Monday, May 19, 2014

Hashtag KBTKK - Ke Bukit Tinggi Ke Kita? PART 1

Assalamualaikum.
Perjalanan menuju ke bukit tinggi mengambil masa almost sejam "kot" from kuala lumpur. Sorrylah aku tak sure sebab aku tak fokus on timing pon. Aku ke sana dengan officemates. Trip for release tension from  a hustle and bustle of a city life katanya..Kitorang satu geng, 6 orang rent a car untuk ke sana sebab weolls semua cuti on the next day..We decided to go somewhere else sebelum balik ke pangkal jalan.but first..lemme tell you the story at bukit tinggi.



Berjaya Hills Golf & Country Club

Berjaya Hills menjadi destinasi kitorang yang pertama sebab kat sinilah kitorang akan bermalam. Bagi aku oklah kalau korang nak bermalam kat sini sebab facilities untuk entertainment pon banyak jugak macam Bowling, Archery, Gym, Badminton, Snooker, Squash and kalau korang nak Karaoke pon boleh. 



Lepas checked in kitorang terus get ready untuk ke Colmar Village.


Lets gooooooo!


Quite meriah jugaklah sebab ramai visitors kt Colmar Village nih. if takde orang tak bestlah pulak kan.. My friends and i tak berhenti henti snap pictures kat sini. Banyak view yang cantek cantek tapi sayang giler aku punyer gambar banyak yang failed sebab lupe nak check lens..semuanya kelabu asap. masa check kat camera everything was fine tapi bile view kat PC..hancusss. sedihlah.




berkepok kepok lagi gambar yang ada aku snap tapi cukuplah nih untuk tatapan semua..kalau upload banyak banyak kan muak pulak.haha..tapi aku nak share 2 last gambar yang aku berusaha sedaya upaya nak snap..sampai maki makilah sebab susah sangat..haha..


choose your character?pure white or black evil?cehhh!!

awal awal tadi aku ade mentioned kat korang pasal facilities kat Berjaya Hills kan..Kitorang pon tak terlepas peluang untuk gunakan facilities kat sana..Balik jer dari colmar village kitorang terus pergi ke tempat bowling pulak tapi aku akan update pasal tuh untuk part yang kedua..entry untuk kali ini rasanya sampai sini jerlah..penatlah nak tulis banyak banyak..haha.

16 comments :

  1. Replies
    1. sekali sekala PV..release tension..hehehe.

      Delete
  2. colmar village yang unik, nak pergi. nak pergi.
    tak sia2 makian kau luqman, gambar cantik giteww!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha la..sekali amek die gerak..sekali amek senget..mestilah keluar makian sikit2..:P

      Delete
  3. wah.. bestnya.. mama belum pernah sampai lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergilah ma kalau ade mase terluang..huhu..

      Delete
  4. salam. waaa..bestnya datang sini..harap satu hari nanti dapatla pergi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah..nanti kalau ade mase CI pergilah...

      Delete
  5. wa tak pernah lagi ke sini. mesti best kan,. teringin nk ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah MY..kalau pergi ngn member2 syoklah,,

      Delete
  6. klo bergambar dekat rumah perancis trus feeling duduk kat perancis.. thihi

    ReplyDelete
  7. aku baru pegi skli kat bukit tinggi.
    tu pun masa kat upsi dulu..huhu
    dekat je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nih pon first time lah aku pergi..hehe

      Delete