Rabu, 12 Mac 2014

Random Update! A Clutch for a guy.

By luqman zakaria  |  20:02 27 comments

Entry untuk kali ini aku nak share pasal clutch. Normally benda benda macam nih kurang jarang mungkin tak ada dalam blog lelaki. Giler kau.. badan tough, muka macho habes..nak buat entry pasal clutch kan..Turunlah market katenya..puiii..


"A women's strapless purse that is carried in the hand" - Inilah maksud Clutch bag kalau korang nak tahu. Tapi sekarang nih dah banyak barang barang yang perempuan guna di"lelaki"kan. Maksud aku ada sesetengah produk yang diciptakan untuk orang perempuan telah diluaskan marketnya supaya orang lelaki pon boleh guna jugak. 

Contohnya clutch. Kalau dulu memang jarang nampak lelaki strolling around pegang clutch bag tapi sekarang memang ramai penggunanya termasuk aku.eh!..Pengunaan clutch untuk lelaki pada aku ianya relevan. Tak salah ok kalau lelaki pon guna clutch.betul tak? tapi hakikatnya ada sesetengah orang akan memberikan komen yang negatif pada lelaki yang guna clutch bag sebabnya ianya hanya sesuai untuk wanita sahaja.

Nampak tak sesuai digunakan oleh kaum lelaki mungkin disebabkan oleh design dan pilihan warna pada clutch itu sendiri. Sekarang nih banyak sangat pilihan clutch untuk lelaki. Jadi, kalau korang decide nak guna clutch..aku rasa korang perlu menilai jenis, bentuk dan pilihan warna clutch supaya ianya match dengan jantina korang. 

Sesuai dengan Jantina? Maksudnya korang pandai pandailah buat pilihan kan..takkanlah nak beli clutch yang sarat dengan bling bling, design yang girlish and warnanya pulak merah jambu. betul tak? untuk memeriahkan lagi entry nih..aku nak share jugak beberapa jenis clutch bag yang aku suka.





Semua design clutch nih nampak very simple and fashionable.hehe. Hopefully dapat grab one of this..tak sama pon at least lebih kurang. yang ada sekarang a lil bit small.I need a bigger one.

Aku nih seorang yang tak suka kalau pergi somewhere tak bawak apa apa kat tangan. Macam kosong and tak secure lepas tuh rasa awkward. So bila ada something to hold on aku akan rasa selesa kat public. Even before pon masa sekolah, aku akan bawa beg pergi mana mana walaupon aku tahu kalau tak banyak bag pon tak apa. Weirdooo. haha.

Lastly, aku cuma nak cakap ini adalah opinion dari aku. Kalau ada yang tak suka. tak sukalah.apa boleh buat kan.Pada yang suka pulak. Alhamdulillah. Semoga kita berjumpa lagi untuk entry yang akan datang..haha..happy blogging..oh lupa pulak nak bagitau semua gambar gambar kat atas nih adalah ihsan dari google image. Thank you.byebye.


Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

27 ulasan:

  1. Kena berhati2 dalam pemilihan clutch. Tersilap pilih nanti jadi lady-like. :)
    *blogwalking.

    BalasPadam
  2. yes. jom lepas ni misi mencari clutch :) haha
    yup betul, memang kena pilih yang sesuai dengan lelaki so takleh lah terserlah sangat keperempuanan tu bila pegang clutch. hak3

    BalasPadam
  3. The clutches in this entry IS relevant and appropriate for men, but at times guys tend to get not a pink/glittering clutch but with a small strap, like the 1st picture. Mcm , oh mai. Tak cun la. Kalau yg dlm gambar2 kat atas at least ada rupa briefcase.. That's what I think. Lol..

    BalasPadam
    Balasan
    1. i need to agree with you for this one..i also think that the clucth in the first pic is not suitable for a guy..nampak very lady like..haha..

      Padam
  4. Yang last sekali tu design dia styla la luqman..grab cepat :)

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. kan..hehe..cantek mmg cantek..tp nk carik tuh xtau kt mne

      Padam
  7. Hye, Taufiq singgah sini ye :)

    Jemput singgah dan follow blog Taufiq awksweetgitu.blogspot.com :)

    BalasPadam
  8. contoh nya apex. suka tgk dia carry clutch. nampak macho jugakkk.hehe

    BalasPadam
  9. huhu...biasa sangat dah tgk skrg ni..lagi-lagi zaman ada tab, ada smartphone...yg gila banyak..takkan nak letak dalam poket?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kannn...a good reason to use clutch..ahahha

      Padam
  10. A.F.A pon ade collection few clutches... hahahahaha

    BalasPadam
  11. gambar clutch yang last tu, nampak sesuai sangat dengan lelaki..

    BalasPadam
  12. clutch perempuan Halim & Munah (H&M) pun ohsem kalu tengok designnya lebih universal, lelaki perempuan boleh rembat pakai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke..tak pernah pulak nampak ade clutch kat H&M..Next time boleh usha..

      Padam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP