Rabu, 28 Ogos 2013

Luqman Zakaria dan Laman Sosial

Confident sungguh tajuk entry..gigih sangat nak cerita pasal diri sendiri kan.hamek kau..nama sendiri kat tajuk entry..dengan harapan menjadi nama yang paling di cari di google..angkat tangan letak kat bahu!.haha.. Tade benda sangat pon yang nak di cakapkan..cuma sekadar perkongsian sahaja..ececeh. Boleh dikatakan ramai blogger mempunyai akaun nuffnang kan..Selain berkongsi pelbagai maklumat  di blog..blogger juga boleh dapat side income..aku pernah cash out dari nuffnang nih dulu..sekali jer ..tak banyak pon..tapi oklah..lepas tuh dah tak ambik port sangat sebab lama menyepikan diri dari dunia blogging kan..bila check jer..alhamdulillah masih ade iklan yang melekat.


ade enam iklan yang masih bertaut di nuffnang aku..

Sekarang nih melampau banyak sangat laman sosial di alam maya..terberanak kalau nak ikut semua kan..tapi kena jugak amek tahu..kalau tak kene bahan dengan member..cakap outdated lah..itulah..inilah..aku pon dengan jayanya membuka akaun twitter..bila dah ade twitter tuh..tengah garu gatal pon aku update kat twitter uollss..


perlu ke print screen sekali dengan jumlah followers? haruslah. cukup untuk membuktikan account twitter aku aktif dan masih ade yang sanggup follow aku..walaupon setahun sekali bukak twitter..korang pon boleh follow kalau nak.ehem..ehem.. @arepnakbebel  

kalau cerita pasal twitter nih dah lame benor wujudnye..tapi kalau instagram nih masih baru baru lagi kan..aku pon apa lagi Sign up lah..berkongsi gambar dengan kengkawan kan..best jugak..nak gun pon senang..tak complicated.


meh kita share share gambar kat Instagram.boleh follow aku kat sini @luqmanzakaria

Oh yer.ada lagi satu laman sosial yang boleh dikatakan semua orang ada..facebook.Bila dah ada blog neh aku buat fan page untuk blog arepnakbebel.com. if aku ade update apa apa kat blog..aku akan update fan page sekali..kalau korang nak like pon boleh.. klik sini @arepnakbebel


ini sahajalah laman sosial yang boleh selalu aku online..twitter tuh je yang jarang jarang..korang pon share ler laman sosial yang korang guna kat kotak komen yer..senang senang boleh aku terjah tengok.hehe.salam blogging :)

3 ulasan:

  1. Assalamuaikum, sebagai admin arepnakbebel.com aku nak minta maaf sebab segala komen yang korang dah tinggalkan kat entry nih aku terdelete!! sedih giler..tak boleh nak undo balik..seriously aku minta maaf :(

    BalasPadam
  2. waalaikumussalam ni kalau delete siaplah luqman he3...just kidding :)

    owh kak lea blog ni pun nak update dah rasa semput,apatah lagi nak buka macam2 akaun kat atas.ada fb pun sebab dipaksa...ye dipaksa oleh adik2 dan sepupu2..jahat diorang tau.memang selalu kena bahan.depa dok suruh buak instagram pulak dah...kak lea buat donno je he3...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe :) sorry2..

      luqman bukak je..tapi atif tuh xde sgt..mungkin skg instagram yang byk kali bukak sebb best tgk orang update gmbr2 cantek!

      Padam