Rabu, 30 April 2014

Rewards for this month! Me is Happy.

Assalamualaikum.
Last year punyer segmen Mencari Bloglist Melekat 2013 memang seronok giler sebab ramai blogger yang join. Tahun nih pon rasa macam nak buat jugak tapi kurang confident sebab dah lama tak blogging takut tak ada yang nak join. tapi belum cuba belum tahu kan.hmmm.. we'll see how lah..

Lupakan pasal segmen tuh kejap sebab ade beberapa benda yang aku nak share dengan korang. First sekali pasal Labour Day. Besok 1st May, Labour Day kau..dah sah sah la cuti kan. Tapi aku besok aku kerja..morning shift pulak tuh..Mehanan matalah pepagi nak kena bangun kan. Apa apa pon kepada yang cuti tuh. Selamat bercuti dan selamat Hari Pekerja.


Lepas tuh aku nak share pasal gambar kat atas nih..hehe..aritu aku ada dapat complimentary 300g cake. Boleh pilih samaada nak Cheese, Chocolate tak pon Velvet. so, disebabkan aku tak pernah makan cake red velvet yang kononnya sedap tuh..aku pon ameklah red velvet..lagi pon cheese dengan chocolate dah biasa sangat makan..haha.dan terbuktilah yang cake tuh memang sedap tapi kalau dapat 1kg lagi sedap kot.lol.


Inilah rupa dia..Nampak macam gedabak kan..tapi bila makan..aku sorang pon boleh habeskan..bayangkan jelah 300g besar mana tapi dah orang bagi free tuh bersyukurlah.

Last sekali, nak share pasal apa yang jadi hari ini, Pagi tadi lepas bangun tido rasa macam nak sambung balik sebab penat sangat.. lagi pon hari ini aku cuti tapi bila fikir balik, kalau aku tido jer sepanjang hari makin penatlah badan nih..So aku decide nak keluar. Kalau dah keluar tuh memang akan habeslah duit..


Tadi aku pergi H&M dekat bukit bintang and beli Tshirt and jeans..Rewards for this month katenya..ingatkan lepas tuh nak pergi somewhere else sebab still awal lagi tapi nan hado sebab cuaca panas yang amat.. lepas tuh aku balik jerlah..bila dah sampai rumah.lain pulak cuaca dia...hujan turun lebat giler..lagi lebat dari hujan yang turun dalam citer Azura yang neelofa berlakon tuh..eh..eh..dengan itu berakhirlah entry untuk kali nih..sampai ketemu lagi..haha.

36 ulasan:

  1. Amboih 300g licin uoll sapu baru nk mntak 100g

    BalasPadam
    Balasan
    1. xdelah makan sorang..share2 ngan budak2 umah nih..:) hehe

      Padam
  2. WAH , lawa tshirt jeans tuuu.. len kali bawak payung bro hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..thanks..payung susah sikit nak bawak g jejalan..:P

      Padam
  3. smart gila baju,i likeeeeee..hik

    BalasPadam
  4. leh belanja aku lah ni
    gaji dah masuk kan..
    *nasibseorangpelajar*

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.. *nasibseorangpelajar* sgt kan..

      Padam
    2. *nasibseorangpelajar* la sbb skrang elaun dah very very low.
      kena berjimat cermat. nak kerja nak kerja.

      Padam
    3. hehe..sabar2..soon..insyaallah ..amin

      Padam
  5. Wah...mkin kurus je nmpk...jeles meles wessss...

    BalasPadam
    Balasan
    1. angle yang betul jer..sbb tuh nampak kurus kot..haha

      Padam
  6. red velvet mmg sedap..terliur pulak tgok gambar kek tu..untungla dpt free..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang sedap FA..rezeki orang nak bg free kan..hehe

      Padam
  7. aah betol nampak kurus :) anyway congrats dpt sijil tuh bila2 tlg buat satu kek utk kiterrr yerrrr

    BalasPadam
    Balasan
    1. nampak je lieya,,tapi btl2 x..effect camera kot..haha..nak buatkan kek? kene tunggu berzamanlah jawabnye..haha

      Padam
  8. Baik punya feeling..hahaha..congrats! And rewarding ourselves indeed is awesome :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tuh..rewarding ourselves memang awesome!

      Padam
  9. semat seyhhh tshirt dengan jeans tu..bape ratus??huhu

    BalasPadam
  10. best ah! reward diri sendirii pentinggg kotttt ;))

    BalasPadam
  11. wahh!best tu dpt cake!lagi best sbb FOC...ish2...

    BalasPadam
  12. wah... bestkan kalau selalu bagi reward kat diri sendiri setiap bulan... dulu saya masa kerja pun selalu reward diri sendiri dengan makan best2, beli barang yang mmg saya dah lama aim... hm... terliur tengok red velvet tu.... haih!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..kan barulah syok sikit...kek red velvet tuh memang sedap kak..

      Padam
  13. Wah.. makin bergaya ni, boleh cari teman dah tu.. harapnya keje ok ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh akak..ke situ pulak..haha..alhamdulillah skg nih keja ok jer :)

      Padam
  14. baca entry dan ek?? labour day?? hahah rupanya entry 30 april :D

    BalasPadam
  15. hasil titik peluh mestilah perlu ada reward utk diri sendiri . kek tu tak menahan jer nengoknya .

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul betul betul! hehe..kek tuh mmg sedap..:)

      Padam
  16. wow sedapnya red velvet cake tu..untunglah dapat makan sorang tu :)

    BalasPadam
  17. yang paling menyerlah kek tu, hahaha. mayb sbb warna merah... tetiba tertanya2. kek velvet tu perisa apa? strawberi?

    BalasPadam