Ahad, 7 Julai 2013

Melawi dan E-rup sup


Melawi dan E-rup sup | Assignment untuk semester 3 waktu aku belajar dulu..aku diwajibkan untuk menyediakan satu documentary berkenaan tempat tempat menarik yang boleh dijadikan sebagai pusat pelancongan..aku pilih negeri aku sendiri..negeri kelantan untuk dikomersialkan..salah satu tempat yang aku masukkan dalam dokumenteri tuh adalah pantai melawi...dan seingat aku..itu jugalah kali terakhir aku ke pantai..rasanya tahun 2011 kot..

06 july 2013, semalam..aku sekali lagi ke pantai melawi..bukan atas urusan kerja tapi untuk meluangkan masa dengan  kawan kawan sekolah..seronok jugak sebab dah lama tak feeling feeling ombak rindu kan..kitorang pergi 6 orang...ada yang mandi dan ade jugak yang strolling around the beach je..


Time nih dorang tengah excited tangkap patrick star..tapi malangnya yang ditangkap nih bukan kaler pink (bak kata member FB aku.."kenape bukan pink"?)..manalah aku nak tahu kan..hoho..


kelakar giler time dorang dok tangkap benda alah nih..geli katenya sebab "kaki" tapak sulaiman tuh bergerak gerak..*tapak sulaiman ade kaki ke?..hurmm..aku pon tak pasti..tapi korang boleh tengok kat dalam gambar atas tuh..kan ade tajam tajam kat tepi tuh..benda tuhlah yang buat dorang geli..tapi tetap jugak nak main..




Bila dah penat..kitorang bersiap untuk balik..tapi sebelum tuh kitorang singgah di E-rup sup untuk makan..tak sia sia makan kat sana sebab Sup kat sana sangat Awesome..macam macam ada..Sup daging..sup perut..sup belut..sup tulang dan lain lain..bila semua dah kenyang..kitorang terus gerak balik..the end!

p/s : sepatutnya update pasal kunjungan ke rumah cikgu kesayangan kitorang dulu..tapi terpaksa tangguh sebab gambar tak ade dengan aku..happy blogging.

25 ulasan:

  1. patrick star tu xm'gegetkah? geli gak nih! adeh3..

    BalasPadam
    Balasan
    1. xla kot akak...tgk dorang pegang2 ok je..cume geli jer..hehe

      Padam
  2. huhuhu msti best kat melawi tu, kalau ada rezeki nak juga p sna...yummy...sup tulang my fevret...msti sdap kan bro

    BalasPadam
    Balasan
    1. biase je sebenarnye..tp disebabkan aku ke sana dgn kwn kwn kn..bertambah seronoklah..sup tuh memang sedap..licin mangkuk..hehe

      Padam
  3. eh pantai melawi???depan pandai seberang jalan rumah nenek kt situ..kira dari umh nenek boleh nampak pantai =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. la yeke..kalau pergi umah nenek tuh..ari2 lah boleh pergi pantai yer..

      Padam
    2. ha ah, jalan kaki je dalam xsampai 100meter pun =)

      Padam
  4. kenapa entri sama macam blog xpresikuseven nie ? lol hehe.. gurau bro.

    BalasPadam
  5. sebab memang tapak sulaiman bukan kaler pink.haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. pink sebab pengaruh citer spongebob..huhu

      Padam
  6. awak. kita nak tapak sulaiman tuu... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..kene tangkap sendirilah...haha

      Padam
  7. Oooo, ada hok mandi ya..Mana gambar sup yang sgt lazat tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. time dah betul2..xsempat na snap..terus masuk perut je..hehe

      Padam
  8. perghhh!!!!
    sanggup pegag.. alamak.. takut lah pulak tengok..huehuehue..^^

    BalasPadam
  9. oh ore klate gop ruponyo hehhe

    BalasPadam
  10. amboiii..patrick yang warna pink tu dekat laut dalam laa..laut yg sejuk macam lautan pasifik..dan saiz dia besar lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe :) kalau nak tangkap yang kt laut dalam mmg xlah..hehe

      Padam
  11. ala...comel nya star tu....... kiut sangat.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe...comel tp menggelikan..hoho..

      Padam
  12. alolo...org kelantan rupanya..:D

    BalasPadam