Ahad, 23 Mac 2014

Rezeki Nuffnang bulan March dan hadiah hari lahir

By luqman zakaria  |  23:50 18 comments

Assalamualaikum,

Hurmm..bila dah lama sangat tak menaip kat blog rasa macam blur kejap sebab tak ada idea langsung nak tulis entry pasal apa. Tiba tiba terajin pulak nak buka nuffnang kot kot ada Running iklan kan..Padahal dan dua tiga bulan tak blogging sebab laptop rosak ..berangan jer nak ada iklan running kat nuffnang tapi aku tetap jugak nak check and suprisingly eh eh eh..ada iklan melekat oullss..bukan satu tapi lima. Terharunyaa.haha.


Sekian saja update untuk nuffnang. Sekarang aku nak share pasal potluck plus birthday bash party. A few days ago, kat department aku ada buat potluck party..jadi masing masing kena bawa something untuk share masa potluck tuh. aku nih dah lah duduk bujang..nak masak untuk sendiri pon nan hado ini kan pulak nak masak untuk orang lain kan..last last aku share jer dengan officemate bawa roti jala. nak share gambar tapi masa tuh tak snap banyak gambar pon..adelah sekeping dua..jadi korang layan jelah yer..huhu


macam macam ada..roti jala dengan kari, kueh talam, Bihun goreng, nasi goreng, ayam masak pedas dan banyak lagi lah..yang penting kek tuh.hehe. that one untuk celebrate staff's birthday bulan November, December, January, february and march.  


Dorang tanya apa yang aku nak untuk birthday...sebenarnya susah nak cakap apa yang kita nak..kalau benda yang diminta tuh macam melampau or mahal ke susahlah..bajet untuk hadiah bukannya juta juta kan..lol. At the end aku mintak sandwich maker. kalau rajin rajin boleh guna. kalau malas simpan dalam lemari. benda tak basi kan..daripada mintak benda benda mengarut tah pape.



tapi tadi tetiba pulak rasa macam tak nak makan nasi and malas nak turun bawah beli makanan. jadi aku testinglah sandwich maker nih. Alhamdulillah, semuanya sudah selamat masuk ke dalam perut aku..


Terbaiklah walau pon rupa dia macam unik sikit. 

Dengan itu berakhirlah entry untuk kali ini. Besok kena pergi kerja petang pulak. malasnya nak pergi tapi itulah kan tak kerja duit takdak. kalau tak kerja tak dapat nak beli laptop nih. tak dapat nak blogging.hurmmm senang citer kalau duit tadkak susahlah..sobss..sobss..zzzzz..

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

18 ulasan:

  1. Hewhew bestler dpt hadiah gitu. Awat tak minta laptop skali? HAHA..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..amboih..laptop tuh...dapat nih pon dah ok dah..hehe

      Padam
  2. happy birthday...dulu kat matrik roomate ada bawak benda ni...bakar roti masa study week sbb malas nak gi beli kat kafe makanan...huhu

    BalasPadam
  3. Meriah potluck korangggg. pg pg ni lapooo pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..boleh tahanlah meriah die..hehe

      Padam
  4. pot luck best nya kalao kat opis ada ramai org . kami kat sini 3 org ja . huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...kat opis 3 orang jer? lieya keja ape ek,,taktau pon

      Padam
  5. bestnye tengok...apapun tahniah ye :)

    BalasPadam
  6. tq.mane ade byk hadiahlah...ade satu jer.

    BalasPadam
  7. Congrats and happy belated birthday :)

    BalasPadam
  8. ala bestnya. kongsi la tips sikit.. licha last dapat tahun lepas kot. hahaha.
    punya la sendu blog

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..tips? manelah ade tips..luqman pon dah lame x blogging..bukak2 je ade..huhu

      Padam
  9. tahniah, selamat hari lahir. murah rezeki, panjang umur & di permudahkan urusan dunia akhirat. amin

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP