku sorang nih nampak advertisement San Francisco Coffee buy 1 free 1. Tak payah nak fikir lama sangatlah terus pergi beli jer. LOL.


While waiting for our Buy 1 free 1 Frisco Frappes.


And here we go the one and only "Frasco Frappes Vanilla". Worth buying kot. Memang deliciousome.haha. Dengan itu tamatkan cerita semalam. Nothing much to update lah. For those yang datang singgah and komen entry entry lepas korang memang awesome. Nanti aku visit blog hampa plak naaa..Insyaallah. Happy blogging everybadeh. 

16 ulasan:

  1. Its Ohsome luq, Cant forget the Frisco drinks. Dah arr lmbt nk gi kje but still we got time to buy right Hehe

    BalasPadam
  2. Lahai terliurnya tengok ayam tu ! Terus jadi lapar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. lau lapar kenalah makan..xbaek biarkan perut lapor lelame..hehe

      Padam
  3. Lapar balik tengok nasi ayam tu,. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. lau macam tuh terpaksalah makan lagi..eh!!

      Padam
  4. dah lama tak pegi...tapi tak la sampai 2tahun..baru beberapa bulan yg lepas pergi....lepas ni ada sebab la untuk pergi lagi.....sebab ada Maharaja Chicken ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..itulah kan..ade ayam nih ada lah jgak alasan nak makan kat CRS !

      Padam
  5. Sepnjng chicken rice shop dibuka, x pnh jejak kaki lg ke situ. Sbb klau nk mkn nasi aym je mtk mak buat. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...bestlah...mesti sedap tuh..air tangan ibu kn..thorbaik..

      Padam
  6. Balasan
    1. yeke..boleh la pergi nanti try ayam nih..hehe

      Padam
  7. sedap pulak tengok . tgh lapor ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..boleh tahan jgk rase die..g la try nnti.

      Padam
  8. wow..sedapnya maharaja chicken tu..lama jugak tak pergi CRS..teringin pulak da

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..nanti boleh la pergi sbb ade menu baru nih.

      Padam