Thursday, October 17, 2013

Food Testing di Sagano restaurant, Renaissance Kuala Lumpur Hotel.

Assalamualaikum semua.
Fuh! dah lama tak update blog. Busy katanya. sebab dah kerja kan. Alhamdulillah buat masa ini semuanya berjalan dengan lancar. Sekarang nak imbas balik entry lepas berkenaan dengan rumah sewa. Aku sekarang dah jumpa rumah dan housemate pon ok. Cuma jarak dari rumah ke tempat kerja agak jauh sikit tapi aku dah selesa kat rumah nih.huhu. Hopefully duduk sini lama.

The End. 

Dah masuk dua minggu kerja kat renaissance. Awal awal nih rasa stress sikit. Banyak benda yang perlu aku hafal. Biasalahkan kerja One Call centre kena banyak tahu, nanti kalau guest tanya boleh jawab dengan sepantas kilat. tak perlu nak ermm..ermm..ermm jer..haha.


2 hari lepas aku dengan staff One Call Centre ke Sagano restaurant untuk training pasal makanan jepun sebab kalau guest nak order makanan pon kitorang kena ambik jugak. aku nih kurang sikit kalau makanan yang raw macam sushi tapi sebab nak belajar kan..cubalah makan sikit..giler tak try kan..makanan semua puluh puluh ratus ratus.


Lobster Roll. 

Lobster dia besaq baq ang. Aku makan satu slice jer tapi nan hado..tekak tak boleh terima. tapi orang lain makan sepenuh hati. 


Salmon Tataki Salad.


Crispy Crab Salad.

kalau salad salad nih memang aku tak makanlah kan..aku cuma bedal crab dengan salmon jer.salad bagi orang lain makan.kihkih. 


Beef Katsu Don.

Yang nih nampak very simple. tapi bagi aku beef katsu Don yang paling sedap. Daging dari Australia kau.giler tak sedap. makan pulak dengan nasi putih. drooling weh.


Sushi & Sashimi moriawase.

Nama pon dah liat lidah nak sebut. belum mention harga lagi. yang nih antara yang paling mahal kat Sagano restaurant, berbaloi untuk penggemar sushi. ade lima jenis sushi dan 5 jenis sashimi. sushi tuh menarik sebab ada sushi ikan siakap. oklah. sampai disini sahaja untuk edisi Projek makan makan bersama luqman zakaria.sehingga bertemu lagi dalam entry yang akan datang. 

30 comments :

  1. Vee pun kalau mkn raw terkeluar balik daa. Hahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tak boleh jugak ek..sabor jerlah..hehe

      Delete
  2. aduh..sedapnya zaza tgk makanan ni semua... gambar pulak cantik sungguh... lapar lapar... hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. peminat makanan jepun mmg sukalah..hehe..btw tq zaza..luqman x puas hati lg pasal kualiti gmbr nih..kurang bagus..sbb gune kamera phone jer.

      Delete
  3. wahhh..untungla dpt rasa sumer ni..tp mun pon xgemar makan sushi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu :) rezeki..tp luqman pon xsuke jgk sushi2 nih..

      Delete
  4. memula mmg kaku seribu bahasa kalau buat x endah je dgn benda2 baku kat tempat kerja baru..tapi lama2 petik je..semua ada dlm kepala..ahahah..aq jeloz ko dpt makan makanan free dan mahal tuuu..good luck menghafal semua benda tu bro..keh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..time dpt tuh dptlah..tp bukan selalu..huhu.

      Delete
  5. semua nampak menarik..tp apakan daya, sure xlalu kat tekak nie..hehe

    ReplyDelete
  6. Wow. Banyaknya... Tapi sedap ni... =)

    ReplyDelete
  7. Dah kerja? Tahniah.... botol tu botol apa jer? cam wain jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. dah kerja..hehe :) entahlah air ape wak..huhu

      Delete
    2. alhamdulillah. dah kerja..hehe :) entahlah air ape wak..huhu

      Delete
  8. giler kaw kalau tak cuba, sedap kot sushi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xbolehlah..mkn sikit dh nk vomit aku..haha

      Delete
  9. Redah je makan. Rugi kot benda free tak makan. Kalau bayar memang tak la. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..redah jgk makan..kalau byr tuh pk jgklah nk mkn ke tak.hehe

      Delete
  10. apa la nasib, makanan mahal tapi tak menepati selera tekak. hohoho tahniah sebab da dapat rumah :)

    ReplyDelete
  11. wah ..menarik !! nampak sedappppp !!!!

    ReplyDelete
  12. Hye rakan blogger , ain dtg singgah sini dan komen, singgah lah blog ain
    BLOG AIN DISINI
    follow jugak, NAK LANGSINGKAN BADAN?, KLIK SINI : JOM LANGSING BERSAMA ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ain sbb singgah blog luqman nih..free2 nnti luqman g sane pulak.

      Delete
  13. pergh... terliur jap deno, dah lama lama tak makan kat restoran best2 ni.. huhu...

    ps: arep masuk REMAJA 1 Nov 2013 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe :) tq deno sbb inform luqman pasal Majalah Remaja tuh :) terus pergi beli..hehe

      Delete
  14. sdp betul :) bbest la dpt food testing

    ReplyDelete