Isnin, 25 Ogos 2014

Pengalaman menjadi peniaga.

Assalamualaikum.
Macam mana nak mulakan entry untuk kali ini. Aku tak tahu nak membebel pasal apa sekarang ini sebab tak ada benda yang menarik untuk aku share. Benda benda lepas tuh banyak tapi terlalu biasa untuk dikongsikan.gittew.kan.

Maybe aku boleh ceritakan sikit pasal Maybank Games Carnival yang berlangsung selama 2 hari di Maybank Learning Centre yang berada di kajang nun jauh disana itu.haha. Nak dijadikan cerita kitorang ada bukak gerai jual makanan kat sana macam nasi lemak, pisang goreng dan  keropok lekor.







Selama dua hari tuh aku dapat rasa macam mana perasaan orang yang selalu bukak gerai jual makanan. Bila orang datang gerai kita beli makanan yang kita jual rasa bersyukur sangat. Lepas tuh bila orang yang sama datang lagi beli lagi lagi la bersyukur sebab dorang suka makanan yang kita jual. Tapi lain pulak rasanya kalau orang just datang tengok sambil buat muka lepas tuh blah. Memanglah kita tak boleh nak salahkan dorang kalau dorang tak nak beli kan..tapi perasaan nih rasa lain macam jer bila orang buat macam tuh..huhu.apa apa pon semua tuh pengalaman.itu jer nak cakap. peace :)



8 ulasan:

  1. seronoknya bila dapat peluang berniaga.. :)
    sy suka jgk berniaga ni..

    BalasPadam
  2. Nampak sedap tu.... patut ada regular pon.. tapi menega sat ja kan.. mesti yg pernah beli tercari-cari

    BalasPadam
  3. Belum ada pengalaman menjual ni.
    Best awak sebab ada experience gitew.
    Saya mmg teringin nak buat on9 business tapi x pandai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. takpelah..kalau nak kena slow slow belajar lepastuh dah pandai boleh la buat business on9..

      Padam
  4. pernah sekali berniaga tolong pak sedare jual cakoi

    BalasPadam
    Balasan
    1. oklah tuh..ini p0n first time..kecil2an.

      Padam