Jumaat, 11 Julai 2014

Iftar with Them - Fish & Co

Assalamualaikum.
Sebelum aku pot pet pot pet. Aku nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadan dan selamat berpuasa kepada semua yang singgah arepnakbebel.com. Even blog nih tak ada apa apa update pon still ada yang singgah.sobss..sobbs..terharu kot..and semalam aku tengok followers berkurang tapi arini tetibe pulak ada satu lagi penambahan..cehhhh..haha..thank you to MissNick sebab sudi follow blog nih..


Nak dijadikan cerita, semalam aku berbuka puasa di Fish & Co dengan kawan kawan office. Kalau dah nama Fish & Co, of course lah kebanyakan makanan yang ada berasaskan ikan.

aku pulak kurang sikit kalau ikan sebab aku nih hantu ayam. Tapi bila scroll menu aku ada nampak satu dish nih yang ada ayam. hmmm..tak payah nak fikir panjang order jer yang tuh. haha.


Kitorang sampai kat sini dah 7 lebih..duduk duduk jer terus order sebab takut tak sempat and i was really impressed dengan service dorang sebab makanan yang kitorang order sampai cepat. tak perlu nak tunggu lama masa nak berbuka tuh. Sambil nak tunggu makanan sampai kitorang selfie ler dulu macam biasa..ahaks.


Fried Chicken with Peri Peri Prawns


Lychee Mojito

Fried Chicken and Peri Peri Prawns.Inilah makanan yang aku order. ade ayam, udang, rice and coleslaw *i think so..huhu. Boleh tahan jugaklah dan mengenyangkan. Sambil sambil dok makan tuh, aku try jugak makan Fish and Chip member sebelah. Aku memang tak suka sangat tapi bila makan yang kat sini punyer Fish and Chip memang sedap. Takde pon bau  yang kurang menyenangkan.huhu.oh yer..lychee mojito tuhh terbaik hokeh!


Fish & Chip


Overall makan kat Fish and Co nih memang best. Rasanya boleh repeat lagi sekali kot. Next time maybe boleh ajak kawan kawan aku yang lain pulak.haha..Bila sesi makan dah abes. Kitorang ended the day with few group photo. Benda yang semua orang akan buat bila keluar reramai kan.huhu. Oklah. Thank you for dropping by :) Happy blogging semua.

23 ulasan:

  1. ramai dh yg duk ckp pasal fish&co. ni..bila ntah sy nak pergi makan plak...hehe nmpk tempting makanan depa...alahaiiii

    BalasPadam
  2. Mcm best kan...mcm excited nak g lepas tgk few bloggers yg review .mehmeh

    BalasPadam
    Balasan
    1. best la sally..nanti pergi la..sure suke punyer..

      Padam
  3. Omak aiii....sure mahal makan kat sini erk....

    BalasPadam
  4. sedap mana lah agaknya lychee mujito tuh ... teringin lah pula .

    BalasPadam
    Balasan
    1. actually i was the only one yang order..pastu my friend asked me to order the same drink for him..then after dah minum tuh die pon ckp benda sama..memang sedap..refreshing la.

      Padam
  5. Patut la tersedak rupanya ada tag nama MissNick kat post haha...thanks ye :) ...and kita sama hantu ayam :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..mestilah kene tag..sbb nak say thank you :) lorh..suke ayam jgk ke..kite geng :)

      Padam
  6. Dah dua kali makan dekat sini. Boleh tahan jugak la rasa dia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. luqman sekali jer tapi rasa macam nak repeat balik..hehe

      Padam
  7. dulu aku selalu makan kat fish manhantan je. tapi sejak makan kat fish and co. terus melekat kat sini! hahaha! jemput singgah blog ye. www.kaio.my

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...oklah tuh..free free nanti aku singgah yer :)

      Padam
  8. wahh seronoknya iftar bersama kengkawan..dahlah menu sedap tu..

    BalasPadam
  9. seronok iftar ramai-ramai gini . makan plak dekat restoran sedap gini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..memang best.. :) ehhee..makanan pon sedap :)

      Padam
  10. Lychee mojito.. first time dgr... brpe bajetnya... bleh cuba ni.. hikhik

    BalasPadam
    Balasan
    1. luqman pon first dengar masa makan kat sini..nampak cam sedap..then order jer..memang sedap kot..

      Padam