Rabu, 25 September 2013

Dunia Vlog : Shazreen Fazlynda

By luqman zakaria  |  14:43 67 comments

Assalamualaikum.

Sebelum nih dah banyak entry berkenaan dengan travelog dan juga projek makan makan. Jadi, hari ini aku nak berkongsi berkenaan dengan Vlog. Melibatkan diri dalam dunia Vlog sebenarnya agak susah dan mencabar sebab memerlukan idea yang boleh menarik minat orang ramai untuk menonton dan terhibur dengan yang yang dilakukan. kalau kita nak buat vlog, dengan topik yang biasa pon akan jadi menarik kalau kita pandai olah dan selitkan unsur unsur kelakar contohnyalah.


Selain dari idea, keyakinan diri juga amat penting. Kita perlu bercakap dalam video dengan penuh confident barulah penonton rasa best kan. kalau buat video cakap pun malu malu meow. memang taklah aku nak tengok.Lagi satu, bila kita Upload video, gambar ke laman media secara tak langsung orang lain boleh nampak. betul tak? jadi apa apa yang berlaku in future kita perlu bersedia dari segi mental dan fizikal.cehhh! sebab apa? Sudah menjadi lumrah. apa sahaja yang kita buat akan ada yang suka dan sebaliknya. Kutukan, pujian, cadangan serta pendapat orang lain kita kena terimalah. Mungkin susah untuk terima lebih lebih lagi kutukan tapi at least kita kena tahu macam mana nak handle.sekian.

Done Intro jer. Sekarang Isi pulak.haha. 

Anwar Hadi, Matlutfi, Maria Elena merupakan vlogger yang dikenali ramai dan rasanya tidak perlu diceritakan dengan lebih terperinci tentang kehebatan mereka semua dalam dunia vlog. betul tak?  Selain daripada mereka, aku tertarik dengan vlog yang dihasilkan oleh Shazreen Fazlynda. Sebelum bercerita lebih lanjut tentang Shazreen Fazlynda, apa kata kita tengok dulu vlog terbaru yang dihasilkannya.


Ragam Muka Buku


Shazreen Fazlynda hang memang terbaik! Aku dah dua kali ulang tayang video nih. Belum video video lain lagi. Tapi problem dia, Shazreen fazlynda jarang update video tapi kalau sekali update video mesti kaw kaw punyer kelakaq.Sekarang nak share video lain pulak berkenaan dengan Break Up. macam mana caranya nak atasi masalah putus cinta. 

Women of steel: Lets Handle Break Up with care


Gwiyomi AMEKAU


Video gwiyomi AMEKAU memang kreatif sebab dalam video nih bukan sahaja pasal gwiyomi tetapi tentang cara cara untuk jadi lebih cute, sihat dan mempunyai fizikal yang menarik dengan mudah.hehe. Menariknya kebanyakan video yang dihasilkan melibatkan ramai pelakon tambahan. Sudah pasti ianya lebih wow kan sebab semua yang terlibat memang sporting habes.

Jatuh


"Setiap apa yang berlaku mesti ada sebab dan hikmah, kita cuma perlu kuat untuk hadapinya" itulah yang cuba disampaikan dalam video "Jatuh" dan yang pasti unsur kelakar mesti ada. Aku harap Shazreen Fazlynda akan terus buat video video macam nih untuk masa akan datang. Aku ada baca komen peminat vlog Shazreen Fazlynda yang mahukan beliau teruskan ber-vlogging. "Insyaallah" katanya sebab sekarang nih beliau sedang sibuk dengan exam. Semoga sentiasa success untuk Shazreen Fazlynda.

Untuk menonton semua video yang dihasilkan oleh Shazreen Fazlynda sila klik SINI.
Korang juga boleh like fanpage Shazreen Fazlynda (Pinkmarbless) di SINI.

Author: luqman zakaria

Hello, My name is luqman zakaria and i am the author/writer of this blog. If you have any enquiries, feel free to contact me via email que_man91@yahoo.com or you can reach me thru facebook and instagram. Thank you and have a pleasant day.

67 ulasan:

  1. bestlah vlog ni.. serius.. terhibur.. then cutenya shaz ni.. :)

    BalasPadam
  2. Tak pandai la nak beraksi depan kamera ni. Haha

    BalasPadam
  3. aku nak ckp masa assembly dah neves.
    apatah lg nak buat video..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha.tau xpe. bukan senang nak cakap depan camera nih.hehe

      Padam
  4. Best. Seriously, kalau nak cakap dpn kamera sangatlah neves. Cakap dpn kelas pun neves. Haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tuh..lebih2 laagi presentation kan..neves abes..

      Padam
  5. beznye kan diorg
    vblog..yumida klo cakap depan video..ala2 malu kucing gitu..hehe

    BalasPadam
  6. lol sayangnya BB aku lembap skung nie...x per nanti aku tgk balik ye...

    p/s: knpe bro, nk buat vlog jgk ke? heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. xpe..nnti bile line dah baik punyer kau tgk ah..taklah..memang taklah aku nk buat vlog bro.

      Padam
  7. selalu nya sebelom org nak terima vlog kita kan mesti kena kutuk kaw2 dulu.. xsggup eden

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha..kalau x sanggup better xyah buat..luqman pon xmau buat..hehe

      Padam
  8. kalau sally tak dah...sbb malas nk buat muka cantik :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. kihkih..kite jd org yg tgk cukuplah.semua jd vlogger kang susah pulak..hehe

      Padam
  9. Balasan
    1. tehe tunggulah dean..meme takdoplah..haha

      Padam
  10. wah..kali pertama akak tgk semua ni...menarik dan selamba je diorang ni....nseronok tengoknya.....m

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup memang selamba dah yg penting kelakar habes..hehe

      Padam
  11. <-- x reti nak ckp depan camera...hihi

    BalasPadam
  12. luqman..buat la video satu tuk flwer blog nie..;p

    BalasPadam
  13. bestla. .i enjoy this one.. hehe

    BalasPadam
  14. nati balik umah baru akak leh tgk..kat opis blok la dik..heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe,,nanti free akak tgklah..best jgk vlog shazreen nih akak!

      Padam
  15. ohhh she's so cute!!! :) vlogging is nit easy. btw, i still dont know how to add the follower thingy. meanwhile, please dont forget to visit me! hehe

    BalasPadam
  16. okay dunia vlog ni cx jrg layan. haha. yg plg cx lyn pon adlh mat luthfi sbb idea die out of box. yg lain tu cx jrg. even anwar hadi pon cx jrg. kalo vlog gegirl lg cx tk tgk. haha. prnh skli tgk vlog girl tp mcm tah pape. huhu sorry to say. just my opinion. anyhow, nice entry :) and thanks sudi sllu tgl komen dkt blog cx ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. setiap org minat pon lain lain kan..biasalah tuh..btw tq jgk sbb sudi singgah sini :P

      Padam
  17. vlog ni kena selamba.. den tak selamba yo

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau xpe..kene selambe..den pon samelah..

      Padam
  18. agak susah nak menebalkan muka. Tapi aku mcm nak try la sekali. Mana tau blh buat. Kena lawan fear faktor ni. Huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hope someday. kalau ada masa boleh la. =)

      Padam
  19. dulu wak pon rajin rakam video tp leceh nk edit dan transfer jadi cd ke ape., UHuuuu

    BalasPadam
  20. Nak buat video ni kena creative kan? kalau tak, kaku la depan camera. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2..bukan senang nk acting depan cam nih..hehe..

      Padam
  21. shazreen Fazlynda?? wah sape tu? x pernah dengo pun.. tapi teman try gak lea tengok satu video kat list atas ni.. terus suka video tu.. thanx luqman.. heee.. teman memang suka nengok Vlog2 macam ni.. sebelum ni memang suka tengok video Maria Elena (suka sangat2!!) xtau plak ada jugak yg lain yg best mcm elena.. heee.. bestt!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2 TB. seronok tgk..so ingat nak sharelah dengan kwn2..hehe

      Padam
  22. heee..JM pun pernah buat seketul video vlog..at least JM buang sbb malu..hehe..org klu nak buat vlog ni kena tahap kesabarn yg dewa amat...klu org kutuk pun relax ja...itu bru dewa habis..haha!

    BalasPadam
  23. Ok Nak Terjah Jap ... asyik tgh vlog Maghia je.. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku pon selalu gk tengok vlog maghia..memang best..yg nih pon best jgk..masing2 dengan idea yang kreatif.

      Padam
  24. best best ! suka Vlog dia ! semua awesome laaaa :D SUKA tengok yang broke up uh . memang ada unsur2 kelakar . heeee .

    BalasPadam
  25. ok fine lawak terokk..haha bru tgk yg break up tu da gelak sorg²...hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. luqman pon terbahak2 gelak..kelakar giler.

      Padam
  26. Assalamualaikum. huwaaaa first time masuk sini. best ke buat vlog? tak reti nak berbual depan video. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tuh..bukan senang nak cakap sensorang depan video nih..tq akak singgah sini yer..

      Padam
  27. Balasan
    1. bolehlah tgk untuk hilangkan stress :)P

      Padam
  28. Nice one.. I watched that video about break up, almaklumlah, org baru putus cinta. Tp kes kami lain, tak putus sbb hal lain but just something else. We just had to. Hmmm.. And, byk jugak masa dia blh buat semua ni. Tsk tsk tsk. Ni nak tulis entry pun curi masa kejap, apatah lg nak buat video..

    BalasPadam
    Balasan
    1. masing2 mempunyai masalah yang berbeza..yang penting kita kene tahu macam mana nak handle :) hehe..yups! betul tuh vee nak buat video nih kene korban byk mase sikit..hehe..kalau bz memang xleh nk buat.

      Padam
  29. done subscribe. dari video ragam muka buku sampai video jatuh rasa nak terbelit usus perut tahan gelak

    recent post : Semangat Header & Logo Baru

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan...memang lawak..rugi lau x subscribe.

      Padam

E-mail Newsletter

Sign up now to receive breaking news and to hear what's new with us.

Recent Articles

© 2014 LUQMAN ZAKARIA. WP themonic converted by Bloggertheme9. Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
TOP