Khamis, 19 September 2013

Review Produk: L'oreal Men Expert White Activ Anti Spot plus Oil Control Charcoal Foam

By luqman zakaria  |  14:22 52 comments


Assalamualaikum.
Adek adek, kakak kakak dan abang abang sekalian. Ini adalah entry mereview produk hokeh. Aku pon mampu buat review produk untuk kulit muka walau pun kulit aku tak segebu kulit Aaron Aziz. As mentioned above, produk yang aku guna untuk penjagaan kulit muka adalah Loreal Men Expert White Activ Anti Spot plus Oil Control Charcoal Foam. 


Tak boleh panjang lagi ke? haha. Jangan marah aku. Sudah ditakdirkan nama dia macam tuh apa aku boleh buat kan. Sejujur dan sesuci embun pagi, Kulit muka aku yang dulu bukan lagi yang sekarang. Dulu kalau tengok cermin mesti pejam mata. macam mana tuh?. Sekarang tak ada cermin pun boleh terbayang muka sendiri sebab tak sangka produk ini berkesan untuk kulit muka aku.


White Activ Anti Spot + Oil Control mempunyai tindakan magnetic untuk menangkap kotoran dan juga minyak dimuka. Itu adalah salah satu kebaikan produk ini. Apakah manfaat lain yang boleh kita dapat? mai nak habaq sikit.
  • Memastikan kulit dibersihkan dan kotoran yang dibasuh keluar.
  • Menjadikan ianya bebas dari sel sel mati dan sebum yang berlebihan.
  • Anti Shine : Menjaga kulit supaya segar sepanjang hari.
  • Anti Dullness : Menjadikan kulit lebih sihat.
  • Anti Spot : Melawan jerawat, mengurankan bintik hitam dan liang diluaskan.

No Filter. Sebelah Kiri Before dan sebelah kanan selepas.

Sebenarnya dah lama jugak guna loreal nih tapi bukan tenyeh kat muka hari hari sebab malas.haha. Benda nih kene rajin dan selalu pakai kalau malas macam aku. lambatlah kesan dia. Macam gambar SELEPAS tuh. bukan OK sepenuhnya lagi tapi alhamdulillah kulit dah semakin baik. 

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

52 ulasan:

  1. wah...menarik~ tp kena ikut jenis kulit jgk kan bro arep? syukurlah berkesan...cam krole ni guna PhytoBar je...sabun dari korea tu...nak kata berkesan sangat tak juga...tp bulela...kurangkan sikit minyak kat muka ni~

    BalasPadam
  2. aahhhh,, betol memang nampak keberkesanan nya ... ^_^

    BalasPadam
  3. awok terr...piwit~~~
    kalu bereh dah hokni,bolah tuka nyo..

    BalasPadam
  4. wah dah nampak kulit nak cantik :)

    BalasPadam
  5. wah terbaik punya review. dah lama tak cuci muka dgn pcuci muka. kulit muka cepat mgelupas bila cuci dgn pncuci muka. alhamdulilah nasib baik jerawat tak tumbuh walau tak cuci

    Entri Terbaru : Baju Kuning Minion Akhirnya Sampai

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh ye ke..aku bukan hari2 gune nih..time malas aku tibai sabun mandi jer.

      Padam
  6. rasa nak pulas2 je pipi tu..hehe..aku blum pernah lg cuba produk nie..dia guna aaron aziz..aku x terpengaruh pun kah3...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..bes nak guna sape bru ko terpengaruh?haha

      Padam
  7. aku beli gak utk suami aku.

    tapi last aku yang bedal...

    haha!

    BalasPadam
  8. eh,eh.. u did review? sama dgn i la harini. haha..
    i dari dulu guna L'oreal. banyak kali jugak cubaan curang. tapi tak menjadi semuanya..

    anyhow L'oreal memang i suka sgt. been using it for many years.

    BalasPadam
    Balasan
    1. biaselah ..tuh kena try semua..baru puas hati.

      Padam
  9. nampak beza, muka tak berminyak. kan?

    BalasPadam
  10. wowowo..berkesan tu..pmpuan bley pakai tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh jer..gune jer loreal utk pompuan punyer..hehe.

      Padam
  11. Wah berkesan jugak..
    Ingat girl2 je mampu buat review boy pon boleh kan.. Haha

    BalasPadam
  12. Pergh... Kulit kusam kembali bermaya. Haha

    BalasPadam
  13. kalau pakai any products memang kena konsisten pakai baru nampak kesan kan..wahh..memang berkesan loreal ye.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..kena konsisten.kalau asyik tukar susah sikit.

      Padam
  14. pandai menjaga kebersihan dan kecantikan, untung siapa yang bakal isteri arep ni....haaaa

    BalasPadam
  15. perempuan bole pakai tak produk ni? hehe :P
    rajin dia jaga kulit muka..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Produk loreal byk untuk perempuan..cik itah boleh try..hehe

      Padam
  16. ho.. untuk lelaki pun ada yea.. teman ingat2 lupa lah.. he2.. leh suruh en hubby belikan nanti.. untuk dia pakai lea.. bukan teman.. heee..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup..mesti ade punyer..hehe :)belilah nanti..hehe

      Padam
  17. aku pernah pakai produk nie..tapi tak habis laa..lepas separuh botol aku dah malas cuci muka..tapi kakak aku kata nampak gak perbezaan dia..hehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..biaselah tuh aku pon bukannya selalu pakai..time rajin je pakai tp still boleh nampak beza.

      Padam
  18. baguslah.. hana suka lelaki yang jaga penampilan luar dan dalam :)

    BalasPadam
  19. panjang beno nama dia ye..hehehe..

    oo..kalau dia berkesan tu memang sesuai la tu ngan kulit muka awk tu luqman.
    sebab kulit muka kan sensitif. kalau x ok, mesti akan bg tndakbalas sebaliknya.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah..produk nih sesuai dengan kulit..sebab dulu kulit muka mmg teruk sgt sampaikan mak yg tolong belikan satu produk tuh untuk bg kulit bersih tp xmenjadi..

      Padam
  20. Nanti nak cuba juga... Tapi sekarang still stick dengan produk Garnier...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau dah ok dgn garnier oklah tuh..tp kalau nk cube pon boleh.huhu

      Padam
  21. Gosh, your smile is pretty cute. HAHAHAHA. *lariiiikkkkk*

    btw, sy tak jumpa lg product yang sesuai utk mukaaa ni. Bila tukar, okay. Lama2 tak okay. Tukar lagi, sama jugakk. Pfts ~

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha...tq :P

      huhu..sabor jerlah..mesti ade tuh yg ok dgn kulit Vee.

      Padam
  22. Assalamualaikum. nice review bro! heee suami sheila pakai loreal oren :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke..hehe..oklah tuh ..orang lelaki pon kene jaga jugak.

      Padam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP