Isnin, 15 Julai 2013

Meh layan cerita korea : Rooftop Prince di 8TV

Dalam suasana yang agak huru hara bersama kawan kawan. masing masing bercerita tentang aktiviti yang mereka buat di waktu lapang..pot pet sini pot pet sana..macam macam story yang dikongsi. aku pon apa lagi..mulalah mencelah..

"eh..korang..aku tengok citer korea kat 8TV..tajuk die "Rooftop Prince.."

krekk..krekk..krekk..krekk..

keadaan dalam bilik tuh jadi sunyi..macam takde orang..semua diam  and pandang aku sambil buat muka takde perasaan untuk 5 saat..then dorang sambung balik borak  macam tadi . dorang nih dah kenapa..salah ke kalau aku tengok citer korea?salah ke?

mungkin sebab citer korea nih sejenis je..kebanyakannya pasal cinta..pastuh sikit sikit romantik..pastuh bila ada scene sedih je nak kena ada tisu 2 3 kotak kat sebelah untuk persediaan..sebab tuh ke?

abes tuh..citer melayu pon sama jugak kan..semuanya nak citer pasal businessman..projek juta juta..pastuh anak Dato A tak boleh kawen dengan anak Pak Cik B sebab tak sama taraf..pastuh anak Dato A kene kawen dengan anak Dato C sebab nak selamatkan business..pastuh cinta terhalang..pastuh bla bla bla..

arghh..tak kesahlah orang nak cakap apa pon..aku tengok jugak..tapi maaflah yer..jangan tanya siapa pelakonnye sebab aku tak boleh nak cakap..tak reti nak hafal nama pelakon korea sebab susah sangat..kalau tanya pasal nama nama kueh raya ..insyaallah aku boleh jawab..okbai.



citer nih boleh tahan best jugak sebab kelakar..pada korang korang yang belum tengok..bolehlah mulakan..jangan risau..korang tak perlu keluarkan cost untuk beli tisu sangat..sebab citer nih takdelah tangkap leleh mana pon..*setakat aku tengok nilah..hoho..


Selamat Menonton :)

28 ulasan:

  1. boleh je nak layan..no hal la..:D

    BalasPadam
  2. dah layan before nie......boleh tahan citer dia....

    BalasPadam
    Balasan
    1. lorh yeke..kire sy lah yg terlambt nih..eheh..mampu tgk kt tv jer..

      Padam
  3. cerita ni lawak la.. serius kelakar dgn gelagat diorg

    BalasPadam
  4. hahaha. macam mana boleh terjebak tu bro??hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh terjebak sebab kualiti citer korea bagus kot..huhu

      Padam
  5. Drama ni best gak...byk lg drama korea yg lagi best dan berkualiti drpd drama melayu...eg: City Hunter, You're beautiful...

    BalasPadam
    Balasan
    1. city hunter dah tgk..tp separuh jalan je..you're beautiful pon dah tgk..best jgk..hehe

      Padam
  6. tak kisah la org nak kata ape.
    aku kdg2 layan jugak cite korea..huhu

    BalasPadam
  7. satu family dok layan cerita ni...ahahaha

    BalasPadam
  8. ramai betul yang suka tengok citer korea ni

    BalasPadam
  9. saya dah pon tengok ceta ni kat online . Memang best giler. Hero dia Park Yoo Chun, ex TVXQ member dan sekarang member JYJ. Pelakon lain pon smua comel2.. Suke sangat sebab ceta ni menggabungkan dunia moden dan zaman kegemilangan Joseon dynasty.. ^_^ Rasa mcm ada gak setitik ayaq mata yang jatuh masa tengok ceta ni.. time hujung2 kot...

    BalasPadam
    Balasan
    1. nih yg frust nih..luqman xdpt nk tgk last episode..kene carik online ler..

      Padam
  10. amboiii. Rajin nyaa dia layan cerita korea! hehe susah cari lelaki layan cerita korea. lawat lah blog hana, hana ada update pengalaman melancong ke korea! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry Fatin..lmbt reply..dah lame x on9 nih..insyaallah nanti luqman singgah sane yer..

      Padam
  11. Gun safes are designed to protect your valuables inside
    the absolute worst of situations. Ideally you'd purchase this safe when you want to be in a position to have your gun loaded and ready with fast access and have it locked away safe from any unauthorized user. You can keep all of your guns within the gun safe and only you will know the access code to it.

    My blog post sentry gun safes ()

    BalasPadam
  12. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
    I will be sure to bookmark it and come back
    to read more of your useful information. Thanks for the post.
    I will certainly comeback.

    Also visit my web page; rectangle trampolines for sale ()

    BalasPadam
  13. Specific dietary requirements could be stored safely for students.

    This style is very lightweight and could be moved easily derived from one of place to
    another. Fridge offers you the benefit of being able to have perishable foods available even when you're on the road or having a nature trip somewhere, it allows you to preserve fresh meat out of your hunting trips and save the excess fish you caught with the family during your latest fishing expedition and greatest yet it provides you with the opportunity to lug around several six packs of ice cold brews.

    Feel free to surf to my web page; mini fridge best buy

    BalasPadam
  14. The right off the bat you need to do is gather the appropriate equipment.
    I possess a thermostat to determine the temperature of my oil
    but you'll find several approaches to easily confirm the temperature of one's oil.
    At least replacing your grips is often a relatively easy and pain and ache free experience.


    My web page ... Deep Fat fryer reviews

    BalasPadam
  15. layan korea jugak ek? selalunya laki layan korea ni mat jambu :p
    next year kita exchange kad raya ea ^^

    BalasPadam