Khamis, 26 Jun 2014

Hashtag KBTKK - Ke Bukit Tinggi Ke Kita? PART 2

By luqman zakaria  |  18:13 29 comments

Yeahhh! Sambungan Telenovela Bukit Tinggi sudah kembali.


Inilah hasil dia kalau rajin sangat buat cerita yang ada Part 1, Part 2 nih. Makan zaman nak habeskan semua. Dah la aku nih berada dalam kategori blogger magic. sekejap ada sekejap tak ada. Entry Ke Bukit Tinggi Ke Kita (KBTKK) Part 1 aku update on May 19 dan sekarang nih June 26. Perghh lama giler kan nak tunggu entry Part 2. Dah macam pembikinan drama bersiri Akasia pulak.

Pada yang belum tahu apa yang berlaku sebelum nih meh aku buat summary sikit. Last entry kitorang pergi ke Colmar Village. tengok tengok bangunan ala ala France tuh. Selfie sikit sikit lepas tuh balik. Aku ingatkan lepas balik dari Colmar Village, kitorang boleh masuk bilik and Kroohh kroohh..Rupa rupanya ade aktiviti lain pulak.




Kitorang nih bukannya pro sangat maen bowling. Sekadar untuk suka suka. Tapi yang penting aku menang.hahahahaha.

Lepas penat maen bowling, kitorang dah boleh balik bilik, tapi ada juga yang decide nak pergi swimming dulu. Kalau aku nih memang taklah. Berenang pon tak pandai buat apa nak lepak sana jugak. Takkan nak buat aksi belai belai air sambil rendam kaki je kan. so better masuk bilik baring baring layan tv sebelum dinner.




Bilik nih share 3 orang. Sorang terpaksa tidur kat Extra bed. Lepas rehat rehat kat bilik. Kitorang semua siap siap pergi dinner dekat "The Restaurant". Dinner on that day kitorang punyer own expenses, so boleh decide sendirilah nak makan apa kan.




Lepas makan, kitorang ada karaoke session pulak tapi sayang sebab tade langsung gambar masa karok tuh.Handphone buat hal. boleh pulak die nak rosak time time macam nih kan. so aku tak dapat nak share gambar time karok.Dengan member lain ada la tapi malas nak mintak.haha.Disebabkan gambar time karok tade lemme continue dengan sarapan pagi keesokan harinya hokeh. Untuk sarapan pagi semuanya ditanggung beres.





Trip ke bukit tinggi selama 2hari 1malam nih boleh tahan jugak. Ye la kalau nak plan sendiri memang tak tahu bila boleh kuar sesama. maklumlah kalau kerja shift macam kitorang tak boleh nak plan sangat. nanti last last hampeh. So overall it was a fun trip and hopefully there will be another trip yang macam nih in future. Dengan ini maka berakhirlah entry KBTKK. finally.haha.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

29 ulasan:

  1. dh ada 2 bab tu,..snkg tgal nak printout je bikin nobel bro..huhu..cerita pecutian yang angat sempoi bta ku ank p bercuti gak..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..boleh boleh..free2 boleh g sana :)

      Padam
  2. ramainyaa blogger post entri yang ada makanan...meleleh2 air liur ni haa

    BalasPadam
    Balasan
    1. biaselah tuh..time time nak masuk bulan puasa pulak kan..menahan jer la..

      Padam
  3. Nasib baik tgk mlm, kalau tgk pagi esok alamak lapar le

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan..nanti dah puasa lagilah byk blogger update pasal makan..

      Padam
  4. nampak makanan sedap jer :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe :) boleh tahan la sedap jgklah

      Padam
  5. bukan nampak sedap memang sedap kalau lagu ni punya cara ni

    BalasPadam
  6. eh bestnyaaa.. hihi.. :) seronok jgk dapat jalan2 skli skala. dapat release stress

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tuh...release tension dari kerja :)

      Padam
  7. Bila la nak pegi Bukit Tinggi ni...asyik tengok orang pegi je huhu...

    Kunjungan balas dari blog http://diarymissnick.blogspot.com/

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..nanti free2 boleh la pergi nnti...tq sbb singgah sini

      Padam
  8. bestnyaa.. teringin nk g

    amal singgah sini.. moga tuan blog dimurahkan rezeki pada bulan ramadhan ini :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih byk2 yer sbb doakn luqman...amin amin..semoga cik amal juga dimurahkan rezeki..amin.

      Padam
  9. nasib baik tak baca entry ni masa siang...kalau tidak mau terliur dibuatnya tgk gambar2 sedemikian....apa2 pun salam Ramadhan ^^

    BalasPadam
  10. nice ! ala terbaca entry ni time siang ..terliur hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. bulan puasa nih mesti ramai yang update pasal makanan..kena kuat iman sikit..heheh

      Padam
  11. Teringin Nak pegi tapi belum berkesempatan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah lau ade mase and rezeki boleh la pergi sana..

      Padam
  12. Bab makanan je yang best rasanya. Haha

    BalasPadam
  13. best jugak stay sini..selalu pergi sini balik hari je

    BalasPadam
  14. Hotel area Bukit Tinggi ni mahal2 kan?
    Bowling..memang lama dah x main.
    Last masa belum kawen 7 years ago.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak sure plak luqman pasal harga hotel2 area sane..sbb aritu pergi sana opis yang settle kan semua. kitorang enjoy jer..hehe

      Padam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP