Sabtu, 28 September 2013

Rezeki Nuffnang bulan September dan Isu rumah sewa

By luqman zakaria  |  01:24 68 comments


Assalamualaikum.
Rezeki masing masing dan alhamdulillah aku bersyukur sangat sebab bulan september nih aku dapat CPUV banyak sikit berbanding bulan bulan yang lepas. Walau pun pada orang lain ianya agak poyo untuk dikongsikan, aku rasa perlu jugak kita share benda benda macam nih dengan orang lain. bukannya untuk menunjuk nunjuk atau riak tetapi  sebagai pembangkin semangat supaya kita lebih berusaha di masa hadapan. Aku tengok ramai yang down bila CPUV dorang sikit lepas tuh terus berhenti blogging.


Aku pun pernah rasa down sebab berbulan bulan tak dapat CPUV tapi aku takdelah sampai berhenti blogging. Blogging nih Fun. boleh dapat ramai kawan dan aku excited bila ada yang singgah baca entry dan bagi komen. Aku mengaku yang blog aku nih pon bukannya best, entry pon banyak yang syok sendiri sebab tuhlah aku tak kisah walau pun side income kat nuffnang tak berapa nak masyuk. kalau ada alhamdulilah rezeki.



Yang ada dalam kotak biru tuh semuanya CPUV untuk bulan september. Alhamdulillah bulan nih banyak pulak dapat. CPUV untuk bulan may, Jun dan Ogos pun masih ada lagi  yang tengah running. Aku pernah cash out dulu, tak banyak tapi lepaslah jugak untuk buat belanja makan aku dua tiga hari. Kalau boleh yang second nih nak kumpul banyak sikit baru cash out.

Sekian sahaja untuk Nuffnang. Sekarang nak buat sesi luahan hati pulak. Beberapa hari yang lepas aku pergi interview dan berita baiknya aku dapat kerja tuh. bersyukur sangat walau pun kerja biasa biasa tapi oklah dari tak keja kan. Masalahnya sekarang aku masih belum jumpa rumah sewa.


Mula keja hari selasa tapi rumah sewa tak ada. Kalau boleh nak yang dekat dengan tempat kerja, area kampung baru ke. Aku dah contact member aku tapi rumah dah full. Besok kena call balik sebab dia cakap nak tanya housemate dia yang lain. kalau tak dapat terpaksalah cari lain. Sekarang duduk rumah abang aku, kalau nak ulang alik sini ke tempat keja susah sebab takde transport. kalau nak naik teksi memang tidaklah. sekali naik dah RM1O. sebulan pulak berapa? haishh..tak mampu.tak mampu. Aku harap semuanya berjalan dengan lancar. doa doakan sama yer korang. Tak nak tolak offer kerja tuh sebab susah nak dapat kerja dan gaji yang boleh tahan sekarang nih. 

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

68 ulasan:

  1. wah3.. rezeki.. btw, cantik sangat banner atas tu.. edit guna ape ek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. banner tuh luqman edit guna Pixer Mixer by Chrome. Yang tulisan tuh edit guna photoscape jer.

      Padam
  2. tahniah raep.
    ak wat account nuffy baru. so kosong jelah CPUV tu skarang..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq dean. nape buat baru? yang lama tuh kenapa?

      Padam
  3. You know what, majority personal entry Luqman kat sini reminds me of him. Aaaaaaaaahaha. It's like perjalanan hidup Luqman skrg sama dgn dia masa kami still together. And did you realize all of my comments are related to me and him? Byk post awk kat sini buat sy teringat kat dia kann? Haha. Dot dot dot ~ All the best dlm misi mencari rumah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. la yeke..sorry la lau luqman buat vee teringat kt die.. you are strong..be happy selalu okeh!!!

      Padam
  4. wow... congrats utk nuffnang and new job tu... ^_^ susah ekk nak cari rumah.. harap2 cepat lah dapat cri umah tu. hari selasa xlma sgt dh nii

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq lieya..stress nih..betul tuh ari selesa dah nak dekat nih..hurmm..

      Padam
  5. all da best arep..xpe, selagi blum dpt umh sewa tu..keje je mcm biasa..smbil2 usha gak la umh sewa k..inshaa Allah Allah permudhkan urusan baik arep tuh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih :) arep pon harap macam tuh.. amin.

      Padam
  6. Congratess arep ... semoga lebih banyak CPUV yang lebih melekat nnti :)

    BalasPadam
  7. biasalah bro hidup kat bandar nie..duit dah serupa air terjun..laju je mengalir kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpe..kadang tuh xsempat mengalir dah xde..haha.

      Padam
  8. semoga cepatla dapat rumah sewa ye....tahniahhhhh dapat cpuv..mun tumpang klik2 kat sini :)

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah rezeki arep banyak bulan ni. Nuffnang pun banyak ...dapat kerja baik lagi.. tahniah.. semoga cepat selesai urusan rumah sewa ye... nak kerja dengan tenang ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah rezeki kan..terima kasih akak..betullah tuh harap harap semuanya berjalan lancar. amin.

      Padam
  10. Tahniah awak...semakin ramai nampaknya rakan2 kita yang berpuas hati dengan nuffnang...

    Ps/ ida dah masukkan blog awak dalam senarai bloglist ida...kalau sudi awak buat juga lah utk ida yer.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq Ida Syuhada.luqman pon dah masukkan blog awk dalam bloglist :)

      Padam
  11. Selalu tgk cpuv nuffnang org lain mkin naik . Pyka pnye pyah sgt nak naik down trus laa . Huhu . Hope luqman cpat2 dpt rumah sewa oke ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. alah..jgnlah down..belum rezekilah tuh.. apa2 pon terima kasih yer :)

      Padam
    2. Down jugak la . Jelez tgk kwan2 naik kan . Btol2 blum rezekikan . Hehe

      Padam
  12. bersusah susah dulu.. sabar.. komuter? bas? jauh eh dengan rumah? pelan pelan.. ada la tu. :) lupa tahniah sebab da dapat kerja!

    BalasPadam
    Balasan
    1. jauh jgk..nih pon tengah carik :) terima kasih yer.

      Padam
  13. wahhh...banyaknya iklan..tahniah...

    BalasPadam
  14. awak.. nk tanya lah erk. bila dpt cpuv ni.. saya dh dpt beberapa kali.. tup2 credited... maksud apa erk...

    BalasPadam
    Balasan
    1. credit tuh sebab iklan tuh dah tamat..rasenyalah..kalau leeza x pasti..leeza boleh contact nuffnang sendiri..bru dpt jwpn yang puas hati..luqman selalu tanye,

      Padam
  15. wah3..banyaknya :) rezeki tu alhamdulillah

    BalasPadam
  16. Kalau ada motor pun senang dah rasanya kan. Leceh jugak takda rumah ni. Dah try beli khemah? Haha. Gurau je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi..xdelah sampai nak beli khemah..tp alhamdulillah dah jumpe.

      Padam
  17. congrats ye :) keep it up.. gambar dlm blog ni cantik laa

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq liza :) tp ade jugak yg kualiti x berapa nak bagus..hehe

      Padam
  18. alhamdulilah..rezeki mendatang. stress jugak kalu tempat kija jauh dengan rumah ye

    recent post : Semangat Header & Logo Baru

    BalasPadam
  19. dah dpt ke rumah sewa?

    jom join http://missflyfluffy.blogspot.com/2013/10/1st-giveaway-by-miss-fluffy.html :)

    BalasPadam
  20. tahniah.. bnyk rezeki dari nuff ye.. :)
    erm, mudah2an cepat dapat rumah sewa tu ye.. nak tolong pun xthu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih..alhamdulillah rezeki..pasal umah sewa tuh..luqman dh jumpe dah,

      Padam
  21. banyak jugak dapat BE yerk... tahniah

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah rezeki :) terima kasih yer

      Padam
  22. Nanti dah kompem, belanja makan..hohoohoho~

    BalasPadam
  23. Nanti da kompem keje, belanja makan..sekian..hohohoho~

    BalasPadam
  24. nuffnang dah cop blog ni nak bg cpuv byk2..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..kalau mcm tuh baguslh..kihkih :)

      Padam
  25. Wah tahniah. Banyak gila CPUV yang sedang On Going

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih..alhamdulillah rezeki kan.

      Padam
  26. cari area ampang, setiawangsa or keramat la...keja area mana..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq sally bg cadangan..skg luqman dah jumpe umah sewa..duk kat pandan jaya skg,.

      Padam
  27. Alhamdulillah..rezeki tu. Btw, cantik blog awk. Jemput singgah ke perempuankampungmoden.blogspot.com :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup rezeki hehe.. tq zainatul..luqman mintak maaf yer sbb xde mase lg nk bw semua blog..insyaallah nnti luqman singgah sana..hepi blogging yer,

      Padam
  28. Alhamdulillah..rezeki tu. Btw, cantik blog awk. Jemput singgah ke perempuankampungmoden.blogspot.com :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq ZAB..nnti luqman singgah sane yer.

      Padam
  29. murah rezeki..alhamdulillah..tahniah :)

    BalasPadam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP